Live Κίνηση
Περισσότερα
RANGE_ROVER_SPORT

Range Rover Sport: Η τεχνολογία στο απόγειό της (Video)

Ελλάδα 19:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Range Rover Sport: Η τεχνολογία στο απόγειό της (Video)

RANGE_ROVER_SPORT

Range Rover Sport: Η τεχνολογία στο απόγειό της (Video)

RANGE_ROVER_SPORT

Το Range Rover Sport συνδυάζει την μεγάλη παράδοση της εταιρίας με καινοτόμες τεχνολογίες για πολυτέλεια και άνεση κίνησης ακόμα και στα πιο δύσκολα εδάφη.

Advertisement
Advertisement

Η τεράστια παράδοση που συνοδεύει το Range Rover ως τον πρωτοπόρο στα πολυτελή τετρακίνητα παντός εδάφους δεν θα μπορούσε να μην ακολουθεί και τη νέα του γενιά.

Το νέο Range Rover Sport αποτελεί την κορύφωση των τεχνολογιών που υπάρχουν διαθέσιμες, δημιουργώντας ένα πολυτελές SUV επιδόσεων το οποίο μπορεί να αλλάζει ρόλους: από ένα σπορ αυτοκίνητο με ασύλληπτες δυνατότητες για κίνηση στην άσφαλτο μέχρι ένα ικανότατο off road όχημα που μπορεί να φθάσει εκεί που κανένα άλλο μοντέλο του ανταγωνισμού δεν μπορεί να κινηθεί.

Για να γίνει αυτό, η βρετανική εταιρία έχει εφοδιάσει το μοντέλο της με μία σειρά συστημάτων τα οποία το καθιστούν το πιο εξελιγμένο μεγάλο SUV. Και μαζί μία «εγκυκλοπαίδεια» των πιο καινοτόμων τεχνολογιών που δείχνει το μέτρο του εφικτού στην τεχνολογία των luxury αυτοκινήτων παντός εδάφους.

Advertisement
Advertisement

Αρχικά το νέο πλαίσιο είναι ενισχυμένο, προσφέροντας κατά 35% μεγαλύτερη στρεπτική ακαμψία για μεγαλύτερη αντοχή και καλύτερη οδηγική συμπεριφορά σε κάθε είδους συνθήκη.

Το πλαίσιο συνδυάζεται με ένα νέο σετ αναρτήσεων με Dynamic Response Pro, το οποίο προσφέρει κορυφαίο έλεγχο των κλίσεων του αμαξώματος μέσω ενός ενεργού ηλεκτρονικού συστήματος που λειτουργεί ανεξάρτητα σε κάθε άξονα.

Advertisement

Το Dynamic Air Suspension αφορά μία έξυπνη διάταξη για την λειτουργία της ανάρτησης, μεταβάλλοντας την πίεση μέσα στους θαλάμους, έτσι ώστε να προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε διαδρομής ή στις απαιτήσεις του οδηγού (πιο σφιχτή στην σπορ οδήγηση, πιο μαλακή στα μεγάλα ταξίδια).

Μάλιστα, το σύστημα αυτό συνεργάζεται με το eHorizon, το οποίο με την χρήση του GPS «διαβάζει» τον δρόμο εμπρός και ανάλογα προσαρμόζει -σε πραγματικό χρόνο-την ανάρτηση.

Advertisement

Η ανάρτηση διαθέτει και το σύστημα Adaptive Dynamics 2, το οποίο ελέγχει συνεχώς τα ενεργά αμορτισέρ, έως και 500 φορές το δευτερόλεπτο, έτσι ώστε να μειώνονται οι κραδασμοί και οι ανεπιθύμητες κινήσεις του αμαξώματος, ιδίως πάνω από ανώμαλα εδάφη.

Όμως τα συστήματα του Range Rover Sport δεν σταματούν εδώ. Υπάρχει τετραδιεύθυνση για αύξηση της ευελιξίας, έλεγχος της κατανομής της ροπής μέσω πέδησης και Ηλεκτρονικό Ενεργό Διαφορικό, τα οποία εξασφαλίζουν ένα πρωτοφανές επίπεδο ευκολίας οδήγησης και ασφάλειας σε κάθε είδους οδική συνθήκη.

Advertisement

Για ακόμα μεγαλύτερη εξατομίκευση με βάση τις ανάγκες του οδηγού το Range Rover διαθέτει και μία σειρά από προγράμματα οδήγησης, ανάλογα με το έδαφος και την κατάσταση του δρόμου στο οποίο κινείται, έτσι ώστε όλα τα υποσυστήματα να αποκτούν διαφορετικά χαρακτηριστικά λειτουργίας και να βοηθούν τον οδηγό να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο με το λιγότερο δυνατό άγχος και τη μέγιστη ασφάλεια.

Ως γνήσιο Range Rover δεν θα μπορούσε παρά να δίνει μεγάλη προσοχή στην κορυφαία απόδοση εκτός ασφάλτου. Γι’ αυτό τον λόγο χρησιμοποιεί την εξελιγμένη έκδοση του συστήματος Terrain Response της Land Rover, που εφαρμόζει τις πιο κατάλληλες ρυθμίσεις ανάλογα το έδαφος.

Το Terrain Response ανιχνεύει αυτόματα την επιφάνεια και το έδαφος για να προσαρμόσει το πλαίσιο ώστε να αντιμετωπίσει καλύτερα την κατάσταση, προτρέποντας και ενημερώνοντας τον οδηγό μέσω της οθόνης αφής Pivi Pro. Συνεργάζεται αρμονικά με τα ολοκληρωμένα συστήματα πλαισίου για την αποτελεσματικότερη κίνηση εκτός δρόμου.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί ένα εξελιγμένο Adaptive Off-Road Cruise Control, το οποίο είναι ρυθμισμένο ώστε να λειτουργεί σε διαδρομές εκτός ασφάλτου, διατηρώντας έναν σταθερό ρυθμό κίνησης ανάλογα με τις συνθήκες της διαδρομής.

Το σύστημα είναι ιδιαίτερα εξελιγμένο έτσι ώστε να επιτρέπει στον οδηγό να αφοσιωθεί στην οδήγηση, χωρίς να ανησυχεί για την μετάδοση της κίνησης και τις εδαφικές συνθήκες.

Από όλα τα παραπάνω είναι ξεκάθαρο ότι το νέο Range Rover Sport είναι με διαφορά ότι πιο εξελιγμένο υπάρχει στην κατηγορία των πολυτελών SUV.

Ένα αυτοκίνητο που όχι μόνο τιμά την μακρά παράδοση της εταιρίας, αλλά ανοίγει νέους δρόμους, πέρα και μακριά από τα συνηθισμένα, εκεί που οι άμεσοι ανταγωνιστές του δύσκολα θα μπορέσουν να φτάσουν.

Φυσικά και σύμφωνα με την παράδοση του Range Rover Sport και η τελευταία γενιά του παρουσιάστηκε και μέσω ενός challenge. Αυτή τη φορά το Challenge έλαβε χώρα στην Ισλανδία σε μια διαδρομή μήκους 17 χιλιομέτρων που διέρχεται μέσα από ένα σκληροτράχαλο τοπίο και έναν εντυπωσιακό καταρράκτη με απίστευτη ροή νερού. Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό είναι το σούπερ Range Rover Sport SV
Το νέο Range Rover Sport SVR με κινητήρα BMW
Οδηγούμε το Range Rover Sport D300