Live Κίνηση
Περισσότερα
VOLVO 2021

Volvo V60 Recharge Plug-in: Κορυφαίο οικογενειακό και με φορολογικά κίνητρα

Ελλάδα 20:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volvo V60 Recharge Plug-in: Κορυφαίο οικογενειακό και με φορολογικά κίνητρα

VOLVO 2021

Volvo V60 Recharge Plug-in: Κορυφαίο οικογενειακό και με φορολογικά κίνητρα

VOLVO 2021

Η Volvo συνεχίζει την μεγάλη παράδοσή της στα station wagon με το V60 RechargePlug-in να είναι ένα απίστευτα όμορφο, ιδιαίτερα πρακτικό και πολύ οικονομικό οικογενειακό αυτοκίνητο, το οποίο μάλιστα εμπίπτει και στις διατάξεις για φορολογικές απαλλαγές ως εταιρικό όχημα.

Advertisement
Advertisement

Δύο πράγματα εντοπίζεις με την πρώτη επαφή στο VolvoV60 Recharge Plug-in. Το πρώτο είναι ότι αποτελεί σίγουρα την πιο όμορφη σχεδιαστικά πρόταση που υπάρχει αυτή την στιγμή στην αγορά στην κατηγορία των stationwagon. Και το δεύτερο είναι ότι η Volvo έχει βάλει τα δυνατά της ώστε να φτιάξει ένα πλήρες τεχνολογικό πακέτο το οποίο να στέκεται στην κορυφή των σύγχρονων ηλεκτρικών δεδομένων, και μάλιστα με μία τιμή που το φέρνει σε αρκετά πλεονεκτική θέση στην αγορά της Ελλάδας, καθώς μπορεί να κάνει χρήση των φορολογικών και άλλων απαλλαγών που προβλέπει το πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά”.

Η σχεδίασή του πάντως είναι αυτό που κυριαρχεί και σε κερδίζει αμέσως. Πρόκειται για ένα πολύ ξεχωριστό και απόλυτα αρμονικό σχήμα, με πολύ όμορφο τελείωμα στην πίσω πόρτα και έναν έντονο δυναμισμό, ο οποίος υπήρχε πάντα στο DNA της εταιρίας σε κάθε stationwagon που είχε στην γκάμα της εδώ και πολλές δεκαετίες. Το “μυώδες” αμάξωμα και το εντυπωσιακό εμπρός μέρος, συμπληρώνονται ιδανικά από τα τονισμένα φτερά στο πίσω μέρος, προσδίδοντας ένα πολύ σπορτίφ χαρακτήρα που συνήθως λείπει από τα αυτοκίνητα αυτού του τύπου.

Advertisement
Advertisement

Σε μία εποχή που κυριαρχούν στην αγορά τα SUV, το Volvo V60 Recharge Plug-in είναι μία ιδανική εναλλακτική επιλογή, καθώς προσφέρει όλη την πρακτικότητα σε χώρους και διαρρύθμιση ενός μεγάλου crossover, με πιο ενδιαφέροντα οδηγικά χαρακτηριστικά και πιο δυναμικό χαρακτήρα για τον οδηγό που πέρα από την μεταφορά της οικογένειάς του θέλει να απολαμβάνει και την γρήγορη οδήγηση.

Τα 4.761 χιλιοστά του μήκους του συνδυάζονται με ένα μεταξόνιο 2.872 χιλιοστών, εξασφαλίζοντας τεράστιους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές. Το πορτμπαγκάζ ξεκινά από τα 529 λίτρα και φθάνει έως τα 1.441, όντας ικανό να καλύψει κάθε ανάγκη ενός δραστήριου σύγχρονου καταναλωτή για τις εκδρομές του και τις αποδράσεις στην φύση.

Advertisement

Το πραγματικό μεγάλο αυτό πορτμπαγκάζ έχει χαμηλό κατώφλι και κανονικό σχήμα ώστε να χωράει τα πάντα, ενώ υπάρχει και μηχανισμός αυτόματου ανοίγματος της πίσω πόρτας με την κίνηση του ποδιού κάτω από τον προφυλακτήρα, έτσι ώστε να γίνεται πιο εύκολη η φόρτωση όταν ο ιδιοκτήτης έχει τα χέρια του γεμάτα. Η πρακτικότητα στην σχεδίαση είναι το στοιχείο στο οποίο η Volvo δίνει μεγάλη έμφαση, με αποτέλεσμα στο εσωτερικό του V60 RechargePlug-in να υπάρχουν δεκάδες θήκες για μικροαντικείμενα, η συνολική χωρητικότητα των οποίων φθάνει στα 57 λίτρα!

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Advertisement

Ένα ακόμα προνομιακό πεδίο δράσης της Volvo είναι η ασφάλεια με την οποία καλύπτει τους επιβάτες, τόσο η παθητική με την κορυφαία ακαμψία του πλαισίου όσο και αυτή που δημιουργούν τα δεκάδες συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. H “ομπρέλα” συστημάτων IntelliSafe αποτελείται από ένα σύνολο δικλείδων ασφαλείας, όπως το City Safety με Steering Support, το Αυτόματο φρενάρισμα σε περίπτωση αντιθέτως ερχόμενου οχήματος (Oncoming Mitigation by Braking), το Lane Keeping Aid, το Driver Alert Control, το σύστημα για τις Πληροφορίες Οδικής Σήμανσης, το Σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων BLIS με Steer Assist και προειδοποίηση κάθετα διερχόμενης κυκλοφορίας Cross Traffic Alert (CTA) με αυτόματο φρενάρισμα, το σύστημα Προειδοποίησης οπίσθιας σύγκρουσης (Rear Collision Warning) με πέδηση σε στάση και πολλά ακόμα.

Σε όλα αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε την κορυφαία ποιότητα και άνεση που απολαμβάνει κανείς στο σαλόνι του V60 Recharge Plug-in, με τα πολύ προσεγμένα υλικά και την απόλυτη εμμονή με την λεπτομέρεια που χαρακτηρίζει κάθε αυτοκίνητο της σουηδικής εταιρίας. Το ψηφιακό υπόβαθρο τονίζεται από τον εντυπωσιακό πίνακα οργάνων με την πληθώρα των ενδείξεων καθώς και από το αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων Sensus 2, το οποίο αποτελεί το κέντρο ελέγχου του οχήματος μέσω μιας υψηλής ανάλυσης οθόνη 9 ιντσών, η οποία διαθέτει το πιο εύχρηστο user interface που υπάρχει αυτή την στιγμή στην αγορά.

Advertisement

Το Volvo V60 Recharge Plug-in διατίθεται στην χώρα μας στην έκδοση T6 με τους 340 ίππους (υπάρχει και η T8 με τους 390 ίππους). Στην συγκεκριμένη περίπτωση, το plug-in υβριδικό σύστημα βασίζεται στον δίλιτρο κινητήρα της Volvo που χάρη στην χρήση υπερσυμπιεστή και turbo μαζί, αποδίδει 253 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. και 350 Nm ροπής. Ο ηλεκτροκινητήρας του συστήματος βρίσκεται τοποθετημένος στον πίσω άξονα και προσθέτει άλλους 88 ίππους και 240 Nm ροπής. Η συνδυαστική απόδοση του συνόλου φτάνει στους 340 ίππους και τα 590 Νm, εξασφαλίζοντας εξαιρετικές επιδόσεις στο V60 Recharge Plug-in με την επιτάχυνση 0-100 km/h να επιτυγχάνεται σε μόλις 5,4 sec. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων ειδικά ρυθμισμένου για την υβριδική διάταξη.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Η μπαταρία του συστήματος είναι μία ιόντων-λιθίου των 11,4 kWh η οποία εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία της τάξης των 58 χιλιομέτρων. Η κατανάλωση σε καύσιμο κυμαίνεται μεταξύ 1,7-2,0 lt/100 km ενώ και οι εκπομπές CO2 είναι ιδιαίτερα χαμηλά, μεταξύ 37-46 gr/km, (με βάση το πρότυπο WLTP) κάτι που σημαίνει ότι απαλλάσσεται και από τα τέλη κυκλοφορίας.

Το plug-in υβριδικό σύστημα του V60 Recharge Plug-in διαθέτει και αυτό πέντε προγράμματα λειτουργίας, το Pure για ηλεκτρική κίνηση, το Hybrid για την κλασική υβριδική λειτουργία, το ΑWD το οποίο κλειδώνει τη συνδυασμένη λειτουργία και των δύο κινητήρων, το Polestar Engineered για την γρήγορη σπορ οδήγηση και το Individual για συνδυασμό από την πλευρά του οδηγού όλων των παραπάνω. Διατίθεται επίσης σύστημα ανάκτησης της ενέργειας μέσω των φρένων και δύο έξτρα προγράμματα που αφορούν τη φόρτιση της μπαταρίας, το Hold για σταθερή διατήρηση ενός επιπέδου φόρτισης και το Charge για φόρτιση εν κινήσει από τον βενζινοκινητήρα.

Όπως προκύπτει από όλα τα παραπάνω, το V60 Recharge Plug-in είναι μία ξεχωριστή περίπτωση αυτοκινήτου, που σε κερδίζει όχι μόνο με την ελκυστική του εμφάνιση όσο και με το μηχανολογικό του υπόβαθρο του οποίο υπόσχεται σπορ επιδόσεις με το μικρότερο δυνατό κόστος σε καύσιμα και το ελάχιστο οικολογικό αποτύπωμα. Πρόκειται για το ιδανικό οικογενειακό αυτοκίνητο για τα δεδομένα της αγοράς στην χώρα μας, καθώς έχει ως σύμμαχο και την Λιανική Τιμή προ Φόρων κάτω από το όριο των 40.000 ευρώ, γεγονός που του δίνει το πλεονέκτημα των φορολογικών απαλλαγών του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά”. Μία ιδανική συνθήκη για ένα αυτοκίνητο που μπορεί να ανταποκριθεί με κορυφαία αποτελεσματικότητα σε μία πληθώρα ρόλων, από ένα αμιγώς οικογενειακό όχημα έως ένα δυναμικό πανέμορφο αυτοκίνητο για σπορ οδήγηση, για οδηγούς που ξέρουν και μπορούν να εκτιμούν το διαφορετικό.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στην Ελλάδα το plug-in υβριδικό Volvo XC40 (+τιμές)
Volvo C40 Recharge: Ηλεκτρικό κουπέ με 402 άλογα!
Νέο Volvo C40: Με 402 ηλεκτρικούς ίππους (video)