Live Κίνηση
Περισσότερα
RANGE_ROVER_SPORT

Το Range Rover Sport καταργεί το θόρυβο στο σαλόνι!

Ελλάδα 18:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Range Rover Sport καταργεί το θόρυβο στο σαλόνι!

RANGE_ROVER_SPORT

Το Range Rover Sport καταργεί το θόρυβο στο σαλόνι!

RANGE_ROVER_SPORT

H luxury διάσταση ενός Range Rover Sport αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο από ένα εξελιγμένο σύστημα που ελαχιστοποιεί τους ενοχλητικούς θορύβους στην καμπίνα.

Advertisement
Advertisement

Τι είναι η πολυτέλεια και πως εκφράζεται στις μέρες μας στα αυτοκίνητα; Αρκούν μόνο τα ακριβά υλικά και οι εντυπωσιακές οθόνες, ή μήπως η πραγματική πολυτέλεια κρύβεται σε κάποιες λεπτομέρειες που δείχνουν ότι ένα αυτοκίνητο ανήκει σε μία ανώτερη ομάδας, εκεί που λίγοι και εκλεκτοί μπορούν να ανήκουν;

Το Range Rover Sport είναι ένα αυτοκίνητο που χωρίς αμφιβολία ανήκει σε αυτό το ολιγομελές prive club των οχημάτων που δεν αρκούνται στην επιφανειακή έννοια της πολυτέλειας, αλλά την αναζητούν σε βάθος. Σε εκείνες τις μικρές «λεπτομέρειες» που ανοίγουν νέους δρόμους και κάνουν την διαφορά σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Η εταιρία ήθελε να δημιουργήσει με το συγκεκριμένο μοντέλο ένα «καταφύγιο» για τους επιβάτες της, οι οποίοι θα μπορούν να απολαμβάνουν την οδήγηση μέσα σε ένα περιβάλλον ψυχικής ηρεμίας και σωματικής ευεξίας. Και γι’ αυτόν τον λόγο έβαλε ως πρώτο στόχο την μείωση των θορύβων μέσα από ένα σύστημα που ονομάζεται Active Noise Cancelation.

Advertisement
Advertisement

Με το όνομα αυτό περιγράφεται μία νέα εξελιγμένη τεχνολογία ακύρωσης θορύβου που μειώνει τους ανεπιθύμητους ήχους του δρόμου και της κύλισης των ελαστικών και τους κρατά μακριά από την καμπίνα. Και προσφέρει μία καθηλωτική εμπειρία άνεσης και πολιτισμένης ατμόσφαιρας για τους επιβάτες του.

Η τεχνολογία είναι ικανή να μειώσει τις ανεπιθύμητες κορυφές θορύβου κατά 10dB και τα συνολικά επίπεδα θορύβου κατά 3-4 dB, κάτι που ισοδυναμεί με το να χαμηλώσει το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου κατά τέσσερα ολόκληρα «βήματα» στην ένταση του ήχου.

Advertisement

Αυτή η σημαντική μείωση της έκθεσης σε θορύβους χαμηλής συχνότητας έως 300Hz μπορεί παράλληλα να βοηθήσει στην πρόληψη της κόπωσης του οδηγού σε μακρινά ταξίδια.

Advertisement

Η κόπωση επηρεάζει την ικανότητα του οδηγού να αντιμετωπίζει κινδύνους ή απροσδόκητα γεγονότα, με τους κουρασμένους οδηγούς να καταγράφουν μέση αύξηση του χρόνου αντίδρασης κατά 16,72 % σε σύγκριση με εκείνους που βρίσκονται σε πλήρη εγρήγορση.

Το σύστημα Ενεργής Ακύρωσης Θορύβου χρησιμοποιεί αισθητήρες σε κάθε τροχό ώστε να παρακολουθεί διαρκώς της κινήσεις τους και την κατάσταση του οδοστρώματος (λακκούβες, τραχιά άσφαλτος κ.λπ.).

Το σύστημα καταφέρνει να υπολογίζει σε πραγματικό χρόνο τις ηχητικές δονήσεις και ετοιμάζει ένα ηχητικό κύμα αντίθετης φάσης. Στη συνέχει το σήμα αυτό αναπαράγεται μέσα από το κορυφαίο ηχοσύστημα της Meridian έτσι ώστε οι εξωτερικοί θόρυβοι και η κύλιση του οχήματος να μειωθούν στο ελάχιστο.

Advertisement

Μάλιστα το συγκεκριμένο σύστημα παρακολουθεί και την πληρότητα της καμπίνας και τον αριθμό των επιβατών, ώστε να μειώσει τον θόρυβο όχι μόνο για τον οδηγό αλλά και για όλους όσοι βρίσκονται μέσα στο αυτοκίνητο.

Το σύστημα Active Noise Cancelation λειτουργεί σε συνδυασμό με την εξαιρετική ηχομόνωση και το αεροδυναμικό σχήμα του Range Rover Sport, δημιουργώντας ένα αυτοκίνητο υπόδειγμα εκλέπτυνσης και ασφάλειας, που φέρνει την έννοια της πολυτέλειας και της ασφάλειας σε ένα νέο επίπεδο.

Σ’ εκείνο το μικρό club των ξεχωριστών οχημάτων που ανοίγουν νέους δρόμους και ορίζουν την εποχή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό είναι το σούπερ Range Rover Sport SV
Το νέο Range Rover Sport SVR με κινητήρα BMW
Οδηγούμε το Range Rover Sport D300