Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Η σύγχρονη τεχνολογία του νέου Skoda Enyaq iV

Ελλάδα 15:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η σύγχρονη τεχνολογία του νέου Skoda Enyaq iV

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Η σύγχρονη τεχνολογία του νέου Skoda Enyaq iV

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Η νέα εποχή της Skoda έρχεται με την αποκάλυψη του πρώτου ηλεκτρικού SUV της εταιρείας, το νέο Enyaq iV, το οποίο εξοπλίζεται με προηγμένες τεχνολογίες και έξυπνες λύσεις.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Skoda Enyaq iV ξεχωρίζει από τον σύγχρονο σχεδιασμό, την υψηλή ποιότητα, τους άφθονους χώρους και τις προηγμένες τεχνολογίες. Εκτός από το εντυπωσιακό (και προαιρετικό) Crystal Face, το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Skoda εξοπλίζεται με προηγμένες τεχνολογίες, κάτι που αρμόζει απόλυτα με το σύνολο του νέου μοντέλου.

Η όμορφη σχεδίαση συνεχίζει και στο εσωτερικό του Skoda Enyaq iV, όπου το πρώτο στοιχείο που “κλέβει” την παράσταση είναι η εντυπωσιακή οθόνη στο κέντρο του ταμπλό. Η οθόνη infotainment 10” ή 13” χρησιμοποιείται για τις βασικές λειτουργίες του αυτοκινήτου, όπως τον αερισμό και τα συστήματα υποβοήθησης ασφαλείας. Μάλιστα, το Enyaq iV προσφέρει επίσης μια ευρεία γκάμα επιλογών συνδεσιμότητας, όπως θύρες USB-C, ασύρματη φόρτιση και ζεύξη (pairing) με το smartphone και τηλεχειρισμό μέσω του Skoda Connect. Προαιρετικά υπάρχουν επιπλέον δύο θύρες USB-C, καθώς και μια κανονική οικιακή πρίζα 230 V.

Advertisement
Advertisement

Πίσω από το τιμόνι υπάρχει το ψηφιακό cockpit, το οποίο έχει διαστάσεις 5,3 ιντσών και εμφανίζει τις σημαντικότερες πληροφορίες. Είναι στον στάνταρ εξοπλισμό του Enyaq iV, ενώ υπάρχει δυνατότητα να συνοδεύεται από μια οθόνη head-up display. Η τελευταία, για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο της Skoda διατίθεται τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality). Το τμήμα πάνω από τα στοιχεία που προβάλλονται από την οθόνη head-up είναι δεσμευμένο για αυτήν την επαυξημένη πραγματικότητα.

Ακόμα, η καμπίνα έχει τη δυνατότητα διζωνικού ή τριζωνικού ελέγχου κλιματισμού, καθώς και ατμοσφαιρικός φωτισμός περιβάλλοντος (ambient lighting) με δυνατότητα ρύθμισης διαφόρων χρωμάτων και έντασης για διαφορερικά σημεία του εσωτερικού χώρου.

Advertisement

To Skoda Enyaq iV σας “ακούει” και ακολουθεί τις εντολές σας. Με το σύστημα φωνητικής υποβοήθησης μπορείτε να μιλήσετε στην Laura (την ψηφιακή βοηθό της Skoda), η οποία καταλαβαίνει τη φυσική ομιλία. H Laura μπορεί να σας βοηθάει για να ελέγχετε την πλοήγηση, το σύστημα πολυμέσων, τον κλιματισμό και τα μηνύματα κειμένου, ενώ εσείς θα είστε συγκεντρωμένοι στον δρόμο.

Advertisement

Εκτός όμως από όλα τα παραπάνω, η Skoda προσθέτει φυσικά και τις Simple Clever λύσεις, κάνοντας το Enyaq iV να ακολουθεί τη γνώριμη φιλοσοφία της μάρκας και να γίνεται ακόμα πιο… “έξυπνο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κορυφαία αεροδυναμική για το Skoda Enyaq iV
Skoda Enyaq iV: Η διαμόρφωσή του σε έξι βήματα
Η μοναδική οπτική ταυτότητα του νέου Skoda Enyaq iV

Advertisement