Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Volvo S90 και V90: Ανανέωση και Mild Hybrid εκδόσεις (+video)

Ελλάδα 7:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Volvo S90 και V90: Ανανέωση και Mild Hybrid εκδόσεις (+video)

ΝΕΑ

Volvo S90 και V90: Ανανέωση και Mild Hybrid εκδόσεις (+video)

ΝΕΑ

Οι Sedan, Station Wagon και Crossover εκδόσεις (S90, V90 και V90 Cross Country) της Volvo δέχθηκαν οπτικές αλλαγές, απόκτησαν και ήπια υβριδικά συστήματα κίνησης και πλουσιότερο εξοπλισμό.

Advertisement
Advertisement

 

Παρόλο που έχουν περάσει αρκετά χρόνια, τα sedan Volvo S90 και τα wagon V90 είναι, αναμφίβολα, ανάμεσα στα ομορφότερα αυτοκίνητα που πωλούνται σήμερα. Για το λόγο αυτό, είμαστε ικανοποιημένοι, που οι Σουηδοί δεν… πειράζουν αλλά και δεν ασχολούνται τόσο πολύ με το σχεδιασμό των μεσαίων μοντέλων τους μέχρι και το facelift που παρουσιάστηκε πρόσφατα. Στην πραγματικότητα, αν δεν εντοπίσετε άμεσα τις λεπτομέρειες δεν θα σας κατηγορήσουμε αφού πρόκειται για λεπτομέρειες που εκσυγχρονίζουν τα μοντέλα παρά για αλλαγές.

Advertisement
Advertisement

Οι τροποποιήσεις εμπρός περιλαμβάνουν νέα φώτα ομίχλης και ελαφρώς διαφορετική αεροτομή, αλλά και επεμβάσεις στην περιοχή του κάτω μέρους του προφυλακτήρα. Στο πίσω μέρος, τα φώτα είναι LED ενώ στα V90 και V90 Cross Country τα φλας ανάβουν με σχήμα του δείχνει την πορεία. Επιπλέον, η Volvo έχει προσθέσει νέα χρώματα βαφής μαζί με μερικά νέα σχέδια τροχών για να ολοκληρωθούν οι αλλαγές στο εξωτερικό.

Advertisement

Στο εσωτερικό, τα μοντέλα S90 και V90 του 2021 αποκτούν καλύτερο σύστημα ήχου Bowers και Wilkins με αναβαθμισμένο ενισχυτή και noise canceling (αποκλεισμός εξωτερικών ήχων) για καλύτερη ακρόαση. Το σύστημα καθαρισμού αέρα (το οποίο είδαμε για πρώτη φορά στις κινεζικές εκδόσεις) προστίθεται και στην παγκόσμια έκδοση και μπορεί να αφαιρέσει σχεδόν όλα τα μικροσκοπικά σωματίδια του αέρα σε λίγα μόνο λεπτά. Σύμφωνα με την Volvo το ηχοσύστημα και η τεχνολογία καθαρισμού αέρα θα γίνουν διαθέσιμα και για τα μικρότερα μοντέλα «60». Επιπλέον και τα δύο μοντέλα διαθέτουν διπλά σημεία φόρτισης USB-C αντί για έξοδο 12 volt στο πίσω μέρος, καθώς και ασύρματη φόρτιση για τα κινητά τηλέφωνα. Τα ειδικά ανατομικά καθίσματα από τα XC90 έχουν προστεθεί στα αυτοκίνητα «90» και «60», ενώ ανανεωμένες είναι και οι δερμάτινες ταπετσαρίες.

Advertisement

Μετά την εφαρμογή ήπιας υβριδικής τεχνολογίας στα SUV XC90 και XC60 το 2019, η Volvo την προσθέτει τώρα στα υπόλοιπα αυτοκίνητα «90 και 60». Έτσι όλα τα μοντέλα της χαρακτηρίζονται από έναν ήπιο-υβριδικό κινητήρα που υπόσχεται να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές έως και 15 τοις εκατό. Μιλώντας για την ηλεκτροκίνηση, η Volvo έχει ήδη εισαγάγει μηδενικές εκπομπές XC40 και έχει υποσχεθεί να κυκλοφορήσει με μια έκδοση EV της επόμενης γενιάς XC90 το 2022.

 

Advertisement