Live Κίνηση
Περισσότερα
VOLVO 2021

Νέο Volvo XC60 Recharge Plug-in: Ανανεωμένο και πιο high-tech

Ελλάδα 5:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Volvo XC60 Recharge Plug-in: Ανανεωμένο και πιο high-tech

VOLVO 2021

Νέο Volvo XC60 Recharge Plug-in: Ανανεωμένο και πιο high-tech

VOLVO 2021

To XC60 της Volvo είναι το αδιαφιλονίκητο best seller της εταιρίας παγκοσμίως. Και τώρα έρχεται ακόμα πιο φρέσκο αισθητικά και πολύ πιο “έξυπνα” δικτυωμένο, έτσι ώστε να διατηρήσει τον τίτλο ενός από τα πιο προηγμένα premium SUV, ιδίως στις κορυφαίες τεχνολογικά εκδόσεις Recharge Plug-in.

Advertisement
Advertisement

Με το XC60 η Volvo κατάφερε κάτι μοναδικό: Να συνδυάσει μία κομψή και χαρισματική εμφάνιση με τις σωστές διαστάσεις αμαξώματος και μία πληθώρα τεχνολογιών που έκαναν το μεσαίο SUV μία μεγάλη επιτυχία στους πίνακες των πωλήσεων παγκοσμίως. Για πάνω από μία δεκαετία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της κατηγορίας του, και από το 2009 είναι σταθερά το best-seler της Volvo Cars, με τις πωλήσεις του συνολικά έως το τέλος του 2020 να έχουν αγγίξει τα 1,68 εκατομμύρια μονάδες σε όλο τον κόσμο.

Μόνο μέσα στο 2020 το επέλεξαν περίπου 200.000 οδηγοί, τιμή που αντιπροσωπεύει το 29% των συνολικών πωλήσεων της εταιρίας. Ως μερίδιο αγοράς αντιπροσωπεύει το πιο δημοφιλές μοντέλο στην κατηγορία των ευρωπαϊκών premium μεσαίων SUV, έχοντας θέση και στην πρώτη 5άδα σε παγκόσμιο επίπεδο. Ενώ και τα βραβεία που έχει συγκεντρώσει την τελευταία δεκαετία σε τομείς όπως η σχεδίαση ή η ασφάλεια είναι δεκάδες, με πιο σημαντικό το “World Car of the Year 2018“.

Advertisement
Advertisement

Για το 2020 η Volvo προχώρησε σε μία σειρά αναβαθμίσεων και αισθητικών επεμβάσεων έτσι ώστε το XC60 να διατηρήσει το momentum της δημοτικότητάς του και να μείνει στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων στην κατηγορία του. Οι αλλαγές εντοπίζονται τόσο στο αμάξωμα όσο κυρίως στο ψηφιακό του υπόβαθρο και στις δυνατότητες διασύνδεσης, καθώς έχει προστεθεί ένα νέο σύστημα infotainment το οποίο υιοθετεί το λειτουργικό σύστημα Android και ενσωματώνει υπηρεσίες και εφαρμογές της Google, καθιστώντας το το πιο “έξυπνο” Volvo στην γκάμα της εταιρίας.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο προσφέρονται εδώ

Οι αναβαθμίσεις στο αμάξωμα είναι διακριτικές και σε επιλεγμένα σημεία, έτσι ώστε να μην διαταραχθεί το εκλεπτυσμένο σχήμα του XC60, αλλά να γίνει ακόμα πιο όμορφο και σικ. Οι αλλαγές περιλαμβάνουν μία νέα μάσκα, νέο προφυλακτήρα εμπρός, νέες επιλογές ζαντών καθώς και μία νέα σειρά διαθέσιμων χρωμάτων για το αμάξωμα. Στο εσωτερικό είναι εμφανής η πρόθεση της εταιρίας να αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο τον πολυτελή του χαρακτήρα, με πολύ ποιοτικές επιλογές σε υλικά, χωρίς την χρήση δέρματος. Υπάρχει επίσης η πολύ ιδιαίτερη υφασμάτινη επένδυση City Weave, ενώ η Volvo προφέρει και πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης του σαλονιού, ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη.

Advertisement

Η πιο σημαντική αναβάθμιση όμως αφορά το νέο σύστημα intotainment επόμενης γενιάς που με έναν διαισθητική τρόπο επικοινωνίας μεταξύ οδηγού και οχήματος προσφέρει πρωτόγνωρες δυνατότητες εξατομίκευσης. Και μαζί μία νέα εμπειρία συνδεσιμότητας, η οποία ενισχύεται ακόμα περισσότερο με το λανσάρισμα του εντελώς νέου Πακέτου Digital Υπηρεσιών. Το Volvo Car Group είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που συνεργάζεται με την Google για τον εξοπλισμό των αυτοκινήτων της με infotainment το οποίο βασίζεται στο Android. Έπειτα από χρόνια στενής συνεργασίας των δύο εταιρειών για την εξέλιξη του συστήματος, το αμιγώς ηλεκτρικό XC40 Recharge έγινε το πρώτο μοντέλο Volvo που το ενσωματώνει, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες θα ξεκινήσει να διατίθεται και στα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρίας.

Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο προσφέρονται εδώ

Στο επίκεντρο αυτού του νέου Πακέτου είναι η πρόσβαση σε υπηρεσίες και εφαρμογές της Google που περιλαμβάνον φωνητικές εντολές μέσω του Google Assistant, αναβαθμισμένη εμπειρία πλοήγησης μέσω του Google Maps και μία μια ευρεία γκάμα αποκλειστικά in-car εφαρμογών μέσω του Google Play. Με την εγγραφή τους στο Πακέτο Digital Υπηρεσιών, οι πελάτες αποκτούν πλήρη πρόσβαση στο σύνολο των υπηρεσιών και των χαρακτηριστικών του. Όλο το hardware που απαιτείται για να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες υπάρχει ήδη στο αυτοκίνητο και όλα τα δεδομένα που απαιτούνται συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο.

Advertisement

Εκτός από το νέο εξελιγμένο σύστημα Infotainment, υπάρχουν αναβαθμίσεις που αφορούν την πρόσφατη πλατφόρμα ασφαλείας Advanced Driver Assistance Systems (ADAS), το οποίο είναι ένα σύγχρονο σπονδυλωτό σύστημα ενεργητικής ασφάλειας αποτελούμενο από μία σειρά από ραντάρ, κάμερες και αισθητήρες υπερήχων. Η νέα πλατφόρμα διευκολύνει την εξέλιξη και εφαρμογή αναβαθμισμένων συστημάτων ασφαλείας στο XC60, όπως η δυνατότητα ανίχνευσης άλλων χρηστών του δρόμου, το αυτόματο φρενάρισμα και την αποφυγή σύγκρουσης, και την λειτουργία Pilot Assist, ένα σύνολο συστημάτων που λειτουργεί ως υποβοήθηση του οδηγού διατηρώντας το όχημα στην λωρίδα του και στην σωστή απόσταση από το προπορευόμενο αυτοκίνητο.

Σε ό,τι αφορά τις εκδόσεις Recharge Plug-in, το XC60 προσφέρεται σε δύο εκδοχές, την Τ6 με συνδυαστική ισχύ 340 ίππων και την Τ8 με συνδυαστική ισχύ 390 ίππων. Οι επιδόσεις είναι κορυφαίες για αυτοκίνητο της κατηγορίας του με το 0-100 km/h να επιτυγχάνεται σε 5,9” για το Τ6 και σε 5,5” για το Τ8. Και τα δύο εφοδιάζονται με τον δίλιτρο κινητήρα βενζίνης με turbo και υπερσυμπιεστή, έναν ηλεκτροκινητήρα 88 ίππων στον πίσω άξονα και μία μπαταρία των 11,6 kWh η οποία εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία της τάξης των 54 χιλιομέτρων με την μέση κατανάλωση να κυμαίνεται μεταξύ 2,3 και 2,9 lt./100 km.

Σε κάθε περίπτωση το νέο XC60 Recharge Plug-in είναι παραμένει ένα αυτοκίνητο με ρόλο πρωταγωνιστή στην κατηγορία των ευρωπαϊκών μεσαίων premium SUV. Οι αλλαγές στην εμφάνισή του το έκαναν ακόμα πιο κομψό και ελκυστικό, ενώ και στο εσωτερικό διατηρεί την φινέτσα και την πολυτέλεια που χαρακτηρίζει την Volvo προσθέτοντας ένα πρωτοποριακό infontainment το οποίο με την συνεργασία της Google εξασφαλίζει μία μοναδική εμπειρία διασύνδεσης και διάδρασης του χειριστή με το αυτοκίνητο. Ένα αναμφισβήτητο bestseller το οποίο έγινε ακόμα πιο πλήρες και περισσότερο ελκυστικό από ποτέ.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο προσφέρονται εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμές αυτόνομης οδήγησης για το Volvo XC90
Volvo Trucks: Ηλεκτροκίνηση για την ICA Sweden
Με αναβαθμισμένο infotainment το νέο Volvo XC60