Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Rossi αντί Chilton στη Marussia

Ελλάδα 0:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Rossi αντί Chilton στη Marussia

FORMULA 1

Rossi αντί Chilton στη Marussia

FORMULA 1

Μετά την Caterham ήρθε η σειρά της Marussia να ανακοινώσει αλλαγή πιλότου για το επικείμενο Grand Prix Βελγίου. Ο Alexander Rossi θα κάνει το αγωνιστικό του ντεμπούτο στη Formula 1, αντικαθιστώντας για τον αγώνα του Σπα τον Max Chilton.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

O 22χρονος που συμμετέχει στο πρωτάθλημα GP2 Series, ανήκε μέχρι πρότινος στην «οικογένεια» της Caterham. Όταν αυτή άλλαξε χέρια, άλλαξε κι αυτός στρατόπεδο, περνώντας στη… μεγάλη αντίπαλο, τη Marussia. Κίνηση που κρίνοντας τη εκ των υστέρων, αποδεικνύεται ευεργετική αφού θα έχει την ευκαιρία να τρέξει για πρώτη φορά σε αγώνα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

«Είναι περιττό να πω ότι είμαι ενθουσιασμένος που μου δίδεται η ευκαιρία να τρέξω στην F1 και δεν μπορώ να ευχαριστήσω αρκετά τη Marussia για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει. Είναι μια μεγάλη στιγμή για εμένα και μικρό χρονικό διάστημα για να προετοιμαστώ, αλλά είναι κάτι για το οποίο αισθάνομαι έτοιμος εδώ και καιρό. Είναι επίσης φανταστικό που αυτή η ευκαιρία έρχεται σε ένα εκπληκτικό και ιστορικό σιρκουί, όπως το Σπα. Ανυπομονώ να οδηγήσω την MR03 και να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη της ομάδας με ένα καλό τριήμερο», είπε ο Αμερικανός που θα γίνει ο πρώτος εκπρόσωπος των Η.Π.Α. που θα λάβει μέρος σε Grand Prix της F1 από το 2007 και τον Scott Speed.

Advertisement
Advertisement

Από την πλευρά της Marussia, ο επικεφαλής της John Booth, παραδέχθηκε πως αυτή η αλλαγή δεν ήταν στα πλάνα και δεν ξεκαθάρισε αν θα ισχύσει μόνο για τον αγώνα του Βελγίου. Αναπτύχθηκε έντονη φημολογία που έκανε λόγο για οικονομικά προβλήματα στις σχέσεις του Max Chilton με την ομάδα – ο Βρετανός «κουβαλάει» θεωρητικά μαζί του ένα σημαντικό ποσό σε χορηγίες.

O John Booth με τον Max Chilton στις δοκιμές εξέλιξης του Μπαχρέιν

Απαντώντας σε όσα λέγονταν, η πλευρά του Chilton εξέδωσε ανακοίνωση που μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ο Max έδωσε εθελοντικά τη θέση του για τον αγώνα του Σπα, ώστε να μπορέσει η ομάδα να προσελκύσει περισσότερα κεφάλαια “πουλώντας” αυτήν τη θέση. Ο Max θα είναι παρών στον αγώνα και στη διάθεση της ομάδας για να τη βοηθήσει με κάθε τρόπο. Η Marussia είναι αυτήν τη στιγμή σε συζητήσεις με διάφορους επενδυτές και αναμένεται η κατάσταση να επιλυθεί πριν από τον επόμενο αγώνα της F1, στη Monza».

Στο Βέλγιο θα δούμε έναν ακόμα πρωτοεμφανιζόμενο οδηγό, τον Andre Lotterer. Διαβάστε περισσότερα εδώ.