Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Robert De Niro: Ο ταξιτζής γίνεται 78 ετών (+video)

Ελλάδα 14:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Robert De Niro: Ο ταξιτζής γίνεται 78 ετών (+video)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Robert De Niro: Ο ταξιτζής γίνεται 78 ετών (+video)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ο Robert Anthony De Niro είναι Αμερικανός ηθοποιός, παραγωγός και σκηνοθέτης. Είναι ιδιαίτερα γνωστός για τις εννέα συνεργασίες του με τον σκηνοθέτη Μάρτιν Σκορσέζε και έχει λάβει διάφορα βραβεία, όπως δύο βραβεία Όσκαρ, ένα βραβείο Χρυσής Σφαίρας, ένα βραβείο Cecil B. DeMille και ένα Screen Actors Guild Life Achievement

Advertisement
Advertisement

Εμείς θα τον θυμόμαστε για τους ρόλους του στα φιλμ: Ο Νονός ΙΙ (The Godfather Part II 1974), στον Ταξιτζή (Taxi Driver 1976) και στον Ελαφοκυνηγό (Deer Hunter 1978).

Μαζί με τον ηθοποιό στην ταινία «O Ταξιτζής» συμπρωταγωνιστούσε και ένα ταξί Checker Cab Marathon Α11 του 1975, που είχε ήδη τον πρώτο ρόλο στους δρόμους της Νέας Υόρκης.

Advertisement
Advertisement

Τα έχουμε δει να γίνονται ο «από μηχανής Θεός» για σώσουν έναν ήρωα σε φιλμ, τα έχουμε δει να είναι οι κυρίαρχοι των σκοτεινών και επικίνδυνων δρόμων της Νέας Υόρκης, όμως στην κινηματογραφική ταινία «O Ταξιτζής» του Martin Scorsese, ο όχι και πολύ καλά στα λογικά του Travis Bickle ήταν ένα μαύρο κομμάτι της κουλτούρας των ΗΠΑ.

,,

Το αυτοκίνητο

Advertisement

Το Checker A11 ήταν ίσως το χαρακτηριστικότερο ταξί στην Νέα Υόρκη. Η παραγωγή του Checker σταμάτησε το 1982 και το τελευταίο βγήκε off duty  από τους δρόμους της πόλης στις 26 Ιουλίου του 1999. Τότε ο Τζαμαϊκανός οδηγός του, γνωστός ως «Janie», πήρε σύνταξη μετά από 21 χρόνια στο τιμόνι του τελευταίου αυτού αυτοκινήτου, που είχε πλέον διανύσει περισσότερα ένα εκατομμύριο μίλια.

Advertisement

Ο προσωρινός αριθμός της άδειας ταξί του De Niro ήταν: 265216, με ημερομηνία λήξης την 31η Μαΐου του 1976.

Ο ηθοποιός

Για να «μπει» στον ρόλο ο Robert De Niro εργάστηκε δεκαπέντε ώρες ημέρες για ένα μήνα οδηγώντας ταξί ως προετοιμασία.

Advertisement

Σε μία από αυτές τις… κούρσες ο De Niro, είχε ως πελάτη ένα ηθοποιό που τον αναγνώρισε, από τον ρόλο του «O νονός, μέρος 2ο  (1974)». Ο νεαρός ηθοποιός είπε στον De Niro αποθαρρυντικά «Μόλις κέρδισες όσκαρ… Θεέ μου, είναι τόσο δύσκολο να βρεις δουλειά

Ο ηθοποιός μελέτησε επίσης τις ψυχικές ασθένειες, και επισκέφθηκε επίσης μια αμερικανική στρατιωτική βάση στη Βόρεια Ιταλία. Εκεί μαγνητοσκοπημένες συνομιλίες με στρατιώτες, από τις μεσοδυτικές πολιτείες ώστε να μπορέσει να μιμηθεί την προφορά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Λονδρέζικο Taxi από τη Lorinser στο Πεκίνο
Friends: Τα Φιλαράκια έχουν τα αυτοκίνητά τους!
Τι οδηγούν τα… Φιλαράκια