Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι οδηγούν τα… Φιλαράκια

Ελλάδα 8:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι οδηγούν τα… Φιλαράκια

ΝΕΑ

Τι οδηγούν τα… Φιλαράκια

ΝΕΑ

Η επιστροφή, έστω και για ένα επεισόδιο, της τηλεοπτικής σειράς Friends μας έκανε να αναρωτηθούμε: Τι αυτοκίνητα οδηγούν οι πρωταγωνιστές τους;

Advertisement
Advertisement

 

Η αγορά των δικαιωμάτων από τον τηλεοπτικό και κινηματογραφικό κολοσσό HBO και η δημιουργία ενός επεισοδίου της τηλεοπτικής σειράς «Friends» ήταν η διεθνή είδηση του Σαββατοκύριακου. Ναι έγιναν και άλλα πολύ σημαντικά γεγονότα αλλά αυτό μας θύμισε λίγο τα ξέγνοιαστα χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Ασχοληθήκαμε με τις ιδιωτικές ζωές των ηθοποιών και όχι με τους χαρακτήρες. Βλέπετε το σήριαλ είχε εσωτερικά (σε στούντιο) γυρίσματα και η υπόθεση αφορούσε την ζωή έξι νέων στην Νέα Υόρκη. Το «μεγάλο μήλο» ήταν και είναι αφιλόξενο με τα αυτοκίνητα. Στα δέκα χρόνια της σειράς τα τετράτροχα συμμετείχαν στην πλοκή της σειράς μόνο σε τρία επεισόδια: Στο 21ο του δεύτερου κύκλου και σε δύο του έβδομου κύκλου: Στο 14ο και στο 22ο.

Τι ήταν το Friends

Advertisement

Για όσους δεν έχετε δει το «Friends» (ναι ζούσαμε και χωρίς αυτό) η σειρά πραγματοποίησε το ντεμπούτο της το 1994. Η ιστορία στρέφεται γύρω από τρεις νέες γυναίκες και τρεις άντρες που καταλήγουν να ζουν μαζί ή / και δίπλα ο ένας στον άλλο στην Νέα Υόρκη. Με τα χρόνια, τους είδαμε να κάνουν ο ένας τον άλλον να γελάει, να κλαίει, να ερωτεύεται και να μπαίνει σε μπελάδες. Πρωταγωνιστές η Jennifer Aniston, η Courteney Cox, η Lisa Kudrow, ο Matt LeBlanc, ο Matthew Perry και ο David Schwimmer. Οι ηθοποιοί απέκτησαν καταπληκτική χημεία, μεταξύ τους και η σειρά έγινε επιτυχία. Τα «Φιλαράκια» κατέληξαν με 62 υποψηφιότητες Emmy και πήρε έξι. Καλύτερου γυναικείου ρόλου για την Aniston, δεύτερου γυναικείου ρόλου για την Kudrow, σκηνοθεσίας για τον Michael Lembeck, καλύτερης ανδρικής guest εμφάνισης για τον Bruce Willis, καλύτερης γυναικείας guest εμφάνισης για την Christina Applegate. Επιπλέον κέρδισε το Emmy για την καλύτερη κωμική σειρά το 2002. Οι τίτλοι τέλος  της σειράς έπεσαν με το τελευταίο επεισόδιο τον Μάιο του 2004, μετά από δέκα σεζόν και 236 επεισόδια.

Μπορεί στην τηλεοπτική τους ζωή να μην οδηγούσαν (αν και όλοι εκτός του Matthew Perry / Chandler Bing) εμφανίστηκαν πίσω από το τιμόνι κάποιου αυτοκινήτου στην πραγματική ζωή όλοι έχουν αυτοκίνητα και μάλιστα αρκετά καλά. Η έκπληξη για τον ρόλο του στα φιλαράκια είναι ο Matt LeBlanc, ο οποίος πολλά χρόνια αργότερα έγινε ένας από τους παρουσιαστές της… ιερής εκπομπής αυτοκινήτου «Top Gear».

Advertisement

Τι οδηγούν τα “Φιλαράκια”

Lisa Kudrow (Phoebe Buffay): Lexus RX, Porsche 911

Advertisement

David Schwimmer (Ross Geller): Ford GT Mustang, Jaguar XK

Courteney Cox (Monica Geller): Range Rover, Mercedes-Benz CL 600, Tesla Model S, BMW Active Hybrid 7

Matthew Perry (Chandler Bing): Lincoln Navigator, Audi R8 Spyder, BMW 6 Series convertible (F12), BMW Z8, BMW Z4 και Porsche Panamera

Jennifer Aniston (Rachel Green): Lexus RX, Range Rover (2019), Bentley Continental GT

Matt LeBlanc (Joey Tribbiani): Ford Focus RS, Porsche 997 GT2 RS, Porsche 996 911 Turbo Techart, Mercedes-AMG ML 63, Ferrari 458 Italia και Ferrari 360 Modena.