Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Σουηδίας: Μία ανάσα από τη δεύτερη νίκη του ο Evans

Ελλάδα 4:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Σουηδίας: Μία ανάσα από τη δεύτερη νίκη του ο Evans

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Σουηδίας: Μία ανάσα από τη δεύτερη νίκη του ο Evans

ΑΓΩΝΕΣ

Ένα βήμα ή για την ακρίβεια μία ειδική μακριά από την κατάκτηση της δεύτερης νίκης της καριέρας του στο WRC βρίσκεται ο Elfyn Evans!

Advertisement
Advertisement

Ο οδηγός της Toyota Gazoo Racing που φαίνεται να έχει εγκλιματιστεί πλήρως στη νέα του ομάδα και το Yaris WRC, μετά την τρίτη θέση στην πρεμιέρα του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Ράλι Μόντε Κάρλο, είναι έτοιμος να πανηγυρίσει ξανά μετά το Ράλι Μεγάλης Βρετανίας του 2017.

Ο Ουαλός πήρε τρεις από τις τέσσερις ειδικές διαδρομές της ημέρας και διπλασίασε το προβάδισμά του έναντι του Ott Tanak που υπερασπίζεται την τιμή της Hyundai ανάμεσα σε τρεις «σαμουράι». Μάλιστα έως τώρα, μόνο σε μία ειδική δεν ήταν ανάμεσα στους δύο ταχύτερους.

Ο 31χρονος δεν πτοήθηκε από τις καιρικές συνθήκες, όπου οι ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες έλιωσαν πολύ από το λιγοστό χιόνι στις ειδικές, με αποτέλεσμα να πρέπει οι οδηγοί να διαχειριστούν τα ελαστικά με καρφιά, που σίγουρα δεν είναι ιδανικά για χώμα.

Advertisement
Advertisement

Ο Tanak είναι 17 δευτερόλεπτα μακριά, με τον Sebastien Ogier που «προσπέρασε» τον νεαρό teammate του, Kalle Rovanpera, να είναι άλλα 11 πιο πίσω.

Τέταρτος είναι ο Esapekka Lappi με το Fiesta WRC της M-Sport, κρατώντας πίσω του τον νικητή στο Ράλι Μόντε Κάρλο και πρωτοπόρο της βαθμολογίας Thierry Neuville με το i20 Coupe WRC.

Αναλυτικά η κατάταξη:
1. E Evans / S Martin GBR Toyota Yaris 1hr 00min 38.9sec
2. O Tänak / M Järveoja EST Hyundai i20 +17.2sec
3. S Ogier / J Ingrassia FRA Toyota Yaris +28.8sec
4. K Rovanperä / J Halttunen FIN Toyota Yaris +29.3sec
5. E Lappi / J Ferm FIN Ford Fiesta +34.7sec
6. T Neuville / N Gilsoul BEL Hyundai i20 +39.2sec

Advertisement

Όπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενο άρθρο, έχουμε περαιτέρω τροποποιήσεις στο πρόγραμμα του ράλι, με αποτέλεσμα την Κυριακή να διεξαχθεί μόνο η Power Stage.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
WRC, Ράλι Μόντε Κάρλο: Ο Neuville επικράτησε των Yaris
Η στροφή καρμανιόλα του Ράλι Μόντε Κάρλο (video)
Τα καλύτερα Onboard της Hyundai από το Μόντε (video)