Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δοκιμές αυτόνομης οδήγησης για το Volvo XC90

Ελλάδα 10:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δοκιμές αυτόνομης οδήγησης για το Volvo XC90

ΝΕΑ

Δοκιμές αυτόνομης οδήγησης για το Volvo XC90

ΝΕΑ

Η Volvo συμπράττει με την πλατφόρμα μετακινήσεων DiDi Chuxing για τη δημιουργία ενός δοκιμαστικού στόλου αυτόνομων οχημάτων.

Advertisement
Advertisement

Στρατηγική συνεργασία με τον κλάδο τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης της πλατφόρμας μετακινήσεων DiDi Chuxing υπέγραψε η Volvo, προμηθεύοντας την τελευταία με XC90.

Ειδικότερα, η συνεργασία αφορά τη δημιουργία ενός δοκιμαστικού στόλου αυτό-οδηγούμενων οχημάτων. Τα Volvo που τέθηκαν στην υπηρεσία της DiDi είναι εξοπλισμένα με τα αναγκαία εφεδρικά συστήματα για λειτουργίες όπως το τιμόνι και τα φρένα. Ακόμη η Volvo θα συνεργαστεί με την DiDi Autonomous Driving για την ενσωμάτωση του επιπλέον λογισμικού και του hardware που απαιτούνται προκειμένου τα αυτοκίνητα να είναι πλήρως έτοιμα για αυτόνομη οδήγηση.

Τα XC90 θα είναι τα πρώτα αυτοκίνητα που θα ενσωματώσουν το DiDi Gemini, τη νέα hardware πλατφόρμα αυτόνομης οδήγησης, με στόχο να αξιοποιηθούν στο δίκτυο παροχής μεταφορικών υπηρεσιών της DiDi στο μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Η συμφωνία ενισχύει τη θέση της Volvo ως προμηθευτή αυτοκινήτων και προτιμητέου συνεργάτη για αυτό-οδηγούμενους στόλους, κεφαλαιοποιώντας τη φήμη της ως ηγέτιδα δύναμη στην ασφάλεια των αυτοκινήτων παγκοσμίως.

Τα ενσωματωμένα εφεδρικά συστήματα και τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του XC90, σε συνδυασμό με το προηγμένο σύστημα αυτόνομης οδήγησης της DiDi Autonomous Driving, θα επιτρέψουν στα αυτοκίνητα να ενταχθούν λειτουργικά στις υπηρεσίες robotaxi χωρίς να απαιτείται επιτήρηση από οδηγό ασφαλείας.

Advertisement

Με βάση τη σημερινή συμφωνία, η Volvo και η DiDi Autonomous Driving επιδιώκουν τη σύναψη μίας μακρόπνοης συνεργασίας, καθώς η DiDi ήδη συνεχίζει να επεκτείνει τους δοκιμαστικούς αυτόνομους στόλους της σε όλη την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες και να αναπτύσσει περαιτέρω τις δραστηριότητες των robotaxi της.

Ως η κορυφαία τεχνολογική πλατφόρμα κοινόχρηστης μετακίνησης στον κόσμο, η DiDi χρησιμοποιεί τη μεγάλη εξειδίκευσή της στα δίκτυα και την εκτεταμένη τράπεζα πραγματικών οδηγικών δεδομένων για την ανάπτυξη αυτόνομων μεταφορικών υπηρεσιών σε συνεργασία με premium κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Advertisement

Το 2020, η Volvo εφοδίασε την DiDi με αυτοκίνητα Volvo XC60, για χρήση στο πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα robotaxi στη Σαγκάη. Άνθρωποι από συγκεκριμένες περιοχές της Σαγκάης μπορούσαν να κλείσουν διαδρομές με robotaxi στην εφαρμογή της DiDi και να χρησιμοποιήσουν τα αυτό-οδηγούμενα οχήματα υπό την επίβλεψη ενός οδηγού ασφαλείας και μηχανικού.

«Η στρατηγική συνεργασία με την DiDiAutonomousDriving επιβεβαιώνει περαιτέρω τη φιλοδοξία μας να αποτελέσουμε προτιμητέο συνεργάτη για τις κορυφαίες εταιρείες υπηρεσιών μετακίνησης στον κόσμο», δήλωσε ο Håkan Samuelsson,Διευθύνων Σύμβουλος της VolvoCars. «Ο συνδυασμός του υπό επέκταση προγράμματος robotaxi της DiDi με τα ασφαλή αυτοκίνητά μας είναι εξαιρετικός, καθώς δημιουργεί εμπιστοσύνη στους καταναλωτές για τις υπηρεσίες αυτόνομης μεταφοράς».

Advertisement

Η φιλοδοξία της Volvo να καταστεί προτιμητέος συνεργάτης συμπίπτει με την πρόθεση των παρόχων υπηρεσιών μετακίνησης ανά τον κόσμο να επεκτείνουν τους στόλους τους με πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα, με ασφαλή και υπεύθυνο τρόπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο brand “Μ” από την Volvo Cars
Volvo Trucks: Ηλεκτροκίνηση για την ICA Sweden
Volvo: Ρεκόρ πωλήσεων εν μέσω πανδημίας