Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

MC-Chargers: Η πρώτη ελληνική εταιρεία φορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων!

Ελλάδα 12:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

MC-Chargers: Η πρώτη ελληνική εταιρεία φορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων!

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

MC-Chargers: Η πρώτη ελληνική εταιρεία φορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων!

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Η MC-Chargers, η νεοσύστατη ελληνική εταιρεία κατασκευής φορτιστών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κοιτάζει στα μάτια τούς επιχειρηματικούς κολοσσούς τού κλάδου και είναι έτοιμη να επεκταθεί δυναμικά τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό.

Advertisement
Advertisement

Οι ιδρυτές τής MC-Chargers (οι κύριοι Χαράλαμπος Μαρμάγγελος και Παναγιώτης Χριστοδούλου) είχαν την ιδέα να τη δημιουργήσουν το 2017 και τη σύστησαν το 2019. Εκείνη τη χρονιά άρχισε η κατασκευή τού εργοστασίου της στη Θέρμη Θεσσαλονίκης και ξεκίνησε η ανάπτυξη σταθμών φόρτισης εξηλεκτρισμένων και αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων ανά την Ελλάδα.

Ο επόμενος «σταθμός» στην επιχειρηματική πορεία της ήταν τον Νοέμβριο του 2021 όταν η Cosmos Aluminium επένδυσε σε αυτή αποκτώντας μερίδιο 51%. Tαυτόχρονα, η εταιρεία μεταφέρεται σε νέες εγκαταστάσεις 2.500 τ.μ. στην ΒΙΠΕ Σίνδου Θεσσαλονίκης.

Το γεγονός ότι η MC-Chargers είναι νεοσύστατη έχει μικρή σημασία, όπως αποδείχτηκε έμπρακτα. Το όραμα των ιδρυτών της, ο επαγγελματισμός, η υψηλή τεχνολογική κατάρτιση των στελεχών της και ο ξεκάθαρος στόχος που έχουν θέσει για την πορεία της εταιρείας είναι βασικά στοιχεία που δεν αφήνουν καμία αμφιβολία. Η MC Chargers ιδρύθηκε για να ξεχωρίσει!

Advertisement
Advertisement

Οι εταιρικές αξίες που την προσδιορίζουν θέτουν τον άνθρωπο στο επίκεντρο υπό την έννοια ότι θέλουν να συμβάλλουν με τον τρόπο τους στην καλύτερη ποιότητα ζωής. Αυτό συνδυάζεται άρρηκτα με μια άλλη μεγάλη αναγκαιότητα της εποχής μας: Την προστασία του περιβάλλοντος και την μηδενική εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα.

Η ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης είναι ένας τρόπος για την επίτευξη των σκοπών αυτών από την MC-Chargers και μια πολύ καλή ευκαιρία για να μπορέσει να δείξει τις δυνατότητες της. Να συγκριθεί με τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες του κλάδου και να ξεχωρίσει για τα τεχνολογικά προηγμένα δημιουργήματά της.

Advertisement

Πλέον, τα στελέχη της δηλώνουν έτοιμα να επεκτείνουν τη δραστηριότητά της τόσο στην χώρα μας όσο και εκτός συνόρων (Ινδία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σερβία, Κύπρο και Αυστραλία). Η ευρεία διάδοση της ηλεκτροκίνησης, σε σχέση με ό,τι ίσχυε τα προηγούμενα δύο χρόνια, επιτρέπει την επένδυση σε αυτή και την εκπόνηση μεγαλύτερων επιχειρηματικών σχεδίων.

Advertisement

Οι φορτιστές τής MC-Charger
Μέσω ελκυστικών προγραμμάτων, η MC-Chargers προσφέρει φορτιστές και σταθμούς φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα οι οποίοι διαθέτουν την πιο εξελιγμένη τεχνολογία. Κατασκεύασε τον «ORION», τον πρώτο φορτιστή που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, και τον προσφέρει σε διάφορους τύπους οι οποίοι καλύπτουν όλες τις ανάγκες πλήρωσης των μπαταριών ενός οχήματος με ενέργεια: Είτε για οικιακή χρήση («Home»), είτε επαγγελματικούς φορτιστές για ιδιωτική χρήση σε επιχειρήσεις, ξενοδοχεία, βιοτεχνίες κ.λπ. («Work»). Τέλος, όλοι οι φορτιστές τής σειράς ORION έχουν πιστοποίηση από τον Γερμανικό οίκο DEKRA.

Επίσης, δημιούργησε και τους επαγγελματικούς φορτιστές της σειράς «Commercial» οι οποίοι προορίζονται για εμπορική εκμετάλλευση. Αυτοί είναι κατάλληλοι για δημόσιους, χώρους στάθμευσης, για πρατήρια ανεφοδιασμού καυσίμων, για κοινόχρηστα σημεία που δημιουργούνται αποκλειστικά για τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων κ.λπ.

Advertisement

Αναλυτικότερα, οι φορτιστές «Orion» της MC-Chargers είναι ισχύος μεταξύ 7 kW και 22 kW, μονοφασικοί ή τριφασικοί, ενώ υπάρχουν και ταχυφορτιστές συνεχούς ρεύματος (DC) μεταξύ 60 kW και 240 kW. Είναι επιτοίχιοι ή επιδαπέδιοι, έχουν πρίζα Type 2 με καπάκι προστασίας ή ενσωματωμένο καλώδιο φόρτισης Type 2, προστασία ΙΡ55, IK10,  ΙΡ54 και τίθενται σε λειτουργία μέσω κάρτας «RFID» ή της αντίστοιχης εφαρμογής για smartphone.

H MC-Chargers μπορεί να θεωρηθεί μια εταιρεία-πρότυπο. Είναι η καλύτερη απόδειξη ότι όταν συναντηθούν άνθρωποι με γνώσεις, όραμα και όρεξη για (σκληρή) δουλειά μπορούν να ξεπεράσουν τα εμπόδια που υπάρχουν στην καθημερινή ρουτίνα

Βεβαίως απαιτούνται τόσο οι κατάλληλοι συνεργάτες, δηλαδή άτομα με υψηλή κατάρτιση και κοινούς στόχους, όσο και η προσήλωση σε βαθιές και σταθερές αξίες. Όπως φαίνεται, όλα τα παραπάνω συνυπήρξαν ευνοϊκά στη συγκεκριμένη περίπτωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Το φαινόμενο της πυραμίδας
Πότε θα γίνουν φθηνά τα ηλεκτρικά;
Είναι τελικά τα ηλεκτρικά πιο αξιόπιστα;