Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | Choice SUV

SKODA 2021-1

Skoda Octavia G-TEC: Χώροι, τεχνολογία και οικονομία στο maximum

  • newsautoteam

H κομψή νέα Skoda Octavia διατίθεται και με κινητήρα φυσικού αερίου, προσθέτοντας έτσι σε ένα κορυφαίας άνεσης και χαρισματικής σχεδίασης αυτοκίνητο και τον παράγοντα της μοναδικής οικονομίας με μόλις 3,0 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα διαδρομής.

Η SkodaOctavia υπήρξε το αυτοκίνητο που άλλαξε την ροή της ιστορίας της τσέχικης ιστορίας πριν δύο και πλέον δεκαετίες αποκαθιστώντας την θέση της στην κεντρική σκηνή των Ευρωπαίων κατασκευαστών. Και τώρα, στην τέταρτη πλέον γενιά της, ανεβάζει ακόμα ψηλότερα τον πήχη προσθέτοντας και τον παράγοντα της premium ποιότητας και της υψηλής τεχνολογίας σε ένα αυτοκίνητο που πάντα χαρακτηριζόταν από την υψηλή σχέση αξίας προς την τιμή του.

Δεν είναι τυχαίο πως μόνο η Octavia παραμένει ο ισχυρότερος πόλος αντίστασης απέναντι στην κυριαρχία των SUV, όντας στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων σε όλες τις χώρες της Ευρώπης αλλά και στην Ελλάδα. Και παραμένει η κυρίαρχη εναλλακτική λύση για όποιον θέλει να απολαύσει χώρους και οδηγική άνεση σε ένα αυτοκίνητο γεμάτο τεχνολογία και ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Η τέταρτη γενιά της Skoda Octavia έχει αποκτήσει μία ιδιαίτερα εντυπωσιακή εμφάνιση, η οποία συνδυάζει ιδανικά τη φιλοσοφία και τις δυνατότητες ενός ευρύχωρου sedan με τις δυναμικές γραμμές μιας coupe σπορ λιμουζίνας. Ταυτόχρονα αναδεικνύει στο μέγιστο τις νέες σχεδιαστικές τάσεις της εταιρίας, συνδυάζοντας αρμονικά την υψηλή αισθητική, την κορυφαία αεροδυναμική αλλά και την πρακτικότητα που περιμένει κανείς από ένα Skoda. Επίσης χαρακτηρίζεται από δυναμικές γραμμές, ισορροπημένες αναλογίες και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως η εμπρός μάσκα και οι προβολείς σε σχήμα βέλους.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

To εσωτερικό της νέας Skoda Octavia εκπροσωπεί τη νέα ψηφιακή εποχή της Skoda σε συνδυασμό με κορυφαία ποιότητα υλικών, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα περιβάλλον συγκρατημένης και γεμάτης στιλ πολυτέλειας. Οι χώροι για τους επιβάτες, χάρη και στις μεγαλύτερες διαστάσεις του νέου μοντέλου, είναι οι κορυφαίες στην κατηγορία, ενώ τεράστιο είναι και το πορτμπαγκάζ με την πρακτική μεγάλη πίσω πόρτα.

Οι δυνατότητες διασύνδεσης και επικοινωνίας είναι σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο χάρη στην ομπρέλα τεχνολογιών Skoda Connect ενώ και στην Octavia κάνουν αισθητή την παρουσία τους οι έξυπνες λύσεις Simply Clever που εξυπηρετούν την καθημερινότητα του οδηγού. Ιδιαίτερα πλούσιο είναι και το πακέτο τεχνολογιών για την ασφάλεια και την υποβοήθηση, με συστήματα όπως το Predictive Cruise Control, το Front Assist με προληπτική προστασία πεζών, το Park Assist, το Travel Assist, το Lane Assist, την Υποβοήθηση Στροφής Turning Assist, το Traffic Jam Assist για διευκόλυνση σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης και πολλά ακόμα.

Η νέα Skoda Octavia G-TEC έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με φιλικό προς το περιβάλλον συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG). Έτσι κινείται από έναν 1.5 TSI, ο οποίος αποδίδει 130 ίππους (96 kW) και επιτυγχάνει μια αυτονομία περίπου 500 χιλιομέτρων στον κύκλο WLTP, όταν λειτουργεί αποκλειστικά με φυσικό αέριο. Στις τρεις δεξαμενές που βρίσκονται κάτω από το δάπεδο μπορούν να αποθηκευτούν συνολικά 17,33 kg CNG. Ένα ρεζερβουάρ βενζίνης 9,0 λίτρων εξασφαλίζει την αναγκαία αυτονομία σε περιοχές χωρίς κατάλληλη υποδομή ανεφοδιασμού.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Ο 1.5 TSI στην Octavia G-TEC έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί κυρίως με φυσικό αέριο. Αυτός ο τύπος καυσίμου έχει πιο καθαρή καύση, με αποτέλεσμα οι εκπομπές CO2 να είναι περίπου 25% πιο χαμηλές από αυτές της λειτουργίας του με βενζίνη. Επιπλέον, εκπέμπονται σημαντικά λιγότερα οξείδια του αζώτου (NOx) και δεν παράγονται σωματίδια αιθάλης. Ο κινητήρας είναι πολύ αποδοτικός χάρη, μεταξύ άλλων και στο μεταβλητό έλεγχο των βαλβίδων εισαγωγής σε κύκλο Miller. Κάτι που συμβάλλει στην κατανάλωση κατά WLTP μόλις 3,4 έως 3,6 κιλών φυσικού αερίου ανά 100 χιλιόμετρα σε λειτουργία CNG και 5,4 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα σε λειτουργία βενζίνης.

Με χωρητικότητα 17,33 κιλών CNG, η Octavia G-TEC έχει αυτονομία με λειτουργία φυσικού αερίου περίπου 500 χιλιομέτρων στον κύκλο WLTP. Με τη χρήση της βενζίνης που υπάρχει στο ρεζερβουάρ των 9,0 λίτρων, η Octavia G-TEC μπορεί να καλύψει επιπλέον περίπου 190 χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα η συνολική αυτονομία να αγγίζει τα 700 χιλιόμετρα. Η εναλλαγή μεταξύ της λειτουργίας με CNG και αυτής με βενζίνη, γίνεται αυτόματα χωρίς την παρέμβαση του οδηγού και χωρίς να γίνεται αντιληπτή από οδηγό ή επιβάτες.

Το αυτοκίνητο λειτουργεί με βενζίνη μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως όταν ο κινητήρας ξεκινά αμέσως μετά την πλήρωση του CNG, όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι κάτω από τους -10 βαθμούς Κελσίου ή όταν οι δεξαμενές αερίου είναι τόσο άδειες που η πίεση μειώνεται κάτω από τα 11 bar. Οι εκπομπές CO2 είναι στα 99 gr/km ενώ η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 218 km/h.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Η νέα Skoda Octavia G-TEC ξεχωρίζει εσωτερικά από μία συγκεκριμένη διάταξη στο Virtual Cockpit (ψηφιακός πίνακας οργάνων) ενώ εξωτερικά τη χρήση του φυσικού αερίου προδίδει το σήμα στο πίσω μέρος της. Το πορτμπαγκάζ της Grand Coupe έκδοσης μπορεί να χωρέσει 455 λίτρα αποσκευών, ενώ η χωρητικότητα στη Sportswagon είναι 495 λίτρα.

Αξίζει μία ιδιαίτερη αναφορά στο τεχνολογικό υπόβαθρο της συγκεκριμένης έκδοσης και ιδιαίτερα στον κινητήρα της. Ο κινητήρας της νέας Skoda Octavia G-TEC είναι τόσο προηγμένος, που με τη χρήση 20% bio-CNG, όπως είναι σύνηθες για παράδειγμα στη Γερμανία, το αποτύπωμα άνθρακα του αυτοκινήτου μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω έως και 40%.

Η χρήση μιγμάτων καυσίμου με ακόμη υψηλότερο ποσοστό bio-CNG, από υπολείμματα φυτών και βιολογικά απορρίμματα, οδηγεί σε μειώσεις της τάξης ακόμα και του 90%. Αυτό σημαίνει ότι τα ταξίδια υπό αυτές τις συνθήκες είναι σχεδόν κλιματικά ουδέτερα. Η πλήρης κλιματική ουδετερότητα μπορεί να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας συνθετικό μεθάνιο, το οποίο παράγεται με πράσινη ηλεκτρική ενέργεια σε μια διαδικασία απ’ ευθείας μετατροπής της ενέργειας σε αέριο, η οποία ωστόσο βρίσκεται ακόμα υπό εξέλιξη.

Η νέα Skoda Octavia G-TEC διατίθεται στην χώρα μας σε δύο εκδόσεις Ambition και Style και προσφέρεται από την εταιρία και με άτοκη χρηματοδότηση. Σε κάθε περίπτωση η νέα Skoda Octavia G-TEC αποτελεί ένα μοναδικό συνδυασμό άνεσης, τεχνολογίας και απίστευτης οικονομίας, αποτελώντας όχι μόνο ένα ιδιαίτερα φιλικό όχημα για το περιβάλλον αλλά και έναν φύλακα άγγελο του προϋπολογισμού των μεταφορών μιας οικογένειας. Η Octavia ήταν και παραμένει μία σταθερή αξία της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας που σε αυτή τη νέα εκδοχή της είναι πολύ πιο όμορφη, πολύ πιο κατασταλαγμένη και -στην περίπτωση της έκδοσης G-TEC- η απόλυτη επιλβογή για όποιον αναζητά το κορυφαίο οικογενειακό σε χώρους, premium ποιότητα και μοναδική οικονομία.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στην Ελλάδα η Skoda Octavia με φυσικό αέριο (+τιμές)
Δοκιμή: Νέα Skoda Octavia 2.0 TDI 150 PS
Πρώτη δοκιμή: Skoda Octavia iV

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Οι υπόλοιπες ειδήσεις στο Πρώτο ΘΕΜΑ