Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Το “κέντρο ελέγχου” 13 ιντσών του νέου Skoda Enyaq iV

Ελλάδα 14:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το “κέντρο ελέγχου” 13 ιντσών του νέου Skoda Enyaq iV

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Το “κέντρο ελέγχου” 13 ιντσών του νέου Skoda Enyaq iV

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Skoda χαρίζει μία μοναδική ποιοτική αίσθηση στο εσωτερικό, ενώ χρησιμοποιήθηκαν φυσικά, βιώσιμα επεξεργασμένα και ανακυκλωμένα υλικά.

Advertisement
Advertisement

Το Skoda Enyaq iV ανεβάζει επίπεδο στο εσωτερικό του νέου SUV τόσο ποιοτικά όσο και σχεδιαστικά. Μάλιστα, ο επικεφαλής του εσωτερικού σχεδιασμού, Peter Olah, επιβεβαίωσε το γεγονός ότι ήθελαν να “χαράξουν” μια εντελώς νέα φιλοσοφία.

Σε αυτή τη φιλοσοφία ενσωματώνεται και η μινιμαλιστική προσέγγιση. Στο ταμπλό του νέου Skoda Enyaq iV δεσπόζει στο κέντρο η οθόνη αφής 13 ιντσών, η οποία “τρέχει” ένα κορυφαίο και έξυπνο λογισμικό. Το σύστημα infotainment συνοδεύεται από ένα συρόμενο ρυθμιστικό αφής (touch-slider). Αυτό το συρόμενο ρυθμιστικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αλλαγή της έντασης της μουσικής, τη μεγένθυση στον χάρτη πλοήγησης ή την αλλαγή της θερμοκρασίας κλιματισμού.

Advertisement
Advertisement

Το SmartLink επιτρέπει τη χρήση και τον έλεγχο εφαρμογών smartphone μέσω της οθόνης του συστήματος infotainment. Μεγάλη ευκολία είναι η ασύρματη σύνδεση και χρήση των συστημάτων Apple CarPlay και Android Auto. Σε συνδυασμό με την ασύρματη φορτιση, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει και μεγάλα σε διαστάσεις smartphone, η χρήση καλωδίων είναι πλέον παρελθόν. Απολύτως φυσιολογικό, μιας και το Skoda Enyaq iV είναι το όχημα του… μέλλοντος, σήμερα!

Το Online Skoda Connect είναι είναι σύνολο βασικών online υπηρεσιών, όπως είναι το eCall, η δυνατότητα αναβάθμισης του λογισμικού Over The Air (OTA) και άλλες λειτουργίες για ηλεκτρικά οχήματα (βλέπε Remote Access – Απομακρυσμένη Πρόσβαση).

Advertisement

Ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει την τεράστια και την υψηλής ανάλυσης οθόνη 13 ιντσών για τις περισσότερες λειτουργίες του αυτοκινήτου, ενώ συνοδεύεται από την οθόνη 5,3 ιντσών μπροστά από τον οδηγό, η οποία αναλαμβάνει… χρέη πίνακα οργάνων. Παράλληλα, υπάρχουν στάνταρ δύο σύγχρονες φωτιζόμενες θύρες USB-C για τους εμπρός επιβάτες, για τη μεταφορά δεδομένων και την φόρτιση συσκευών. Προαιρετικά υπάρχουν επιπλέον δύο θύρες USB-C, καθώς και μια κανονική οικιακή πρίζα 230 V.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Skoda Enyaq iV: Διάκριση με βραβείο Red Dot για το design του
Κορυφαία αεροδυναμική για το Skoda Enyaq iV
Η μοναδική οπτική ταυτότητα του νέου Skoda Enyaq iV