Live Κίνηση
Περισσότερα
VOLVO 2021

Volvo S90 Recharge Plug-in: Business Class πολυτέλεια σε Economy διάθεση

Ελλάδα 20:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volvo S90 Recharge Plug-in: Business Class πολυτέλεια σε Economy διάθεση

VOLVO 2021

Volvo S90 Recharge Plug-in: Business Class πολυτέλεια σε Economy διάθεση

VOLVO 2021

Στην αναζήτηση της τεχνολογικής και κατασκευαστικής τελειότητας η Volvo έχει την πιο ολοκληρωμένη και πιο πειστική απάντηση: Το S90 Recharge Plug-in είναι μία υπερπαραγωγή πολυτέλειας και σπάνιων οδηγικών εμπειριών.

Advertisement
Advertisement

Μία κορυφαία λιμουζίνα με τα σήματα και την αισθητική αντίληψη της Volvo θα είναι πάντα μία ξεχωριστή περίπτωση σε έναν κόσμο που πάσχει από ομοιογένεια και αρκείται στα τετριμμένα. Και το S90 από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του φρόντισε να τονίσει στο έπακρο αυτή την διαφορετική φιλοσοφία της Volvo, έχοντας ένα ανάλαφρο desing και μία υπέρκομψη σιλουέτα η οποία κρύβει μέσα της δεκάδες κορυφαίες τεχνολογικές εξάρσεις. Η έκδοση S90 T8 Recharge Plug-in έχει όλα τα παραπάνω στο μέγιστο βαθμό. Και μαζί προσθέτει μία προσέγγιση των τεχνολογιών του αύριο, με την αποτελεσματικότητα και την εμμονή στην λειτουργικότητα που χαρακτήριζε πάντα τους μηχανικούς της Volvo.

Βασίζεται και αυτό στην πολυτάλαντη πλατφόρμα SPA της εταιρίας πάνω στην οποία έχει προσαρμοστεί ένα υπέροχα γλυπτό αμάξωμα με μεγάλο μεταξόνιο και πολύ ισορροπημένες αναλογίες που κρύβουν το μέγεθός του, προσθέτοντας στιλ και δυναμισμό. Οι πρόσφατες μικρές διακριτικές αλλαγές σε επιμέρους σημεία στο αμάξωμα για το μοντέλο του 2021 το έκαναν ακόμα πιο ελκυστικό και τόνισαν περισσότερο την διαφορετικότητά του, χωρίς όμως να χάσει την αίσθηση πολυτέλειας και VIP μοναδικότητας που το χαρακτηρίζει.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Advertisement
Advertisement

Η αίσθηση αυτή γίνεται ακόμα πιο κυρίαρχη περνώντας στο ιδιαίτερα ευρύχωρο σαλόνι, με τον εξοπλισμό και τον διάκοσμο να δημιουργούν ένα περιβάλλον χλιδής και κορυφαίου ευ ζην, έχοντας πάντα ως υπόβαθρο ένα μινιμαλιστικό και ιδιαίτερα εκλεπτυσμένο design. Ο ηλεκτρονικός πίνακας οργάνων των 12,3”διαθέτει πλήθος απεικονίσεων, το βραβευμένο σύστημα Sensus με την εξαιρετική σε ανάλυση και ανταπόκριση στην αφή οθόνη των 9.0” έχει δεκάδες λειτουργίες και άψογη εργονομία, ενώ διάφορα στοιχεία ουσιαστικής πολυτέλειας όπως το κορυφαίο ηχοσύστημα της Bowens & Wilkins με τα 19 ηχεία ή τα εξαιρετικής ποιότητα καθίσματα με ύφασμα Νubuck και δέρμα και τις πολλές ρυθμίσεις, δημιουργούν ένα περιβάλλον υψηλής αισθητικής απόλαυσης και ασύγκριτης άνεσης για τους επιβάτες.

Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν μία πληθώρα από συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται το Pilot Assist, το σύστημα τυφλού σημείο BLIS, το σύστημα Cross Traffic Alert, το Oncoming Lane Mitigation για αποφυγή σύγκρουσης με απέναντι ερχόμενο όχημα, το σύστημα Volvo On Call, το Intelligent Driver Information System (IDIS) – Ευφυές σύστημα πληροφόρησης του οδηγού, το SIPS – Σύστημα προστασίας από πλευρικές συγκρούσεις στα εμπρός καθίσματα, το WHIPS – Σύστημα προστασίας αυχένα και πλάτης στα εμπρός καθίσματα, το RSI (Αναγνώριση Οδικής Σήμανσης) και πολλά ακόμα. Σημαντικό είναι επίσης να τονιστεί ότι το αμάξωμα του S90 έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την μεγαλύτερη δυνατή ακαμψία και προστασία του χώρου των επιβατών σε περίπτωση σύγκρουσης, κάτι που έχει επιτευχθεί με ένα ειδικό κράμα χάλυβα σε αρκετά σημεία του πλαισίου ενώ ειδική μελέτη έχει γίνει και για την στιβαρότητα της οροφής για περίπτωση ανατροπής του οχήματος.

Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Advertisement

Μαζί με το εντυπωσιακό σε σχεδίαση αμάξωμα διατίθεται και ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο τεχνολογικό υπόβαθρο το οποίο τονίζει ακόμα περισσότερο τον high-tech χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Η έκδοση S90 Recharge Plug-in συνδυάζει τα καλά των δύο κόσμων, των κινητήρων εσωτερικής καύσης και της ηλεκτροκίνησης, επιτυγχάνοντάς μοναδικά χαρακτηριστικά λειτουργίας και απίστευτη οικονομία για την κατηγορία που ανήκει το αυτοκίνητο. Ο δίλιτρος κινητήρας βενζίνης αποδίδει 303 ίππους και συνδυαστικά με τον ηλεκτροκινητήρα των 88 ίππων φτάνει τους 390 ίππους και τα 640 Nm. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός εξελιγμένου κιβωτίου 8 σχέσεων, με τις επιδόσεις να είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές για την κατηγορία, επιταχύνοντας από στάση έως τα 100 km/h σε μόλις 5,1 sec.

Η μπαταρία του συστήματος μέσω της οποίας τροφοδοτείται ο ηλεκτροκινητήρας είναι των 11,6 kWh και είναι έξυπνα τοποθετημένη ανάμεσα στο δάπεδο και το τούνελ της μετάδοσης έτσι ώστε να είναι καλά προστατευμένη αλλά και να μην περιορίζει τους διαθέσιμους χώρους για επιβάτες και αποσκευές. Η μπαταρία αυτή φορτίζει σε λιγότερο από 5 ώρες σε μία απλή οικιακή πρίζα ή σε λιγότερο από 3 ώρες σε ένα wallbox. Όσο για την κατανάλωση και τους ρύπους, οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους για την Recharge γενιά των αυτοκινήτων της Volvo: Μόλις 1,9 lt/100 km και 42 έως 61 gr/kmCO2 με βάση το πρότυπο WLTP.

Advertisement

Η ηλεκτρική αυτονομία φθάνει έως τα 54 χιλιόμετρα. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να επιλεγεί το πρόγραμμα Pure το οποίο χρησιμοποιεί μόνο τον ηλεκτροκινητήρα για την κίνηση του αυτοκινήτου. Υπάρχουν επίσης και τα προγράμματα Ηybrid για κανονική υβριδική λειτουργία, το πρόγραμμα AWD για μόνιμη εμπλοκή της τετρακίνησης σε δύσκολες καταστάσεις (χιόνι, πάγος), το πρόγραμμα Power για δυναμική οδήγηση και σπορ επιδόσεις, και το πρόγραμμα Individual για επιλογή από την πλευρά του οδηγού ποιες λειτουργίες θέλει να ενεργοποιήσει.

Η μπαταρία φορτίζει διαρκώς χάρη στο σύστημα ανάκτησης ενέργειας μέσω των φρένων, ενώ υπάρχουν διαθέσιμες και δύο επιλογές μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων του αυτοκινήτου, το πρόγραμμα Hold για διατήρηση της φόρτισης της μπαταρίας σε ένα σταθερό προεπιλεγμένο σημείο και το σύστημα Charge για φόρτιση της μπαταρίας από τον βενζινοκινητήρα και χρήση όποτε το επιθυμεί ο οδηγός (για παράδειγμα αν χρειάζεται να κινηθεί σε μία περιοχή όπου υπάρχουν περιορισμοί στην κίνηση των οχημάτων με συμβατικούς κινητήρες).

Με το S90 RechargePlug-in η Volvo τολμά να φτιάξει μία λιμουζίνα που ξεφεύγει από τα τυπικά δεδομένα της κατηγορίας της, συνδυάζοντας το εκλεπτυσμένο στιλ της σουηδικής σχολής με μία εξαντλητική προσοχή στην κάθε τεχνολογική και κατασκευαστική λεπτομέρεια. Με πολυτέλεια και ανέσεις ασύλληπτης πληρότητας και με ένα υβριδικό ηλεκτρικό υπόβαθρο που κάνει τις επιλογές του αύριο μία πραγματικότητα του σήμερα, το S90 RechargePlug-in είναι ένα υπερθέαμα τεχνολογίας που δείχνει τον δρόμο για μια νέα εποχή στην αυτοκίνηση.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Volvo ετοιμάζει τα ανανεωμένα S90, V90 και V90 CC
Volvo S90 και V90: Ανανέωση και Mild Hybrid εκδόσεις (+video)
Volvo S90: Όλες οι εκδόσεις