Live Κίνηση
Περισσότερα
VOLVO 2021

Volvo XC40 Recharge Plug-in: Τεχνολογία και οδηγική απόλαυση χωρίς περιορισμούς

Ελλάδα 0:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volvo XC40 Recharge Plug-in: Τεχνολογία και οδηγική απόλαυση χωρίς περιορισμούς

VOLVO 2021

Volvo XC40 Recharge Plug-in: Τεχνολογία και οδηγική απόλαυση χωρίς περιορισμούς

VOLVO 2021

Με μίνιμαλ κομψότητα που συναρπάζει και έναν premium χαρακτήρα ποιότητας και εξοπλισμού, το Volvo XC40 Recharge Plug-in συνδυάζει την τεχνολογία του αύριο με την μοναδική οδηγική ευχαρίστηση του σήμερα.

Advertisement
Advertisement

Για την Volvo τα πράγματα σε ότι αφορούν τον “οδικό χάρτη” προς την ηλεκτροκίνηση είναι ξεκάθαρα και αταλάντευτα. Η εταιρία έχει ήδη ανακοινώσει ότι μέχρι το 2025, τα μισά αυτοκίνητα που θα πουλά θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά και το άλλο 50% θα είναι plug-in υβριδικά. Και βεβαίως δεν μένει μόνο στα λόγια και τα χρονοδιαγράμματα. Aλλά έχει ήδη προχωρήσει σε πράξεις, με όλα τα μοντέλα της να διατίθενται ήδη και σε Plug-in υβριδικές εκδόσεις, ενώ αναμένεται στην αγορά και το πρώτο από μία σειρά καθαρόαιμων ηλεκτρικών μοντέλων.

Κομβικό σημείο στην γκάμα της εταιρίας από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε είναι το XC40. Εντυπωσίασε τους πάντες με την ισχυρή του προσωπικότητα, κέρδισε τίτλους (“Αυτοκίνητο της χρονιάς για το 2018“) ενώ έγινε και άμεσα αποδεκτό από ένα πιο ευρύ αγοραστικό κοινό, κάτι που του χαρίζει επάξια τον τίτλο του best-seller της εταιρίας σε πολλές αγορές του κόσμου. Η πιο πρόσφατη προσθήκη στην γκάμα του είναι η έκδοση XC40 Recharge Plug-in, η οποία συνιστά την πιο προσιτή αλλά και απόλυτα ελκυστική πρόταση για όποιον θέλει να μπει στον θαυμαστό νέο “ηλεκτρικό” κόσμο της Volvo.

Advertisement
Advertisement

Ως αυτοκίνητο το XC40 παραμένει μία πολύ ξεχωριστή περίπτωση, καθώς συνδυάζει όλα όσα απαιτεί ένας σύγχρονος καταναλωτής από ένα premium SUV, compact σε διαστάσεις αλλά large σε παροχές και τεχνολογία. Διαθέτει μία πολύ ξεχωριστή σχεδίαση η οποία το διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό της κατηγορίας του, προσφέρει εξαιρετική ποιότητα και την κορυφαία κατασκευαστική ακρίβεια της Volvo, διαθέτει πλήθος πρωτοποριακών τεχνολογιών και όλα αυτά σε συνδυασμό με ένα μοναδικής πρακτικότητας και άνεσης σαλόνι, με κορυφαίους χώρους για επιβάτες και αποσκευές.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Η έκδοση T5 Recharge Plug-in αναλαμβάνει να τονίσει όλα αυτά τα μοναδικά χαρακτηριστικά ακόμα περισσότερο. Η plug-in υβριδική τεχνολογία ταιριάζει άψογα στο upper-class προφίλ του XC40, προσδίδοντας έναν έξτρα αέρα πολυτέλειας και upper-class οδηγικής απόλαυσης. Το σύστημα βασίζεται σε έναν τρικύλινδρο turbo κινητήρα της Volvo των 1,5 λίτρων ο οποίος αποδίδει 180 ίππους και 265 Nm ροπής. Αρωγός του είναι ένας ηλεκτρικός κινητήρας των 82 ίππων, με την συνδυασμένη ισχύ να φθάνει στους 262 ίππους και τα 445 Nm ροπής. Αριθμοί ιδιαίτερα εντυπωσιακοί για το μέγεθος του XC40 που του εξασφαλίζουν μοναδικές επιδόσεις, όπως για παράδειγμα την επιτάχυνση στο 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 7,2 δευτερόλεπτα.

Advertisement

Η έκδοση Τ4 βασίζεται στον ίδιο κινητήρα βενζίνης με απόδοση όμως στους 129 ίππους, κάτι που σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα, ανεβάζουν την συνολική αποδιδόμενη ισχύ στους 211 ίππους. Το αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων διπλού συμπλέκτη συμπληρώνει ιδανικά αυτή την εξαιρετική υβριδική διάταξη και στις δύο περιπτώσεις, συνδυάζοντας την οικονομία σε καύσιμο με έναν δυναμικό οδηγικό χαρακτήρα.

Advertisement

Η μπαταρία που συνοδεύει το σύστημα είναι των 10,7 kWh, χάρη στην οποία το XC40 Recharge Plug-in μπορεί να καλύψει μόνο με την χρήση ηλεκτροκινητήρα απόσταση έως και 46 χιλιομέτρων με μηδενικούς ρύπους κατά την κίνησή του. Η μέση κατανάλωση βενζίνης είναι σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα και δεν ξεπερνά τα 2,1 lt/100 km. και οι εκπομπές ρύπων βρίσκονται στα 47 gr/km κατά WLTP, κάτι που σημαίνει ότι απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας. Η φόρτιση της μπαταρίας μπορεί να γίνει σε οικιακή πρίζα ή σε wallbox σε λιγότερο από 5 ή 3 ώρες αντίστοιχα.

Το προηγμένο υβριδικό σύστημα της Volvo διαθέτει επίσης τέσσερα προγράμματα, Pure, Hybrid, Power, Individual. Μέσω αυτών ο οδηγός έχει την δυνατότητα να αξιοποιήσει καλύτερα την λειτουργία του, με την επιλογή Pure να αφορά την αμιγώς ηλεκτρική κίνηση, την Ηybrid να εκμεταλλεύεται στο μέγιστο δυνατό βαθμό την συνεργασία μεταξύ των δύο κινητήρων, την Power για δυναμική οδήγηση με την μάξιμουμ απόδοση του συστήματος. Υπάρχει επίσης και η επιλογή Hold μέσω της οποίας διατηρείται σταθερή η φόρτιση της μπαταρίας στο σημείο που θα ορίσει ο οδηγός ενώ παρέχεται μέσω ειδικού προγράμματος και η δυνατότητα για φόρτιση της μπαταρίας με την χρήση του βενζινοκινητήρα. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και ένα πολύ εξελιγμένο και άκρως αποδοτικό σύστημα ανάκτησης της ενέργειας μέσω της πέδησης, το οποίο παρέχει στον οδηγό την δυνατότητα να επιλέξει και την ένταση λειτουργίας του συστήματος.

Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Πέρα από το προηγμένο τεχνολογικό του υπόβαθρο το XC40 Recharge Plug-in είναι και ένα ιδιαίτερα ελκυστικό αυτοκίνητο, με ένα σαλόνι που ξεχωρίζει για την διακριτική του πολυτέλεια, την κορυφαία ποιότητα των υλικών και τις έξυπνες πρακτικές λύσεις με πολλούς χώρους και θήκες για μικροαντικείμενα. Χάρη στην κορυφαία εκμετάλλευση των διαθέσιμων χώρων για ένα τόσο compact αμάξωμα μπορεί να φιλοξενήσει έως και πέντε επιβάτες, ενώ το πορτ-μπαγκάζ είναι και αυτό στην κορυφή της κατηγορίας του με την χωρητικότητά του να κυμαίνεται από τα 460 έως τα 1.336 λίτρα, με τα καθίσματα αναδιπλωμένα.

Ξεχωριστό στοιχείο της ταυτότητας του XC40 Recharge Plug-in είναι και το προηγμένο σύστημα πολυμέσων με την εξαιρετικής ευκρίνειας οθόνη, με μοναδικές δυνατότητες διασύνδεσης, δεκάδες επιλογές για ρυθμίσεις κάθε παραμέτρου του οχήματος αλλά και λειτουργία φωνητικών εντολών. Αξίζει επίσης να επισημανθεί και η οικολογική ευαισθησία της Volvo με την χρήση περιβαλλοντικά βιώσιμων υλικών (για παράδειγμα, η εσωτερική μοκέτα είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένη από ανακυκλωμένο πλαστικό) χάρη στα οποία το XC40 Recharge βοηθά στη μείωση του περιβαλλοντικού αντίκτυπου.

Παραμένοντας πιστή στο πνεύμα της πρωτοπορίας που χαρακτήριζε πάντα την Volvo στον τομέα της ασφάλειας, το XC40 Recharge Plug-in είναι ένα κορυφαίο αυτοκίνητο σε όλους τους τομείς, είτε αφορά την παθητική ασφάλεια (έχει πάρει πέντε αστέρια στο EuroNCAP) είτε σε ό,τι έχει να κάνει με τα σύγχρονα συστήματα για την υποβοήθηση του οδηγού. Σ’ αυτά περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το τελευταίας γενιάς City Safety το οποίο ανιχνεύει πεζούς, ποδηλάτες ή ζώα και φρενάρει σε περίπτωση που αναγνωρίσει κίνδυνο, το Pilot Assist με ενεργό cruise control για να διατηρεί πάντα το αυτοκίνητο στην λωρίδα του, και το Cross Trafic Alert για ασφαλές ξεπαρκάρισμα με την όπισθεν.

Υπάρχει επίσης διαθέσιμο σύστημα ορατότητας στάθμευσης 360° το οποίο χρησιμοποιεί τέσσερις κάμερες για διευκόλυνση του παρκαρίσματος σε περιορισμένους χώρους, σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων (BLiS) για υποβοήθηση στις αλλαγές λωρίδας, καθώς και η εξελιγμένη τεχνολογία Connected Safety η οποία επιτρέπει την αμφίδρομη ανταλλαγή πληροφοριών ανάμεσα στο αυτοκίνητό σας και άλλους συνδεδεμένους χρήστες του δρόμου σχετικά με δυσμενείς συνθήκες και άλλους πιθανούς κινδύνους.

Με την Λιανική Τιμή Προ Φόρων για κάποιες εκδόσεις να είναι κάτω από τα 40.000 ευρώ ώστε να απολαμβάνει τις προνομιακές φορολογικές απαλλαγές από το πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά” για εταιρική χρήση, αλλά και για τον ιδιώτη που θέλει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των τεχνολογικών εξελίξεων, το νέο Volvo XC40 Recharge Plug-in αποτελεί μία σπάνια περίπτωση αυτοκινήτου που συνδυάζει την αισθητική, την ποιότητα και την οικονομία σε ένα μοναδικό σύνολο premium άνεσης και δυναμικής οδηγικής απόλαυσης.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στην Ελλάδα το plug-in υβριδικό Volvo XC40 (+τιμές)
Volvo XC40 Plug-in Hybrid: Όλα όσα ζητάει κανείς
H Volvo θα κατασκευάσει το ηλεκτρικό XC40 Coupe