Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

Hilton: Ιστορίες διάσημων και μιας μυθικής διαδρομής

Ελλάδα 2:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hilton: Ιστορίες διάσημων και μιας μυθικής διαδρομής

MIRROR

Hilton: Ιστορίες διάσημων και μιας μυθικής διαδρομής

MIRROR

Από τον Χιου Χέφνερ, τον Φρανκ Σινάτρα, τον Μπελμοντό, την Σίρλεϊ Μπάσεϊ, τον Πιέρ Καρντέν και την Ραφαέλα Καρά μέχρι τον Πιρς Μπρόσναν και τον Γουίλιαμ Νταφόε δεκάδες διασημότητες έζησαν μέρες και νύχτες στο εμβληματικό ξενοδοχείο.

Advertisement
Advertisement

Εκείνο το γλυκό βράδυ του Απρίλη λίγο πριν τα μέσα της δεκαετίας του ’60 -για την ακρίβεια το 1963- η Αθήνα έμπαινε δειλά-δειλά αλλά με το απαραίτητο όσο και υπέρμετρο glam στον χάρτη με τις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Το ημερολόγιο έγραφε 20 του μήνα και η πρωτεύουσα ζούσε στο ρυθμό των εγκαινίων του Hilton, με την κοσμική Αθήνα να ετοιμάζεται μέρες  για την μεγάλη βραδιά. Ήταν η νύχτα όπου όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και το νέο ξενοδοχείο- κόσμημα της Αθήνας κι ενώ είχε γίνει σκοτωμός για τις προσκλήσεις.

Όλοι ήθελαν να δουν από κοντά τον Φρανκ Σινάτρα που προσγειώθηκε κουβαλώντας εκτός από τη συνοδεία του και μπουκάλια από το Jack Daniels που φτιαχνόταν μόνο γι’ αυτόν. Η κοσμοσυρροή ήταν αναμενόμενη αφού εκτός από τον Φράνκι το παρόν στα εγκαίνια έδωσε ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής που είχε ιδιαίτερη συνομιλία με το διάσημο τραγουδιστή.

Advertisement
Advertisement

Η ουρά για να περάσουν οι επιφανείς καλεσμένοι στην αίθουσα χορού «Τερψιχόρη» φάνταζε ατέλειωτη εκείνη την όμορφη ανοιξιάτικη βραδιά και έδωσε την ευκαιρία για παντός είδους συζητήσεις στα πηγαδάκια της αναμονής.

Ο ιδιοκτήτης της διάσημης αλυσίδας ξενοδοχείων Κόνραντ Χίλτον υποδέχτηκε την αθηναϊκή ελίτ σε ένα αξέχαστο βράδυ, όπου οι φωτογράφοι δεν προλάβαιναν να αποθανατίσουν δεκάδες ενσταντανέ.

Advertisement

Σε ένα από αυτά ο Αριστοτέλης Ωνάσης κρατώντας το αγαπημένο του πούρο λέει κάτι, πιθανότατα σόκιν, στην αδερφή της Τζάκι Κέννεντι Λι Ράτζβιλ, η οποία τον συνόδευε. Αρκετοί ήξεραν ότι ο έλληνας μεγιστάνας είχε συνάψει ερωτική σχέση με την Λι, αφού ο γάμος του με την Τίνα Λιβανού έπνεε τα λοίσθια, όμως εκείνο το βράδυ ήταν σε μεγάλα κέφια.

Τίμησε το Hilton δεόντως τα επόμενα χρόνια δίνοντας το παρόν σε κάποια πάρτι, από αυτά που έχτισαν τον μύθο του εμβληματικού ξενοδοχείου που έκλεισε πριν λίγες μέρες. Σε ένα από αυτά συζήταγε ώρα με τον τραγουδιστή Σταμάτη Κόκκοτα, προσωπικό του φίλο -δύο μόνο από τους δεκάδες διάσημους που πέρασαν κάποιες μέρες και νύχτες στα δωμάτια του.

Advertisement

 Ο Μπελμοντό, ο Χιου Χέφνερ και ο Πιρς

Αν οι τοίχοι του μπορούσαν να μιλήσουν μάλλον θα γραφόταν βιβλίο με τα περιστατικά και τις ιστορίες που διαδραματίστηκαν στο Hilton Αθηνών, όλα αυτά τα χρόνια.

Advertisement

Ο Ζαν Πολ Μπελμοντό ήταν ο γοητευτικός άσχημος που προκάλεσε αναστάτωση  στις αρχές της δεκαετίας του ‘70, όταν ήρθε στην Αθήνα για τα γυρίσματα της ταινίας «Οι ληστές», μεγάλο μέρος της οποίας γυρίστηκε στο ξενοδοχείο.

Λίγα χρόνια μετά ο ιδιοκτήτης του Playboy Χιου Χέφνερ έρχεται στην Αθήνα μένει σε σουίτα και συνοδεύεται από μια εκθαμβωτική καλλονή, μια από τις εκατοντάδες που είχαν ημερομηνία λήξης στην ερωτική του διαδρομή.

Ο Ίνγκμαρ Μπέργκμαν ήταν ιδιαίτερα τρυφερός με την τότε σύντροφο του ηθοποιό Λιβ Ούλμαν κρατώντας την από το χέρι, όταν έβγαιναν βόλτα, ενώ λίγοι έχουν ξεχάσει το μπρίο της γοητευτικής Ραφαέλα Καρά.

Νεαρή δημοσιογράφος που έπεσε τυχαία πάνω στον Τζέρεμι Άιρονς, «παρέλυσε» βλέποντας τον αλλά ο διάσημος ηθοποιός κατάφερε να την ηρεμήσει πιάνοντας το χέρι της και μιλώντας της για λίγα λεπτά.

Ο Πιρς Μπρόσναν έκαψε καρδιές κατά την παραμονή του, αφού φωτογραφήθηκε υπομονετικά με θαυμάστριες αλλά και με το προσωπικό του ξενοδοχείου.

Ανθρώπους που εξυπηρέτησαν αστέρες του Χόλιγουντ, γαλαζοαίματους και διάσημους τραγουδιστές, χωρίς ποτέ να διαρρεύσουν προς τα έξω λεπτομέρειες ή περιστατικά από την παραμονή τους.

Το μοντερνιστικό αυτό δημιούργημα με την εμβληματική πρόσοψη του Μόραλη και το χαρακτηριστικό πεντελικό μάρμαρο κατάφερε όχι απλώς να στεγάσει όλους αυτές τις διασημότητες αλλά να ταυτιστεί με τη ζωή της πόλης. Τόσο για τους διάσημους ή μη επισκέπτες της, μα κυρίως για τους ίδιους τους κατοίκους της που μια ζεστή καλοκαιρινή βραδιά του 1980 απόλαυσαν τους Platters σε ένα αξέχαστο πάρτι.

Στο μπαρ Galaxy με την εκπληκτική θέα του, επιχειρηματίες, εφοπλιστές, ηθοποιοί και μοντέλα συνυπήρχαν αρμονικά όταν έπαιζε ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος, ενώ την πρωτοχρονιά δεκάδες επώνυμοι απολάμβαναν το πρώτο πρωινό του νέους έτους στο εμβληματικό ξενοδοχείο

Έγραψε την δίκη του πολύ ξεχωριστή ιστορία με διάσημους που έμειναν λίγο ή πολύ σε αυτό και άφησαν στα δωμάτια  μικρές ή μεγάλες ιστορίες  που θα το ακολουθούν για πάντα, έστω και αν πολλές δεν θα γίνουν ποτέ γνωστές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Απίστευτο: Πιτσιρικάδες ανακάλυψαν θησαυρό εκατομμυρίων ευρώ (+video)
Αθηνά Ωνάση-Μάρτα Ορτέγκα: Φίλες για πάντα
Ο νονός από το Αγκριγκέντο που έγινε μανάβης στην Ισπανία