Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ιδού το αυτοκίνητο που ελκύει περισσότερο…

Ελλάδα 11:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ιδού το αυτοκίνητο που ελκύει περισσότερο…

ΝΕΑ

Ιδού το αυτοκίνητο που ελκύει περισσότερο…

ΝΕΑ

Πρόκειται για το απόλυτο όχημα κίνησης σε κάθε είδους έδαφος. Είναι όμως και το απόλυτο όπλο για το εφήμερο scroll down της γυναικείας insta ματαιοδοξίας.

Advertisement
Advertisement

Τετρακίνητα SUV και πάσης φύσεως και ικανοτήτων crossover δόξα τω Θεώ έχουμε αρκετά. Όμως ελάχιστα έχουν πίσω τους ένα pedigree ακραίων ικανοτήτων και μίας extreme off road ιστορίας. Και από όλα αυτά ξεχωρίζει ένα, η Mercedes-Benz G-Class.

Πρόκειται για μία μοναδική περίπτωση στα χρονικά της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Ένα αυτοκίνητο που επί τέσσερις δεκαετίες τώρα ορίζει το τι είναι εφικτό στην κίνηση επί παντός εδάφους. Και παράλληλα αποτελεί ένα κορυφαίο status symbol, ένα αυτοκίνητο που αποτελεί την μία και μόνη επιλογή των rich and famous αυτού του πλανήτη.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι πιο πλούσιοι άνθρωποι αυτού του κόσμου, ανάμεσα στα δεκάδες άλλα πανάκριβα αυτοκίνητα που μπορεί να έχουν, θα διαθέτουν μία ξεχωριστή θέση στο γκαράζ τους για μία -ή και περισσότερες- G-Class.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για ένα παγκόσμιο icon, που δίνει τα διαπιστευτήριά του σε κάθε γωνιά του πλανήτη, από τις ΗΠΑ και την Κίνα, έως τα -αναπόφευκτα- Εμιράτα, την Ρωσία των ολιγαρχών αλλά και την Αφρική των μεγάλων ανισοτήτων.

Ένα διαταξικό και υπεραταξικό μοντέλο που ξεπερνά την έννοια του αυτοκινήτου, όντας ένα αντικείμενο απόλυτης καταξίωσης και επίδειξης του πλούτου και της ισχύος εκείνου που το οδηγεί.

Μέσα στα χρόνια που μεσολάβησαν από εκείνη την πρώτη γενιά, η G-Class μετεξελίχθηκε σε ένα παγκόσμιο σύμβολο, ένα λαμπερό αστέρι στο διεθνές star system, όντας η επιλογή πρωταγωνιστών του θεάματος και δημοφιλών προσωπικοτήτων του μάταιου αυτού κόσμου (ενίοτε και του… υποκόσμου, κάτι αναπόφευκτο δυστυχώς).

Advertisement

Το ενδιαφέρον με την περίπτωση της G-Class είναι ότι η Mercedes δεν αρκείται σε αυτόν τον επίζηλο τίτλο του status symbol. Αλλά συνεχίζει και εξελίσσει το αυτοκίνητο, εφοδιάζοντάς το με ότι πιο σύγχρονο και τεχνολογικά εξελιγμένο διαθέτει η σημερινή τεχνολογία.

Και παράλληλα καταφέρνει και το συντηρεί στην κορυφή των off road οχημάτων, όντας ένα όχημα που χάρη στην κλασική δομή του, την τεράστια αντοχή του αλλά και κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά -όπως τα τρία μπλοκέ διαφορικά- δείχνει τον δρόμο σε όλους τους υπόλοιπους.

Advertisement

Η οδήγησή της είναι μία πραγματική εμπειρία. Ιδίως στην έκδοση AMG με τους 585 ίππους και τα 850 Nm ροπής από τον ασύλληπτο V8 και τις εξατμίσεις στο πλάι να τραντάζουν ότι βρίσκεται δίπλα τους, η G-Class αποδεικνύει και στην πράξη ότι δεν είναι απλά ένα αντικείμενο για επίδειξη αλλά και μία υπερβατική μηχανή, από αυτές που μόνο η Mercedes ξέρει να κατασκευάζει.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι συγκαταλέγεται μέσα στα πιο ακριβά μοντέλα της εταιρίας αλλά και όλης της αγοράς, παρά την “ξεπερασμένη” σχεδιαστική του φιλοσοφία. Στην χώρα μας η G-Class, στην καλύτερή της έκδοση, την ΑMG φθάνει τα 313.800 ευρώ. Και να μην αναφερθούμε σε διάφορες εκδόσεις τύπου Brabus ή κάποιες extreme 6×6 κατασκευές, οι οποίες ξεπερνούν κατά πολύ το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Αυτό όμως που κάνει την G-Class να ξεχωρίζει ακόμα περισσότερο είναι ο δεσμός που έχει με το “ασθενές” φύλο.

Advertisement

Η φωτογράφιση με μία G-Class μοιάζει η απόλυτη καταξίωση για κάθε είδους instagram-ική ματαιοδοξία, με το τετρακίνητο της Mercedes να έχει -και με διαφορά- τις περισσότερες αναρτήσεις με sexy -ή λιγότερο sexy- κυρίως στο Διαδίκτυο, απέναντι σε “ταπεινά” αυτοκίνητα όπως οι Ferrari, Lamborghini και τα σχετικά.

Και δεν είναι μόνοι οι rich and famous του Χόλιγουντ όπως η Καρντάσιαν και η Τζένερ που χρησιμοποιούν την G-Class για τις καθημερινές τους μετακινήσεις.

Είναι πολύ περισσότερο κάποιες λιγότερο ή περισσότερο “ανώνυμες” θηλυκές υπάρξεις του Διαδικτύου, οι οποίες θεωρούν ως ύψιστη καταξίωση στο social μικρόκοσμό τους να ανεβάσουν μία εικόνα δίπλα ή επάνω στις επικών διαστάσεων λαμαρίνες μιας G-Class. Και με το μικρότερο δυνατό αριθμό ρούχων.

Η έλξη που ασκεί ο μεγάλος τετράγωνος όγκος στην γυναικεία ψυχοσύνθεση μπορεί να εξηγηθεί μόνο με όρους της ψυχανάλυσης. Είναι προφανές ότι το τοτεμικών διαστάσεων αμάξωμα της G-Class προκαλεί δέος και δημιουργεί υποσυνείδητους συνειρμούς ισχύος και επιβολής, κάτι που προσελκύει τις γυναίκες οδηγούς (ή συνήθως τις κυρίες των κατά τεκμήριο πλούσιων ιδιοκτητών…).

Ο Φρόιντ είχε παραδεχθεί πολύ νωρίς, πολύ πριν την εμφάνιση της G-Class, ότι τα είχε βρει “μπαστούνια” με την γυναικεία ψυχοσύνθεση. Όπως είχε πει: “Το μεγάλο ερώτημα που ούτε εγώ δεν έχω βρει απάντηση τριάντα χρόνια που ερευνώ την γυναικεία ψυχή είναι το εξής: Τι πραγματικά θέλουν οι γυναίκες;“.

Από τις εκατοντάδες φωτογραφίες γυναικών με G-Class που κατακλύζουν το διαδίκτυο, είναι προφανές ότι το εμβληματικό τετρακίνητο της Mercedes ασκεί μία καταλυτική έλξη και γοητεία στο ασθενές φύλο.

Ως αυτοκίνητο και τεχνολογικό επίτευγμα απαντά σε όλα όσα χρειάζεται ένας παθιασμένος ρέκτης της κίνησης σε κάθε έδαφος. Οι ελάχιστοι που μπορούν να το αποκτήσουν και να το εκτιμήσουν θα ανακαλύψουν ότι είναι η κορύφωση μίας ολόκληρης εποχής πριν περάσει και αυτό στις πρίζες και τις μπαταρίες.

Ως αντικείμενο λατρείας από τις γυναίκες, ίσως να ήταν η απάντηση που έψαχνε ο Φρόιντ. Ναι, οι γυναίκες θέλουν μία G-Class. Και πολλές viral αναρτήσεις στο instagram και συγκέντρωση χιλιάδων followers. Αυτά αρκούν. Που να τρέχουμε τώρα για ψυχανάλυση;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μία… ακόμα  Mercedes G-Class για την Kylie Jenner (+video)
Αυτή είναι η πιο σκληροπυρηνική Mercedes G-Class!
Η ηλεκτρική Mercedes G-Class θα έχει κορυφαία αυτονομία