Live Κίνηση
Περισσότερα
SUZUKI 2021

Suzuki S-Cross: Με εξελιγμένα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης

Ελλάδα 3:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Suzuki S-Cross: Με εξελιγμένα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης

SUZUKI 2021

Suzuki S-Cross: Με εξελιγμένα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης

SUZUKI 2021

Κάτω από το εντυπωσιακό σε εμφάνιση και ιδιαίτερα μοντέρνο αμάξωμα του νέου  Suzuki S-Cross υπάρχει ένα ιδιαίτερα πλήρες και εξελιγμένο πακέτο τεχνολογιών για την ασφάλεια και την υποβοήθηση που διατίθεται από την βασική κιόλας έκδοση.

Advertisement
Advertisement

Το εκ βάθρων ανανεωμένο Suzuki S-Cross ξεκινά την εμπορική του σταδιοδρομία στην χώρα μας φέρνοντας στην αγορά ένα αυθεντικό SUV το οποίο χαρακτηρίζεται από την πολύ εντυπωσιακή εμφάνισή του, τα εξαιρετικά τεχνικά του χαρακτηριστικά όπως η υβριδική τεχνολογία και η τετρακίνηση, την μοναδική πρακτικότητα και ευρυχωρία και την εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμή του.

Στα πλαίσια της γενικότερης αναβάθμισης της παρουσίας της στην κατηγορία, η Suzuki εφοδίασε το νέο S-Cross και με ένα αξιοζήλευτο πακέτο τεχνολογιών για την ασφάλεια των επιβατών και την υποστήριξη του οδηγού. Ένα πακέτο που φέρνει το αναβαθμισμένο SUV της ιαπωνικής εταιρίας στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων της κατηγορίας του, διαθέτοντας στοιχεία που βρίσκει κανείς σε πολύ πιο ακριβά αυτοκίνητα.

Η παροχή τόσων πολλών τεχνολογικών στοιχείων υπακούσει στην δέσμευση της Suzuki να προσφέρει σε όλα τα αυτοκίνητά της την μέγιστη δυνατή ασφάλεια και άνεση κατά την διάρκεια της οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Και ένας τρόπος για να το επιτύχει είναι να προσθέσει πάνω στο S-Cross την τελευταία λέξη στα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου του αυτοκινήτου και υποστήριξης του οδηγού σε κάθε είδους συνθήκη που θα αντιμετωπίσει στο ταξίδι του. να προσθέσει πάνω στο S-Cross την τελευταία λέξη στα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου του αυτοκινήτου και υποστήριξης του οδηγού

Το Suzuki Safety Support είναι μία “ομπρέλα” από σύγχρονα συστήματα, τα οποία αξιοποιούν κάμερες και αισθητήρες και προσφέρουν στον οδηγό μία σαφέστερη εικόνα για την κατάσταση του αυτοκινήτου και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει εμπρός του ώστε να είναι προετοιμασμένος να τις αντιμετωπίσει.

Advertisement

Από τα συστήματα αυτά ξεχωρίζουμε τα ακόλουθα:

Dual Sensor Brake Support (DSBS). Πρόκειται για ένα σύστημα που βασίζεται στην κάμερα και τον αισθητήρα λέιζερ στο εμπρός μέρος και κρίνουν αν επίκειται το ενδεχόμενο σύγκρουσης με όχημα ή πεζό. Μόλις ανιχνευτεί κάποια δυνητική κατάσταση σύγκρουσης, το σύστημα DSBS εκπέμπει μια προειδοποίηση ή ενεργοποιεί αυτόματα το σύστημα πέδησης, ανάλογα με τις συνθήκες.

Advertisement

Adaptive Cruise Control με λειτουργία Stop & Go. Το σύστημα αυτό συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο των 6 σχέσεων και βοηθά στο να διατηρηθεί σε ασφαλή επίπεδα η απόσταση με το προπορεύμενο αυτοκίνητο. Σε περιπτώσεις έντονου κυκλοφοριακού φόρτου, η λειτουργία Stop&Go αναλαμβάνει να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο και στη συνέχεια αν μετακινηθεί το όχημα μπορεί να το κινήσει ξανά μέσα σε διάστημα 2 δευτερολέπτων.

Advertisement

Πανοραμική κάμερα. Η προβολή σε 360 μοίρες της κατάστασης που επικρατεί περιμετρικά του οχήματος προσθέτει έξτρα ασφάλεια στον οδηγό που γνωρίζει με διάφορες όψεις του αυτοκινήτου (κάτοψη, 3D κ.ά) ποιους κινδύνους έχει να αντιμετωπίσει σε δύσκολα στην πρόσβαση σημεία. Η εικόνα προβάλλεται στην οθόνη του συστήματος infotainment των 9 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό.

Προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας. Όταν η ταχύτητα ξεπεράσει τα 60 χλμ/ώρα, η κάμερα ανιχνεύει την διαγράμμιση στην άσφαλτο και ειδοποιεί τον οδηγό με ηχητικό σήμα να επιστρέψει στην λωρίδα του.

Σύστημα αποφυγής αλλαγής λωρίδας. Σε ταχύτητες 65 χλμ/ώρα και πάνω, όταν η κάμερα κρίνει ότι το όχημα παρεκκλίνει από την λωρίδα του, το επαναφέρει αυτόματα στην σωστή θέση ελέγχοντας το τιμόνι και προειδοποιώντας τον οδηγό.

Προειδοποίηση εκτροπής: Σε ταχύτητες 60 χλμ/ώρα και άνω, η λειτουργία προειδοποίησης εκτροπής υπολογίζει την πορεία της κίνησης του οχήματος και ενημερώνει τον οδηγό με ηχητικές και οπτικές προειδοποιήσεις σε περίπτωση παρέκκλισης του οχήματος που οφείλεται σε υπνηλία ή σε άλλες αιτίες.

Σύστημα αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας: Το σύστημα εκμεταλλεύεται την κάμερα και μπορεί να αναγνωρίσει τις πινακίδες κυκλοφορίας, όπως τα όρια ταχύτητας και πολλά ακόμα. Η ένδειξη εμφανίζεται στην κεντρική οθόνη.

Σύστημα αναγνώρισης τυφλού σημείου: Όταν ο οδηγός ενεργοποιήσει το φλας και υπάρχει κάποιο άλλο όχημα στο τυφλό σημείο, εμφανίζεται στον καθρέφτη μία προειδοποιητική ένδειξη η οποία συνοδεύεται και από ηχητική ειδοποίηση.

Σύστημα Hill Hold: Είναι το σύστημα που διευκολύνει την εκκίνηση σε ανηφόρες έτσι ώστε το αυτοκίνητο να μην κυλά προς τα πίσω όταν ο οδηγός αφήνει το πεντάλ του φρένου.

Σύστημα υποβοήθησης οπίσθιας διασταυρούμενης κυκλοφορίας: Σύστημα που βοηθά τον οδηγό να αποφύγει τυχόν σύγκρουση όταν κάνει όπισθεν για να βγει από μια θέση στάθμευσης. Οι αισθητήρες αντιλαμβάνονται αν έρχεται αυτοκίνητο από τυφλό σημείο και ειδοποιούν τον οδηγό με ειδική ένδειξη και ηχητικό σήμα.

Αισθητήρες στάθμευσής εμπρός και πίσω: Ειδικοί αισθητήρες στους προφυλακτήρες ανιχνεύουν τυχόν εμπόδια και ειδοποιούν τον οδηγό ώστε να σταματήσει πριν τα ακουμπήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Suzuki Jimny έγινε ακόμα πιο ικανό στο off road
Video: Γιατί το νέο Suzuki Vitara είναι η καλύτερη επιλογή
Suzuki Beans: Ένα Jimny που φτιάχνει καφέ