Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται τεχνολογία ελέγχου στα άψε σβήσε από τη Volvo

Ελλάδα 20:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται τεχνολογία ελέγχου στα άψε σβήσε από τη Volvo

ΝΕΑ

Έρχεται τεχνολογία ελέγχου στα άψε σβήσε από τη Volvo

ΝΕΑ

Μία νέα τεχνολογία ταχύτατου ελέγχου του αυτοκινήτου δημιούργησε η Volvo σε συνεργασία με την UVeye.

Advertisement
Advertisement

Οι Σουηδοί μαζί με την εταιρεία εξέλιξης τεχνολογικών τεχνητής νοημοσύνης επινόησαν έναν τρόπο για να μπορεί να εντοπιστεί το παραμικρό πρόβλημα στο εκάστοτε Volvo μέσα σε δευτερόλεπτα.

Το σύστημα με την ονομασία Helios (Ήλιος, σωστά μαντέψατε), φέρνει στο φως την παραμικρή διαρροή, γρατζουνιά στο αμάξωμα, ή δυσλειτουργία, μέσω ενός πολύ μεγάλου σαρωτή. Αυτός περνάει σβέλτα πάνω και κάτω από το Volvο σας, ελέγχοντας όλα τα μήκη και πλάτη του για πιθανές ζημιές.

Με αυτό τον τρόπο δεν μπορεί να ξεφύγει τίποτα στον έλεγχο, κάτι που θα μπορούσε να συμβεί από το ανθρώπινο μάτι όσο έμπειρο και αν είναι, προλαμβάνοντας ζημιές που στο επόμενο σέρβις θα κόστιζαν αρκετά παραπάνω χρήματα για να επιδιορθωθούν.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα το σύστημα αυτό «διαβάζει» σε ποιο στάδιο βρίσκονται τα αναλώσιμα μέρη του αυτοκινήτου (όπως μπαταρία ή βάθος πέλματος των ελαστικών), δίνοντας μία αξιόπιστη εικόνα και ένα χρονοδιάγραμμα σχετικά με τα επόμενα κόστη του έπονται.

Ο σαρωτής Helios θα διατεθεί αρχικά σε επιλεγμένους dealers της σουηδικής εταιρείας, με τη Volvo πάντως να έχει κατά νου τη λειτουργία του και στους 280 διανομείς παγκοσμίως στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συνεργασία Volvo και Northvolt για την κατασκευή μπαταριών
Volvo: Αναγνωρίζεται η δράση της κατά της κλιματικής αλλαγής
Volvo: Ετοιμάζει ένα νέο, μικρό SUV, το XC20;