Live Κίνηση
Περισσότερα
VOLVO 2021

Volvo Recharge: Οι απόλυτες επιλογές για εταιρική χρήση

Ελλάδα 20:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volvo Recharge: Οι απόλυτες επιλογές για εταιρική χρήση

VOLVO 2021

Volvo Recharge: Οι απόλυτες επιλογές για εταιρική χρήση

VOLVO 2021

Στο πλαίσιο του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά” τα Recharge Plug-in υβριδικά μοντέλα της Volvo πέρα από τα φορολογικά οφέλη αποτελούν και τις πιο πλήρεις προτάσεις σε ό,τι αφορά την premium κατασκευαστική φιλοσοφία τους και την κορυφαία οδηγική απόλαυση που προσφέρουν.

Advertisement
Advertisement

Το όραμα της Volvo για την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση δεν είναι κάτι καινούργιο, καθώς εδώ και αρκετά χρόνια η εταιρία έχει στρέψει το ενδιαφέρον της προς αυτή την τεχνολογία. Η στρατηγική απόφαση να στραφεί ολοκληρωτικά προς τα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2030 αποτελεί δέσμευση της εταιρίας για την μείωση του ανθρακικού της αποτυπώματος και θα αναπτυχθεί σε όλη την διάρκεια της δεκαετίας που διανύουμε, με πολλά νέα και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Ήδη από το 2019 όλα τα μοντέλα που έχει λανσάρει η Volvo εφοδιάζονται με ηλεκτροκινητήρα, κάτι που σηματοδοτεί και το ιστορικό τέλος των αυτοκινήτων της με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Για τη χώρα μας η συγκυρία είναι ιδανική, καθώς ήδη βρίσκεται σε ισχύ το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο δίνει σημαντικά κίνητρα σε εταιρικούς χρήστες που θα επιλέξουν αυτοκίνητα χαμηλών ή και μηδενικών ρύπων.

Τα υψηλά πρότυπα εταιρικής εξυπηρέτησης της Volvo συνδυάζονται με την προηγμένη plug-in υβριδική τεχνολογία και χαρίζουν στους εταιρικούς πελάτες το προνόμιο να απολαμβάνουν μηδενικό ή πολύ χαμηλό φόρο για παροχή σε είδος (Benefit in Kind), αλλά και μηδενική κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές ρύπων σε σταθερή βάση, καθώς η εμβέλεια με αποκλειστική χρήση του ηλεκτροκινητήρα επαρκεί για την κάλυψη των συνηθισμένων καθημερινών διαδρομών.

Advertisement
Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για τα PHEV μοντέλα της Volvo μπορείτε να βρείτε εδώ

Στις εταιρικές προτάσεις της Volvo που εμπίπτουν στα κριτήρια του τελευταίου φορολογικού νομοσχεδίου (εκπομπές CO2 έως 50 g/km και Λιανική Τιμή προ Φόρων έως 40.000ευρώ) για μηδενικό φόρο χρήσης συμπεριλαμβάνονται τρία μοντέλα της σειράς Recharge: τα XC40 Plug-in Hybrid T4, XC40 Plug-in Hybrid T5 και το V60 Plug-in Hybrid T6 AWD, που προσφέρουν απολαυστική οδήγηση χωρίς συμβιβασμούς.

Advertisement

Πέραν της φιλικότητας προς το περιβάλλον και της φορολογικής ωφέλειας, τα plug-in υβριδικά μοντέλα της Volvo προσφέρουν εξαιρετικά οικονομική χρήση κατά την οδήγηση αποκλειστικά με χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, αποφέροντας στο χρήστη όφελος που μπορεί ακόμη και να ξεπεράσει το 80% σε σχέση με τη χρήση κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη είναι και το χαμηλότερο κόστος συντήρησης αυτών των αυτοκινήτων, κάτι που μειώνει ακόμα περισσότερο τον χρόνο απόσβεσης της δαπάνης για την αγορά.

Περισσότερες πληροφορίες για τα PHEV μοντέλα της Volvo μπορείτε να βρείτε εδώ

Advertisement

Τα τρία μοντέλα της Volvo Recharge που εμπίπτουν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο είναι τα εξής:

Volvo XC40 Recharge Plug-in Hybrid T5

Advertisement

Tο compact SUV που έθεσε νέα πρότυπα στην κατηγορία του. Στην έκδοση Recharge T5 εξοπλίζεται με καινοτόμο σύστημα κίνησης με plug-in υβριδική τεχνολογία, αποτελούμενο από έναν οικονομικό 3-κύλινδρο κινητήρα βενζίνης κι έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδουν συνδυαστικά ισχύ 262 ίππων και ροπή 425 Nm. Το αυτόματο κιβώτιο των 7 σχέσεων με το διπλό συμπλέκτη συμπληρώνει ιδανικά αυτή την εξαιρετική μονάδα που προσφέρει δυναμική και βιώσιμη οδήγηση.

Volvo XC40 Recharge Plug-in Hybrid T4

Στις εκδόσεις Inscription και R-Design, το XC40 Recharge Plug-in Hybrid T4 προσφέρει κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού. Οι σχεδιαστικές επιλογές στο Inscription αποπνέουν πολυτέλεια, ενώ στο R-Design τονίζουν τη δυναμική φύση του XC40 και εστιάζουν στη σπορ οδήγηση. Σε κάθε περίπτωση, το XC40 Recharge Plug-in Hybrid T4 παρέχει στο χρήστη τα οφέλη ενός έξυπνου συστήματος κίνησης με απόδοση 211 ίππων, που συνδυάζει πολύ καλές επιδόσεις και μηδενική ή χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Volvo V60 Recharge Plug-in Hybrid T6 AWD

Υπεύθυνη πολυτέλεια και εξαιρετική απόδοση, χωρίς συμβιβασμούς στη βιώσιμη οδήγηση. Το σύστημα κίνησης με plug-in υβριδική τεχνολογία περιλαμβάνει κινητήρα βενζίνης και ηλεκτροκινητήρα, με συνδυαστική ισχύ 340 ίππων και ροπή 590 Nm, παρέχοντας συναρπαστικές επιδόσεις, αλλά και δυνατότητα κίνησης με μηδενική κατανάλωση καυσίμου και μηδενικές εκπομπές ρύπων. H τετρακίνηση προσφέρει περισσότερη ελκτική πρόσφυση για μεγαλύτερη απόλαυση κάτω από όλες τις συνθήκες.

Τα οφέλη για τις επιχειρήσεις είναι σημαντικά καθώς χορηγείται δυνατότητα έκπτωσης από τα ακαθάριστα έσοδά τους, κατά το χρόνο πραγματοποίησης της δαπάνης, προσαυξημένης κατά ποσοστό 30% για τη μίσθωση εταιρικού επιβατικού αυτοκινήτου μηδενικών ή χαμηλών ρύπων CO2 έως 50 g/km, με μέγιστη ΛΤΠΦ έως τις 40.000 ευρώ. Επιπλέον, τα πάγια αυτοκινήτων με εκπομπές καυσαερίων από 1 έως 50 g/km αποσβένονται ανεξαρτήτως αξίας ΛΤΠΦ με 20% ετησίως. Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσουμε την 5ετή εγγύηση που προσφέρει η εταιρία αλλά και τις διευκολύνσεις που παρέχει για την εγκατάσταση οικιακού wallbox στους πελάτες της.

Περισσότερες πληροφορίες για τα PHEV μοντέλα της Volvo μπορείτε να βρείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμές αυτόνομης οδήγησης για το Volvo XC90
Volvo Trucks: Ηλεκτροκίνηση για την ICA Sweden
Με αναβαθμισμένο infotainment το νέο Volvo XC60