Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Η καλοκαιρία μειώνει κι άλλο το Ράλι Σουηδίας

Ελλάδα 1:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η καλοκαιρία μειώνει κι άλλο το Ράλι Σουηδίας

ΑΓΩΝΕΣ

Η καλοκαιρία μειώνει κι άλλο το Ράλι Σουηδίας

ΑΓΩΝΕΣ

Σε τρανό παράδειγμα των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής εξελίσσεται το φετινό Ράλι Σουηδίας.

Advertisement
Advertisement

Ένας αγώνας που παραδοσιακά διεξαγόταν σε κατάλευκο φόντο, με εντυπωσιακές ειδικές όπου τα World Rally Cars χόρευαν σε χιονισμένες ειδικές διαδρομές μέσα στα Σκανδιναβικά δάση. Ένας αγώνας που καμία σχέση δεν έχει με τον φετινό.

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, το πρόγραμμα του δεύτερου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι μειώθηκε δραστικά λόγω της απουσίας του χιονιού. Οκτώ ειδικές διαδρομές ακυρώθηκαν, το πρόγραμμα ανακατεύτηκε, με σκοπό να αποφευχθεί η ματαίωση του ράλι.

Κι αν οι αισιόδοξοι ήλπιζαν πως η κατάσταση μπορεί να βελτιωνόταν στην πορεία χάρη σε φρέσκια χιονόπτωση, τελικά τα πράγματα χειροτέρεψαν. Τόσο που τελικά οι διοργανωτές του Ράλι Σουηδίας προχώρησαν σε περαιτέρω ματαιώσεις!

Advertisement
Advertisement

Έτσι το πρώτο πέρασμα από τη μήκους 21.19 χιλιομέτρων ειδική διαδρομή Likenäs δεν θα διεξαχθεί το πρωί της Κυριακής. Έτσι το πρόγραμμα του τελευταίου σκέλους θα περιλαμβάνει μόνο τη Likenäs 2 που θα αποτελέσει και την power stage που δίνει επιπλέον βαθμούς στους πέντε πρώτους της κατάταξης.

Διαβάστε επίσης:
WRC, Ράλι Μόντε Κάρλο: Ο Neuville επικράτησε των Yaris
Η στροφή καρμανιόλα του Ράλι Μόντε Κάρλο (video)
Τα καλύτερα Onboard της Hyundai από το Μόντε (video)