Live Κίνηση
Περισσότερα
Renault 2022-1

Dacia Sandero Streetway: Προσιτή τιμή, απίστευτη οικονομία

Ελλάδα 12:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Dacia Sandero Streetway: Προσιτή τιμή, απίστευτη οικονομία

Renault 2022-1

Dacia Sandero Streetway: Προσιτή τιμή, απίστευτη οικονομία

Renault 2022-1

Το νέο Dacia Sandero Streetway συνδυάζει μερικά μοναδικά χαρακτηριστικά όπως η πολύ συμφέρουσα τιμή αγοράς μαζί με εξαιρετική πρακτικότητα και μία απίστευτη οικονομία σε καύσιμο, ιδίως στην έκδοση LPG.

Advertisement
Advertisement

Η αγορά αυτοκινήτου στις μέρες μας, με τις τεράστιες αυξήσεις και τις παράλογες τιμές των καυσίμων έχει γίνει ένα σταυρόλεξο για πολύ δυνατούς λύτες.

Για τους αγοραστές που θέλουν να ξοδέψουν έξυπνα τα λιγότερα δυνατά χρήματα και να πάρουν πίσω ότι περισσότερο γίνεται σε πρακτικότητα και οικονομία, η Dacia έχει την ιδανική λύση, το Sandero Streetway.

Aκολουθώντας την φιλοσοφία της εταιρίας όπως εκφράζεται τα τελευταία χρόνια, το Sandero Streetway είναι ένα αυτοκίνητο σημαντικά αναβαθμισμένο σε όλους τους τομείς το οποίο δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τα ανταγωνιστικά μοντέλα της κατηγορίας του.

Advertisement
Advertisement

Και προσφέρει αυτό που πάντα χαρακτήριζε την Dacia, δηλαδή την υψηλότερη δυνατή αξία σε συνδυασμό με την χαμηλή τιμή. Αλλά και ένα πακέτο άνεσης, πρακτικότητας και οικονομίας που μοιάζει ακαταμάχητο για τον αγοραστή που θέλει και το τελευταίο ευρώ του να πιάσει τόπο.

Το νέο Sandero βασίζεται σε μία ολοκαίνουργια πλατφόρμα, με περισσότερες δυνατότητες και μεγαλύτερες παροχές σε ασφάλεια και ψηφιακά μέσα, καθώς του επιτρέπει να εφοδιαστεί με ότι πιο εξελιγμένο υπάρχει σε ηλεκτρονικά συστήματα για την υποβοήθηση του οδηγού.

Advertisement

Το Sandero Streetway είναι η εκδοχή της Dacia για ένα μοντέρνο και πολύ όμορφο όχημα πόλης, με ένα πολύ νεανικό αμάξωμα με χαρακτηριστική σχεδίαση και ξεχωριστή προσωπικότητα.

Κάτι που αναδεικνύεται κυρίως στην μάσκα αλλά και μέσα από στοιχεία όπως το χαμηλότερο ύψος, το μεγαλύτερο πλάτος και τα αυξημένα μετατρόχια που του προσδίδουν αίσθηση μεγαλύτερου και πιο ακριβού αυτοκινήτου από τα δεδομένα της κατηγορίας του.

Advertisement

Υπάρχουν εξελιγμένα στοιχεία όπως οι εμπρός LED προβολείς οι οποίοι προσφέρονται στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων και βελτιώνουν αισθητά την ορατότητα τη νύχτα (κατά 37% την εμβέλεια της δέσμης και κατά 9% το εύρος της). Ενώ βελτιωμένη είναι και η αεροδυναμική αντίσταση, κάτι που εξασφαλίζει μειωμένη κατανάλωση αλλά και περιορισμό των θορύβων που φθάνουν στην καμπίνα.

Το σαλόνι χαρακτηρίζεται από την νέα εποχή της Dacia, όντας προσεγμένο στην παραμικρή λεπτομέρεια, με πολύ υψηλής ποιότητας υλικά και μία αίσθηση προσεγμένης κατασκευής που δείχνει ικανή να αντέξει στην σκληρή χρήση. Εξαιρετικοί για την κατηγορία είναι οι χώροι για τους επιβάτες, ενώ τα 410 λίτρα του πορτ-μπαγκάζ το φέρνουν στην κορυφή της κατηγορίας του.

Advertisement

Το σύστημα πολυμέσων είναι ιδιαίτερα εξελιγμένο με οθόνη αφής 8 ιντσών, ενώ υπάρχουν πολλά στοιχεία για την ασφάλεια των επιβατών (έξι αερόσακοι, προενταντήρες στις ζώνες ασφαλείας κ.ά.) όσο και για την υποβοήθηση του οδηγού.

Το πακέτο αυτό περιλαμβάνει συστήματα όπως το Ενεργό φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης (Emergency Brake Assist), η Ειδοποίηση Τυφλού Σημείου (Blind Spot Warning), το σύστημα για την Υποβοήθηση στάθμευσης (περιλαμβάνει τέσσερις αισθητήρες ραντάρ εμπρός και πίσω), η κάμερα οπισθοπορείας, η Υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα (Hill start assist) κ.ά.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, υπάρχουν αρκετές επιλογές, με πιο ενδιαφέρουσα εκείνη που καταναλώνει δύο καύσιμα, βενζίνη και LPG. Η έκδοση αυτή χρησιμοποιεί τον τρικύλινδρο κινητήρα του 1 λίτρου 1.0 ΤCe ο οποίος έχει εξελιχθεί ειδικά για την χρήση και των δύο καυσίμων, και αποδίδει 100 ίππους και 170 Nm ροπής με την χρήση του υγραερίου.

Χάρη σε αυτόν τον κινητήρα το Sandero Streetway LPG είναι τουλάχιστον 35% πιο οικονομικό σε έξοδα από ένα αντίστοιχο μοντέλο βενζίνης. Ενώ οι δεξαμενές βενζίνης και υγραερίου του εξασφαλίζουν αυτονομία που μπορεί να καλύψει τον γύρο της Ελλάδας, με πάνω από 1.500 χιλιόμετρα με ένα γέμισμα.

Σε κάθε περίπτωση, το Dacia Sandero Streetway είναι ένα πολύ όμορφο και ικανό αυτοκίνητο πόλης, με κορυφαίους χώρους για τους επιβάτες και ένα εξαιρετικό σύγχρονο πακέτο εξοπλισμού.

Σε συνδυασμό με την έκδοση κινητήρα διπλού καυσίμου, και την ικανότητα καύσης LPG, το νέο Sandero Streetway είναι μία πραγματική ευκαιρία για όσους αναζητούν ένα ολοκληρωμένο αυτοκίνητο για τις καθημερινές τους ανάγκες χωρίς να χρειαστεί να αδειάσουν τον τραπεζικό τους λογαριασμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το επόμενο Dacia Sandero θα είναι εξηλεκτρισμένο
Dacia Jogger: Το πιο προσιτό 7θέσιο της αγοράς!
Dacia: Ταξίδι στις Άλπεις