Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

Αθηνά Ωνάση-Μάρτα Ορτέγκα: Φίλες για πάντα

Ελλάδα 10:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αθηνά Ωνάση-Μάρτα Ορτέγκα: Φίλες για πάντα

MIRROR

Αθηνά Ωνάση-Μάρτα Ορτέγκα: Φίλες για πάντα

MIRROR

Για κάτι παραπάνω από μια δεκαπενταετία η εγγονή του Έλληνα μεγιστάνα και η κόρη του ανθρώπου που έστησε την αυτοκρατορία της Zara είναι κολλητές. Η λατρεία για την ιππασία, οι δύσκολες στιγμές με τα διαζύγια τους, οι κοινές έξοδοι, η απέχθεια για τα social media οι κοινές διακοπές και οι εμφανίσεις σε glam συναθροίσεις του διεθνούς jet set.

Advertisement
Advertisement

Σε μια ρήση της η Αμερικανή συγγραφέας Έλεν Κέλερ έγραψε ότι «το να περπατάς στο σκοτάδι με μια φίλη είναι καλύτερο από το να περπατάς μόνη στο φως», λόγια που έχουν ταιριάξει ιδανικά σε δύο πολύ γνωστές γυναίκες, την δικιά μας τρόπο τινά Αθηνά Ωνάση και την Μάρτα Ορτέγκα, κόρη του ανθρώπου που ίδρυσε την αυτοκρατορία της Zara.

Στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού η εγγονή του Αριστοτέλη Ωνάση, ήταν ίσως η πρώτη εκτός του κύκλου της οικογένειας Ορτέγκα, που έμαθε πριν ανακοινωθεί επίσημα ότι η κολλητή της φίλη αναλαμβάνει τα ηνία του Ομίλου Zara. Κάτι μάλλον λογικό, αφού οι δύο γυναίκες έχουν περάσει σχεδόν τα πάντα μαζί τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια έχοντας εδραιώσει μια αληθινή φιλία που πέρασε πολλά αλλά ποτέ δεν διαταράχθηκε.

Μαζί έζησαν ευτυχισμένες στιγμές ως παντρεμένες μέχρι το 2015 -η Μάρτα ανέβηκε ξανά τα σκαλιά της εκκλησίας πριν τρία χρόνια- ενωμένες αντιμετώπισαν τα διαζύγια τους και τα απόνερα της δημοσιότητας. Αμφότερες λάτρεις της ιππασίας, γνωρίστηκαν σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά σε ένα τουρνουά και σχεδόν αμέσως ένιωσαν ότι είχαν να πουν πολλά.

Advertisement
Advertisement

Η συμπάθεια ήταν αμοιβαία και έτσι τα δύο κορίτσια που τότε ήταν γύρω στα είκοσι χρόνια τους, άρχισαν να επικοινωνούν πολύ τακτικά και να βγαίνουν μαζί με τους συζύγους τους αλλά και μόνες πολύ συχνά. Κι όταν πριν έξι χρόνια βίωσαν την περιπέτεια των διαζυγίων τους που συνοδεύτηκε από την αναπόφευκτη δημοσιότητα στα διεθνή ΜΜΕ η μία ήταν εκεί για την άλλη.

Κι αυτό εξακολουθεί να υφίσταται έξι χρόνια μετά από τους χωρισμούς τους αλλά και τον δεύτερο γάμο της Μάρτα Ορτέγκα το 2018, όπου η φίλη της Αθηνά έδωσε φυσικά το παρόν.

Στις δύσκολες στιγμές

Advertisement

Το 2015 ήταν μια καταλυτική χρονιά για τις δύο κολλητές φίλες, που μέχρι τότε ήταν αμφότερες παντρεμένες η Αθηνά επί δέκα χρόνια με τον Αλβάρο Ντε Μιράντα Νέτο και η Μάρτα επί τρία χρόνια με τον Σέρχιο Άλβαρεζ. Και οι δύο άνδρες ήταν διάσημοι αθλητές της ιππασίας, ένα άθλημα που λάτρεψαν από έφηβες οι δύο γυναίκες που έχουν γεννηθεί Ιανουάριο και ηλικιακά έχουν ένα χρόνο διαφορά.

Πηγές από το περιβάλλον τους έλεγαν ότι τα άλογα και η συχνότατη επαφή τους στα πιο διάσημα τουρνουά αποδείχθηκε η αρχή μιας πολύ δυνατής φιλίας. Πολλές φορές τα έλεγαν για ώρα οι δυο τους, η μια παρακολουθούσε πάντα τον αγώνα της άλλης, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που γευμάτιζαν με τους συζύγους τους στα διαλείμματα των αγώνων. Η Αθηνά μέτραγε ήδη δέκα χρόνια γάμου με τον Βραζιλιάνο ιππέα, εν αντιθέσει με την φίλη της, που είχε τρία χρόνια έγγαμου βίου, όταν πήρε την απόφαση να χωρίσει.

Advertisement

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν μια απίστευτη σύμπτωση αλλά την ίδια περίπου χρονική περίοδο του 2015, η Ελληνίδα κληρονόμος άρχισε να υποπτεύεται τον άτακτο όπως αποδείχτηκε Αλβάρο. Η Ορτέγκα ήταν δίπλα της καθημερινά, σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν μετά στο ευρύ κοινωνικό περιβάλλον των δύο γυναικών, μιλώντας επί ώρες με την Αθηνά. Μια Αθηνά που έπρεπε να χειριστεί σταδιακά τον επερχόμενο χωρισμό της και το πάρτι δημοσιότητας που στήθηκε όταν έγινε γνωστό ένα χρόνο αργότερα ο χωρισμός της.

Τόσο η εγγονή του Αριστοτέλη Ωνάση όσο και η κόρη του Αμάνσιο Ορτέγκα είναι δύο γυναίκες που ποτέ δεν επιθυμούσαν την δημοσιότητα και τις στενές επαφές με τα ΜΜΕ, εν αντιθέσει με άλλες διάσημες στους κύκλους του διεθνούς jet set.

Ακόμη και σήμερα η Αθηνά δεν έχει δώσει την πρώτη της συνέντευξη σε κάποια εφημερίδα ή περιοδικό παρότι τα αιτήματα είναι πολλά ενώ η Μάρτα έχει παραχωρήσει ελάχιστες κι αυτές μόνο για την δουλειά της. Παρότι βίωνε κι αυτή ένα διαζύγιο, το δικό σαφώς ήταν πιο ήπιο από το αντίστοιχο της Αθηνάς που ανακάλυψε τις απιστίες του Ντόντα με άλλες γυναίκες.

Advertisement

Όταν μάλιστα ο Βραζιλιάνος playboy διεκδίκησε μερίδιο από την περιουσία της Ωνάση, η Ορτέγκα φέρεται να συμβούλευσε την φίλη της να μην προχωρήσει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό. Θεώρησε όπως συζητιόταν τότε απαράδεκτη την στάση του Ντόντα απέναντι στην φίλη της, ειδικά από την στιγμή που επέλεξε να αποκομίσει ότι καλύτερο μπορούσε από την περιουσία της.

Ήταν η χρονική στιγμή που οι δύο γυναίκες ήρθαν πλέον ακόμη πιο κοντά, αφού η κληρονόμος της αυτοκρατορίας Zara μερίμνησε να κάνουν διακοπές μαζί, να βγαίνουν για φαγητό και κοινούς τους φίλους μακριά πάντα από τα φλας. Κι αυτή την στήριξη η Αθηνά δεν την ξέχασε ποτέ.

Ο δεύτερος γάμος, το χρίσμα και η κολλητή

Μάλιστα ήταν όπως λένε στο φιλικό και κοινωνικό περιβάλλον των δύο γυναικών η πρώτη που έμαθε για τον νέο έρωτα της Μάρτα Ορτέγκα, τον γοητευτικό ατζέντη μοντέλων Κάρλος Τορέτα πριν από τέσσερα περίπου χρόνια.

Ο άνδρας που κέρδισε την καρδιά της κολλητής της γνώρισε την Ελληνίδα κληρονόμο, η οποία παρότι δεν πραγματοποιεί συχνά δημόσιες εμφανίσεις, δεν υπήρχε περίπτωση να μην δώσει το παρόν στον μυθικό όπως αποκαλέστηκε γάμο. Ένα γάμο που κόστισε ούτε λίγο, ούτε πολύ είκοσι εκατομμύρια ευρώ και συγκέντρωσε την ελίτ του διεθνούς jet set στην Λα Κορούνια της Ισπανίας τον Νοέμβριο του 2018, η οποία έδωσε ηχηρό παρόν στην τελετή.

Ο φωτογραφικός φακός στα κινητά κάποιων καλεσμένων έπιασε τις δύο φίλες να χορεύουν και να χαμογελάνε μαζί με τον Κάρλος στον Ναυτικό Όμιλο της Λα Κορούνια σε ένα από τα πάρτι που δόθηκαν για το ευτυχές γεγονός.

Έκτοτε δεν άλλαξαν και πολλά για τις δύο φίλες, εκτός από το γεγονός ότι πλέον η Μάρτα είναι παντρεμένη ενώ η Αθηνά παραμένει single και μόλις τον περασμένο Μάρτιο έκλεισε οριστικά το κεφάλαιο της δικαστικής αντιδικίας με τον Αλβάρο Ντε Μιράντα Νέτο. Ο τελευταίος έχασε πανηγυρικά αφού αποδείχτηκε ότι από τα 11 χρόνια του έγγαμου βίου του τα οχτώ διατηρούσε σχέση με μια Βελγίδα καλλονή του μόντελινγκ.

Έτσι αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με μια μικρή οικονομική αποζημίωση, η οποία άφησε ουσιαστικά άθικτη την περιουσία της πρώην συζύγου του, η οποία όταν βγήκε από το δικαστήριο αρχικά ανέπνευσε ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα. Ακολούθως επικοινώνησε με την Ορτέγκα για να κανονίσουν μια έξοδο για δείπνο ώστε να συζητήσουν χαλαρά τις λεπτομέρειες μόνες τους και χωρίς άλλους στην παρέα τους.

Ούτως ή άλλως ανήκουν στην κατηγορία αυτή των γυναικών που δεν λατρεύουν όχι μόνο ΜΜΕ αλλά και τα social media, στα οποία εντρυφούν μανιωδώς άλλοι διάσημοι γόνοι ισχυρών οικογενειών. Η μόνη ίσως διαφορά τους έγκειται στο γεγονός ότι παρότι μεγάλωσαν σε υπερπροστατευτικά περιβάλλοντα -ιδίως η Αθηνά Ωνάση- η Μάρτα μετά τις σπουδές της μπήκε αμέσως στον οικογενειακό όμιλο.

Ο Αμάνσιο Ορτέγκα  ήθελε να δουλέψει η κόρη του στην Zara και έχοντας ήδη βάλει στο μυαλό του την ιδέα να αναλάβει μια μέρα τα ηνία του Ομίλου την έριξε στα βαθιά.

Η Μάρτα πέρασε την πόρτα ενός καταστήματος Zara στο Λονδίνο το 2006, έχοντας προσληφθεί ως απλή υπάλληλος, αφού ο ιδρυτής της αυτοκρατορίας του φθηνού ρούχου ήθελε να ξεκινήσει από τα χαμηλά. Αντίθετα η Αθηνά δεν έχει δουλέψει με την ευρεία έννοια του όρου, αφού έχει αφήσει σε επενδυτικά fund την διαχείριση της περιουσίας της και έχει επιλέξει έναν τρόπο ζωής που σε πολλούς φαντάζει ασκητικός.

Η Ορτέγκα πέρασε από διάφορες θέσεις μέχρι να έρθει ο φετινός Ιούλιος και συγκεκριμένα εκείνη η Τρίτη που το ημερολόγιο έδειχνε 20 Ιουλίου, φέτος το καλοκαίρι. Ήταν η μέρα που εκδόθηκε η επίσημη ανακοίνωση ότι αναλαμβάνει τα ηνία της Inditex, της μητρικής εταιρίας που περιλαμβάνει όλες τις εταιρίες του ομίλου. Η καθημερινότητα της μετά από αυτό δεν άλλαξε πολύ, αφού εν αντιθέσει με την κολλητή της αυτή είναι μητέρα ενός αγοριού από τον πρώτο της γάμο.

Κι αν περίμενε κανείς ο μικρός να πηγαίνει σχολείο με οδηγό και με συνοδεία νταντάς, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει επ’ ουδενί αφού η μητέρα του μπορεί να είναι δισεκατομμυριούχος αλλά επιμένει να κάνει κάποια πράγματα όπως οι άλλες γυναίκες. Έτσι, κάθε πρωί ετοιμάζει τον μικρό, τρώνε μαζί το πρωινό που φτιάχνει η ίδια μετά τον πηγαίνει σχολείο και ακολούθως μεταβαίνει στην δουλειά της.

Εξακολουθεί να μένει στην Λα Κορούνια μαζί με τον άντρα της και πλέον θα εργάζεται πιο σκληρά για να αποδείξει ότι πήρε άξια το δαχτυλίδι της διαδοχής από τον πατέρα της, ο οποίος την υπεραγαπά. Πάντα όμως βρίσκει χρόνο να μιλάει με την Αθηνά σχεδόν καθημερινά αφού σε αυτήν βρήκε μια πραγματική φίλη με την οποία πέρασαν πολλά και βγήκαν όχι μόνο αλώβητες, αλλά και πιο δυνατές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο νονός από το Αγκριγκέντο που έγινε μανάβης στην Ισπανία
Rafale ισοπέδωσαν Τουρκική βάση… (video)
Οι φωνές που σίγησαν στην άσφαλτο