Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Tα αυτοκίνητα που δεν φοβούνται να τα δοκιμάζουμε επί μήνες

Ελλάδα 5:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tα αυτοκίνητα που δεν φοβούνται να τα δοκιμάζουμε επί μήνες

ΔΟΚΙΜΕΣ

Tα αυτοκίνητα που δεν φοβούνται να τα δοκιμάζουμε επί μήνες

ΔΟΚΙΜΕΣ

Στα χέρια των δοκιμαστών του No1 αυτοκινητικού site, και του πρώτου περιοδικού αυτοκινήτου στην Ελλάδα… περνάνε αυτοκίνητα που με το δίκιο τους “κοιτάνε φοβισμένα”, αφού διανύουν πολλά και απαιτητικά χιλιόμετρα καθημερινά για μήνες.

Advertisement
Advertisement

Peugeot 208 1.2 Puretech 100 PS
Ηρθε στις 10 Μαρτίου με 4.000 km
Τώρα έχει 6.011 km. Κατανάλωση 6.1 lt/100 km

Οποιος συντάκτης κι αν πήρε τα κλειδιά του αυτό τον μήνα είχε τις ίδιες αντιδράσεις από την πρώτη ματιά. Αναμφίβολα, το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2020» σε κερδίζει με το που το αντικρίζεις. Το γαλλικό μοντέλο έχει χαρακτήρα και κλέβει τις εντυπώσεις, αλλά αυτό δεν αφορά μόνο το ελκυστικό του περιτύλιγμα. Το εσωτερικό είναι βγαλμένο από μεγαλύτερες κατηγορίες και η τεχνολογία που κουβαλάει (βλέπε 3D πίνακα οργάνων και όχι μόνο) σε ενθουσιάζει. Στο μοντέλο δοκιμής με τον 1.200άρη turbo κινητήρα οι 100 PS το καθιστούν και αρκούντως σβέλτο, άρα έχουμε και φαίνεσθαι, έχουμε και ουσία. Αποτέλεσμα; Κάθε απόγευμα όλοι θέλουν να φύγουν μαζί με αυτό από το γραφείο.

Advertisement
Advertisement

DS3 Crossback 1.2 Puretech 130 PS Performance
Ηρθε στις 9 Φεβρουαρίου με 3.582 km
Τώρα έχει 12.042 km.Κατανάλωση 8 lt/100 km

Κάτι οι φωτογραφήσεις, κάτι τα πηγαινέλα για αλλαγές αυτοκινήτων, και να πώς το DS 3 Crossback συμπλήρωσε 2.124 km σε έναν μήνα. Οι παρατηρητικοί θα είδαν ότι η κατανάλωση ανέβηκε λίγο και η αιτία ήταν μια γρήγορη εκδρομή μέχρι τα Καμένα Βούρλα. Θυμηθήκαμε για μία ακόμη φορά πόσο άνετο και ήσυχο είναι το ταξίδι μαζί του και με την ευκαιρία των φθηνότερων καυσίμων πιέσαμε λίγο τους 130 PS. Η ταχύτητα ταξιδιού μοιραία τσίμπησε λίγο, διαπιστώσαμε και πάλι πόσο ατάραχο είναι στις καμπές και φτάσαμε στις παραλίες της Αταλάντης και του Αγίου Κωνσταντίνου χωρίς να χαθεί η άνεση. Μάλιστα η πολυήμερη συμβίωση μας ένωσε τόσο πολύ, που πλέον η περίεργη εργονομία του σε ορισμένα σημεία μάς φαίνεται απολύτως φυσιολογική.

Advertisement

Nissan Micra 1.0 100 PS
Ηρθε στις 28 Ιανουαρίου με 7.245 km
Τώρα έχει 9.342 km. Κατανάλωση 6,4 lt/100 km

Ηταν μάλλον το συγκεκριμένο μοτέρ που έλειπε από την γκάμα του Micra, μια και έχει τη χωρητικότητα που πρέπει για αυτοκίνητο της κατηγορίας, με την απόδοση που όλοι θέλουν για το αυτοκίνητό τους. Το 3κύλινδρο σύνολο κάνει τη δουλειά του όπως πρέπει και έχει εξαιρετικές δυνατότητες για συγκράτηση της κατανάλωσης σε επίπεδα -σχεδόν- ντίζελ κινητήρα. Χωρίς να φοβάται να αναμετρηθεί με επαρχιακές διαδρομές, το Micra βγάζει όλο και περισσότερο στην επιφάνεια το προφίλ του ολοκληρωμένου μικρού αυτοκινήτου που του δίνει μια θέση μεταξύ των κορυφαίων της κατηγορίας.

Advertisement

Suzuki Swift 1.2 Hybrid
Ηρθε στις 16 Ιανουαρίου με 3.578 km
Τώρα έχει 7.310 km. Κατανάλωση 5,6 lt/100 km

Με λίγη παραπάνω προσπάθεια, η κατανάλωση δείχνει να ανταποκρίνεται στα κελεύσματα του οδηγού για τον περιορισμό της. Δεν είναι και λίγο για ένα μικρό αυτοκίνητο με αυτά τα χαρακτηριστικά όπως το Swift, που πραγματικά όποιος το οδηγεί δεν θέλει να το αφήσει από τα χέρια του. Είναι παιχνίδι στους χειρισμούς και τους αστικούς ελιγμούς, ενώ την ίδια στιγμή μπορεί να σε πάει για εξόρμηση Σαββατοκύριακου εκτός νομού – πλέον που επιτρέπεται. Το υβριδικό σύστημα του μικρού Suzuki το κάνει πιο επίκαιρο από ποτέ, τώρα που η εποχή των αυτοκινήτων του είδους μοιάζει να βρίσκεται στο απόγειό της.

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:

Αυτά είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που αγοράζουν οι Έλληνες

Audi A1 citycarver: Το compact SUV πόλης όπως δεν το έχετε ξαναδεί

Τα καλύτερα supercars των 70s (video)