Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Έξι λόγοι για να επιλέξετε το Skoda Enyaq iV

Ελλάδα 20:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έξι λόγοι για να επιλέξετε το Skoda Enyaq iV

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Έξι λόγοι για να επιλέξετε το Skoda Enyaq iV

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Το νέο Skoda Enyaq iV είναι αποδοτικό, δυναμικό, ηλεκτρικό και κυκλοφορεί στους δρόμους της Ελλάδας με την τιμή να ξεκινά κάτω από 30.000 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Το Skoda Enyaq iV είναι το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Skoda, το οποίο έχει κορυφαία ευρυχωρία και προσφέρει αυτονομία έως και 536 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση.

Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο βασίζεται στην ειδικά εξελιγμένη για την ηλεκτροκίνηση αρθρωτή πλατφόρμα MEB του Volkswagen Group και το μεγαλύτερο βήμα στη στρατηγική ηλεκτροκίνησης της μάρκας. Παράγεται στο κεντρικό εργοστάσιο της SKODA στην Mladá Boleslav, στην Τσεχία, το μοναδικό εκτός Γερμανίας εργοστάσιο στην Ευρώπη που κατασκευάζει μοντέλο του Volkswagen Group με βάση την MEB.

Advertisement
Advertisement

Διαβάστε παρακάτω κάποια από τα σημαντικότερα σημεία που κάνει το νέο Skoda Enyaq iV να ξεχωρίζει:

Δυναμική σχεδίαση
Οι σχεδιαστές τόλμησαν και εφάρμοσαν εξαιρετικά ισορροπημένες αναλογίες και αρμονικές γραμμές σε όλο το αμάξωμα του Enyaq iV με αποκορύφωμα τη χαρακτηριστική του μάσκα. Το “πρόσωπο” του νέου ηλεκτρικού μοντέλου φωτίζεται, χάρη στο Crystal Face, που αποτελείται από 131 στοιχεία LED που φωτίζουν τη μάσκα του ψυγείου, δημιουργώντας μία ξεχωριστή μπροστινή όψη. Ακόμα, το εσωτερικό κρατάει μια πιο μίλιμαλ φιλοσοφία, χαρίζοντας παράλληλα ευχάριστη αύρα.

Advertisement

SUV με πίσω κίνηση ή τετρακίνηση
Το Skoda Enyaq iV προσφέρεται είτε με κίνηση στους πίσω τροχούς είτε με τετρακίνηση. Στην τελευταία περίπτωση, υπάρχει σε κάθε άξονα του αυτοκινήτου τοποθετημένος ένας ηλεκτροκινητήρας με αποτέλεσμα το ηλεκτρικό SUV να μετατρέπεται σε 4×4. Αυτό έχει το πλεονέκτημα της εξαιρετικής πρόσφυσης κατά την εκκίνηση, ενώ αξίζει να σημειωθεί και η μικρή διάμετρος κύκλου στροφής.

Skoda Enyaq

Advertisement

Προγράμματα οδήγησης και ρυθμιζόμενη ανάρτηση
Το Skoda Enyaq iV εξοπλίζεται με το Driving Mode Select (Επιλογή Προγράμματος Οδήγησης). Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα από έξι προγράμματα (Eco+, Eco, Comfort, Normal, Sport και Individual), ώστε να επηρέαζει τόσο την απόκριση του οχήματος στο γκάζι όσο και τη διαθέσιμη ροπή, τη μέγιστη ταχύτητα κίνησης και την ένταση του κλιματισμού. Προαιρετικά, υπάρχει και το DCC (Dynamic Chassis Control), το επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης θα επηρεάζει και τις ρυθμίσεις της ανάρτησης.

Επιλογή μπαταριών
Ο υποψήφιος αγοραστής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα από τρεις διαφορετικές χωρητικότητες μπαταριών: 55, 62 και 82 kWh. Από αυτές προέρχονται και τα ονόματα των διαφορετικών εκδόσεων του οχήματος (50, 60 και 80 αντίστοιχα), οι οποίες καθορίζουν την ισχύς και την αυτονομία του Skoda Enyaq iV.

Advertisement

Δυνατότητες φόρτισης
To Skoda Enyaq iV διαθέτει πρίζα του Συστήματος Συνδυασμένης Φόρτισης (Combined Charging System CCS). Μια μπαταρία μπορεί να φορτιστεί από πηγές με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) με ισχύ φόρτισης έως και 11 kW, ή από πηγές με συνεχές ρεύμα (DC) με ισχύ φόρτιση έως και 125 kW. Μια εναλλακτική δυνατότητα στην τυποποιημένη φόρτιση από μια πηγή ρεύματος είναι η ανάκτηση ενέργειας πέδησης (brake energy regeneration). Πρόκειται για μια διεργασία κατά την οποία η κινητική ενέργεια του οχήματος μετατρέπεται σε ηλεκτρισμό, ο οποίος στη συνέχεια αποθηκεύεται στην μπαταρία υψηλής τάσης.

Κορυφαία ευρυχωρία
Ένα Skoda θα ήταν αδύνατο να μην προσφέρει μεγάλους και άνετους χώρους για τους επιβάτες με τους πίσω να το απολαμβάνουν ακόμη περισσότερο χάρη στη επίπεδη διαμόρφωση εν απουσία του τούνελ. Πραγματικά, τόσο οι εμπρός όσο και οι πίσω θα καθίσουν σαν άρχοντες με το πορτμπαγκάζ να προσφέρει 585 λίτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Skoda Enyaq iV: Διάκριση με βραβείο Red Dot για το design του
Skoda Enyaq iV: Η διαμόρφωσή του σε έξι βήματα
Το “κέντρο ελέγχου” 13 ιντσών του νέου Skoda Enyaq iV