Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πωλείται η Corvette Grand Sport του Fast and Furious 5

Ελλάδα 13:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πωλείται η Corvette Grand Sport του Fast and Furious 5

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πωλείται η Corvette Grand Sport του Fast and Furious 5

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Η εντυπωσιακή Corvette Grand Sport που πρωταγωνίστησε στο Fast And Furious 5 ψάχνει τον επόμενο ιδιοκτήτη της.

Advertisement
Advertisement

Οι φανατικοί φίλοι του Fast and Furious ίσως θυμούνται την συγκεκριμένη Corvette Grand Sport να βουτά από ένα γκρεμό και να καταστρέφεται στο πέμπτο σίκουελ της ταινίας δράσης. Προφανώς το αυτοκίνητο που θα δημοπρατηθεί από την Volocars.com δεν είναι αυτό που καταστράφηκε αλλά ένα από τα τρία που συμμετείχαν στις υπόλοιπες σκηνές δράση της ταινίας και κατάφεραν να…επιζήσουν.

Επίσης είναι προφανές πως δεν μιλάμε για μια αυθεντική Chevrolet Corvette Grand Sport αλλά για μια προσεγμένη replica όπως αναφέρεται και στην περιγραφή της Volocars, στην οποία μάλιστα τονίζεται πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι αυτό στο οποίο οι Vin Diesel και Paul Walker πέρασαν την περισσότερη ώρα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

corvette grand sport replica

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο έχει κατασκευαστεί από την Mongoose Motorsports και παρά το γεγονός πως μοιάζει ακριβώς σε μια κλασική Corvette του 1963 είναι ουσιαστικά χτισμένο επάνω σε ένα χωροδικτύωμα με μηχανικά μέρη και ανάρτηση από Corvette C4. Κάτω από το καπό υπάρχει ένας V8 κινητήρας 5,7 λίτρων της GM με απόδοση 380 ίππους οι οποίοι κινούν τους πίσω τροχούς.

Οι αυθεντικές Corvette C2 Grand Sport φτιάχτηκαν για να ανταγωνιστούν τις αγωνιστικές Shelby Cobra εκείνης της εποχής και φυσικά κατασκευάστηκαν μόνο ελάχιστα αντίτυπα, η αξία των οποίων σήμερα ξεπερνά το ένα εκατομμύριο δολάρια. Ωστόσο και οι καλές αντιγραφές έχουν κρατήσει αξιόλογες τιμές και ειδικά αυτές της Mongoose Motorsports η οποία έχει λάβει επίσημη άδεια από την GM για να κατασκευάζει αντίγραφα της Grand Sport. Έτσι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών η διάσημη Corvette θα μπορούσε να φθάσει σε μια τιμή της τάξης των 100.000 δολαρίων.

corvette grand sport replica

Advertisement

Διαβάστε επίσης
Δημοπρασία για την «κακιά» Chevrolet Camaro του 1968
Το νέο Chevrolet Bolt EUV
Δυο υπέροχες προτάσεις για Chevrolet Coupe