Live Κίνηση
Περισσότερα
VOLVO 2021

Volvo S90 Recharge Plug-in: Οικολογική πολυτέλεια και σπορ χαρακτήρας

Ελλάδα 12:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volvo S90 Recharge Plug-in: Οικολογική πολυτέλεια και σπορ χαρακτήρας

VOLVO 2021

Volvo S90 Recharge Plug-in: Οικολογική πολυτέλεια και σπορ χαρακτήρας

VOLVO 2021

Η κορυφαία λιμουζίνα της Volvo στην έκδοση Recharge Plug-in είναι μία ιδανική συνύπαρξη highend τεχνολογίας, elegant χλιδής και μίας σπορτίφ διάθεσης με το μικρότερο οικολογικό αποτύπωμα, που όμοιά της δεν υπάρχει στα μεγάλα πολυτελή sedan.

Advertisement
Advertisement

Για τη Volvo το στοίχημα της κυριαρχίας και στην κατηγορία των πολυτελών sedan ήταν και το πιο απαιτητικό στη νέα φάση της ιστορίας της. Απέναντι σε αυτήν την πρόκληση, η σουηδική εταιρία κατάφερε να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο που ξεχωρίζει από οτιδήποτε άλλο υπάρχει σ’ αυτή την VIP κλάση οχημάτων, δημιουργώντας ένα αριστοκρατικό σχήμα, με έντονη προσωπικότητα, πολύ δυναμικό χαρακτήρα και μία συγκρατημένη σπορτίφ διάσταση που δύσκολα συναντά κανείς σε αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας. Ο ανάλαφρος όσο και γεμάτος κυριαρχικό status σχεδιασμός, οδηγεί σε μία πολύ κομψή σιλουέτα η οποία διαθέτει τέλεια ισορροπημένες αναλογίες και κρύβει ιδανικά το μεγάλο μήκος του αμαξώματος.

Η αδιαφιλονίκητη επιτυχία της Volvo στο να δημιουργήσει με το S90 μία διαφορετική λιμουζίνα, συνδυάζεται και με την διαρκή επιμονή της σουηδικής εταιρίας να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των τεχνολογικών εξελίξεων, τόσο σε ότι αφορά τα συστήματα κίνησης όσο και σε ότι έχει να κάνει με τις τεχνολογίες για την ασφάλεια και τη δικτύωση των αυτοκινήτων της. Στην έκδοση S90 T8 Recharge όλα τα παραπάνω βρίσκονται στον μέγιστο βαθμό, δημιουργώντας ένα σύνολο που ουσιαστικά αποτελεί μία προγραμματική δήλωση για το τεχνολογικώς εφικτό στην αυτοκινητοβιομηχανία μέσα στα επόμενα χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Ως βάση χρησιμοποιείται η εξαιρετική πλατφόρμα SPA της Volvo, η οποία κάνει αισθητή την παρουσία της με την κορυφαία ποιότητα και την ακαμψία της σε πολλά premium μοντέλα της εταιρίας. Το όμορφο αμάξωμα με τις ρέουσες γραμμές και τους ισορροπημένους όγκους έχει δεχθεί για φέτος κάποιες μικρές αισθητικές επεμβάσεις, που του προσδίδουν ακόμα περισσότερο στιλ και τονίζουν την διαφορετικότητά του, χωρίς όμως να χάνεται η στιβαρή πολυτελής του αύρα και η γενικότερη αίσθηση του μοναδικού που το χαρακτηρίζει.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Το σαλόνι είναι και αυτό αντίστοιχο της εξωτερικής σχεδίασης, ακολουθώντας ένα πιο μίνιμαλ σχεδιαστικό προσανατολισμό και αποφεύγοντας τους δίχως νόημα εντυπωσιασμούς. Αντίθετα η Volvo εστιάζει κυρίως σε τομείς που έχουν τη μεγαλύτερη σημασία για αυτή την κατηγορία, όπως στην κορυφαία ποιότητα των υλικών, στην άψογη συναρμολόγηση και εργονομία, και στη γενικότερη διάθεση χλιδής και άνεσης με την οποία περιβάλλει τους επιβάτες της. Και όλα αυτά σε συνδυασμό με πανταχού παρούσα την οικολογική ευαισθησία της εταιρίας, καθώς πολλά στοιχεία μέσα στο χώρο των επιβατών είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα υλικά.

Advertisement

Ο ηλεκτρονικός πίνακας οργάνων των 12,3” διαθέτει πλήθος απεικονίσεων, το βραβευμένο σύστημα Sensus με την εξαιρετική σε ανάλυση και ανταπόκριση στην αφή οθόνη των 9,0” έχει δεκάδες λειτουργίες και άψογη εργονομία, ενώ διάφορα στοιχεία ουσιαστικής πολυτέλειας όπως το κορυφαίο ηχοσύστημα της Bowens & Wilkins με τα 19 ηχεία ή τα εξαιρετικής ποιότητα καθίσματα με ύφασμα και δέρμα Νubuck και τις πολλές ρυθμίσεις, δημιουργούν ένα περιβάλλον υψηλής αισθητικής απόλαυσης και ασύγκριτης άνεσης για τους επιβάτες.

Advertisement

Αξίζει επίσης να επισημάνουμε την ύπαρξη της τεχνολογίας Advanced Air Cleaner, του πρώτου στον κόσμο συστήματος ελέγχου ποιότητας του αέρα αποτρέπει την εισχώρηση επικίνδυνων σωματιδίων PM 2,5 στην καμπίνα σε ποσοστό έως και 95%, βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα του αέρα που αναπνέουν οι επιβάτες. Υπάρχει επίσης και το σύστημα Volvo On Call το οποίο με το πάτημα ενός κουμπιού, ένα μέλος της ομάδας εξυπηρέτησης τη εταιρίας θα βοηθήσει τον οδηγό και τους επιβάτες να βρουν ότι χρειάζονται. Το τελευταίας γενιάς σύστημα πολυμέσων Sensus έχει πλέον λειτουργικό Android -η Volvo συνεργάζεται στενά με την Google- διαθέτοντας πολύ εξελιγμένες λειτουργίες και σύγχρονες εφαρμογές, όπως τα Google Maps, Google Play και Google Assisntace, με το τελευταίο να επιτρέπει και τις φωνητικές εντολές.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Advertisement

Σε όλα αυτά προστίθεται μία πληθώρα από συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται το PilotAssist, το σύστημα τυφλού σημείο BLIS, το σύστημα Cross Traffic Alert, το Oncoming Lane Mitigation για αποφυγή σύγκρουσης με απέναντι ερχόμενο όχημα, το σύστημα Volvo On Call, το IntelligentDriver Information System (IDIS) – Ευφυές σύστημα πληροφόρησης του οδηγού, το SIPS – Σύστημα προστασίας από πλευρικές συγκρούσεις στα εμπρός καθίσματα, το WHIPS – Σύστημα προστασίας αυχένα και πλάτης στα εμπρός καθίσματα, το RSI (Αναγνώριση Οδικής Σήμανσης) και πολλά ακόμα.

Σημαντικό είναι επίσης να τονιστεί ότι το αμάξωμα του S90 έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την μεγαλύτερη δυνατή ακαμψία και προστασία του χώρου των επιβατών σε περίπτωση σύγκρουσης, κάτι που έχει επιτευχθεί με ένα ειδικό κράμα χάλυβα σε αρκετά σημεία του πλαισίου ενώ ειδική μελέτη έχει γίνει και για την στιβαρότητα της οροφής για περίπτωση ανατροπής του οχήματος.

Εξίσου εντυπωσιακό με το packaging είναι και το τεχνολογικό κομμάτι του αυτοκινήτου. Ιδίως στην έκδοση S90 RechargePlug-in, η οποία φέρνει τα καλά της ηλεκτροκίνησης στη νέα εποχή της Volvo, συνδυάζοντάς τα με έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης. Το plug-in υβριδικό σύστημα της σουηδικής εταιρίας βασίζεται σε ένα δίλιτρο κινητήρα 303 ίππων, ο οποίος συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 88 ίππων, φθάνοντας σε συνδυαστική ισχύ τους 390 ίππους και τα 640 Nm. Ο κινητήρας αυτός είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα, κάτι που σημαίνει ότι η συγκεκριμένη έκδοση του S90 είναι και τετρακίνητη, με τις επιδόσεις να είναι άκρως εντυπωσιακές για τα δεδομένα της κατηγορίας, καθώς το 0-100 χλμ/ώρα επιτυγχάνεται σε μόλις 5,1 δευτερόλεπτα!

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Η μπαταρία που τροφοδοτεί με ενέργεια τον ηλεκτροκινητήρα είναι των 11,6 kWh και εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία για 61 χιλιόμετρα. Η κατανάλωση σύμφωνα με το πρότυπο WLTP είναι μόλις 1,9 lt/100 km, ενώ οι εκπομπές CO2 περιορίζονται μεταξύ 42 και 61 gr/km, τιμές άκρως εντυπωσιακές για την κατηγορία και το μέγεθος του αυτοκινήτου. Η μπαταρία φορτίζει σε λιγότερες από 5 ώρες σε οικιακό ρεύμα ή κάτω από 3 ώρες σε οικιακό wallbox ενώ έχει εγγύηση καλής λειτουργίας 5 χρόνια ή 100.000 χιλιόμετρα.

Για την καλύτερη αξιοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας και την επίτευξη των μεγαλύτερων κερδών από το plug-in υβριδικό σύστημα, η Volvo εφοδιάζει το S90 RechargePlug-in με τέσσερα προγράμματα λειτουργίας, το Hybrid για την τυπική υβριδική λειτουργία, το AWD για μόνιμη εμπλοκή και των δύο κινητήρων σε δύσκολες καταστάσεις του δρόμου, το Power όπου το σύστημα αποδίδει το μέγιστο για σπορ οδήγηση και το Individual για συνδυασμό στοιχείων από τα προηγούμενα προγράμματα ανάλογα με την διάθεση του οδηγού.

Υπάρχει επίσης σύστημα ανάκτησης της ενέργειας από τα φρένα, καθώς και δύο επιπλέον προγράμματα διαχείρισης της μπαταρίας: το Hold μέσω του οποίου ο οδηγός επιλέγει το ποσοστό ενέργειας που θα παραμείνει σταθερή η μπαταρία, και το Charge μέσω του οποίου ο κινητήρας εσωτερικής καύσης φορτίζει εν κινήσει την μπαταρία, έτσι ώστε να είναι έτοιμη όταν την χρειαστεί σε μεταγενέστερη φάση της διαδρομής ο οδηγός.

Συνοψίζοντας, το S90 Recharge Plug-in αποτελεί την ιδανική κορύφωση στην γκάμα της εταιρίας, όντας το αυτοκίνητο που πρεσβεύει τις αξίες της Volvo στο μέγιστο βαθμό. Πρόκειται για μία λιμουζίνα της πολυτελούς κατηγορίας που ξεφεύγει από την πεπατημένη, διαθέτοντας αξεπέραστο στιλ και εκλεπτυσμένη χλιδή, σε ένα μοντέρνο σύνολο που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς πελάτες αυτών των οχημάτων. Το Plug-in υβριδικό υπόβαθρο έρχεται να τονίσει ακόμα περισσότερο αυτές τις ξεχωριστές ιδιότητες των Volvo, με μεγαλύτερη άνεση και αθόρυβη πολιτισμένη λειτουργία στα μεγάλα ταξίδια, με μοναδικές επιδόσεις και σπορτίφ χαρακτήρα και, πάνω από όλα, το ελάχιστο οικολογικό αποτύπωμα.

Το μεγάλο Volvo S90 Recharge Plug-in φέρνει έναν φρέσκο δημιουργικό αέρα στα πολυτελή ευρωπαϊκά sedan, δείχνοντας με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι η στροφή της Volvo προς την ηλεκτροκίνηση θα την οδηγήσει σε ρόλο πρωταγωνιστή των εξελίξεων στην αυτοκινητοβιομηχανία μέσα στα επόμενα χρόνια.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Volvo XC40 Recharge Plug-in: Κορυφαία υβριδική τεχνολογία σε ελκυστική τιμή
Volvo Recharge: Πάνω από όλα η ασφάλεια
Volvo Recharge Plug-in: Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το εξελιγμένο υβριδικό σύστημα της Volvo