Live Κίνηση
Περισσότερα
VOLVO PHEV 2022

Ο δυναμικός χαρακτήρας του Volvo S60 Recharge PHEV

Ελλάδα 8:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο δυναμικός χαρακτήρας του Volvo S60 Recharge PHEV

VOLVO PHEV 2022

Ο δυναμικός χαρακτήρας του Volvo S60 Recharge PHEV

VOLVO PHEV 2022

Το Volvo S60 Recharge Plug-in είναι μία ξεκάθαρη απόδειξη ότι ένα σύγχρονο πολυτελές sedan μπορεί να συνδυάζει ιδανικά το εξηλεκτρισμένο ηλεκτρικό υπόβαθρο με τον σπορ χαρακτήρα και τις οδηγικές συγκινήσεις.

Advertisement
Advertisement

Η Volvo καταφέρνει εδώ και δεκαετίες να συντηρεί μία μεγάλη παράδοση έντονης παρουσίας στην κατηγορία των σπορ sedan υψηλών επιδόσεων και οδηγικής απόλαυσης.

Με το νέο S60 Recharge έρχεται να συνδέσει αυτή την διάσταση με την προσθήκη ενός plug-in υβριδικού συστήματος, το οποίο μειώνει αισθητά την κατανάλωση, το οικολογικό αποτύπωμα και την ίδια στιγμή αναβαθμίζει ακόμα περισσότερο τα σπορ χαρακτηριστικά απόδοσης του κινητήρα.

To νέο S60 είναι ένα μεσαίου μεγέθους sedan, το οποίο βασίζεται και αυτό στην πολύ εξελιγμένη πλατφόρμα SPA της Volvo. Όπως και τα αντίστοιχα μοντέλα της σειράς 60, έχει τα βασικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της μάρκας, που είναι τα φωτιστικά σώματα με το κλασικό μοτίβο του “σφυριού του Θορ” ή την πολύ εντυπωσιακή μάσκα.

Advertisement
Advertisement

Το σαλόνι είναι άλλη μία επίδειξη υψηλής σχεδιαστικής και κατασκευαστικής τέχνης από την Volvo. Η μίνιμαλ σκανδιναβική προσέγγιση είναι διάχυτη παντού, ενώ τα φυσικής προέλευσης υλικά και κάποια πολύ εκλεπτυσμένα στοιχεία, όπως ο κρυστάλλινος επιλογέας ταχυτήτων, προσθέτουν μία νότα πολυτέλειας.

Το σύστημα πολυμέσων βασίζεται πλέον στο λογισμικό της Google κάτι που το κάνει το πιο εύχρηστο και  περισσότερο βολικό για τον σύγχρονο οδηγό, καθώς διαθέτει γνώριμα μενού και εφαρμογές από αυτές που έχει στο τηλέφωνό του. Το λογισμικό αυτό μάλιστα επιτρέπει τακτικές over-the-air ενημερώσεις, έτσι ώστε το αυτοκίνητο να βρίσκεται πάντα στην κορυφή των τεχνολογικών εξελίξεων.

Advertisement

Όσο για τα συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας του οδηγού και των επιβατών, η Volvo διατηρεί και στο S60 τα πρωτεία στην κατηγορία του, εφοδιάζοντάς το με το τελευταίας γενιάς πακέτο Advanced Driver Assistance Systems (ΑDAS). Πρόκειται για μία “ομπρέλα” συστημάτων υποβοήθησης και ασφάλειας, από τα πιο πλούσια και πληθωρικά σε παροχές σε όλη την αγορά.

Advertisement

To νέο Volvo S60 διατίθεται σε δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις, την Τ6 με συνδυαστική ισχύ τους 350 ίππους και την Τ8 με συνδυαστική ισχύ τους 455 ίππους. Και στις δύο περιπτώσεις η κίνηση μεταδίδεται στους τέσσερις τροχούς, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 7 σχέσεων.

Στη νέα γενιά του υβριδικού συστήματος της Volvo, η μπαταρία έχει σημαντικά αυξημένη ενεργειακή χωρητικότητα, φθάνοντας στις 18,8 kWh. Η μεγάλη αυτή μπαταρία εξασφαλίζει την μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία στην κατηγορία του, που μπορεί να ξεπεράσει τα 90 χιλιόμετρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η τεχνολογία PHEV ταιριάζει γάντι στη Volvo
Volvo S60 Recharge: Η σπορ διάσταση της ηλεκτροκίνησης
Volvo XC60 Recharge PHEV: Καθαρή μετακίνηση χωρίς περιορισμούς