Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC, Ράλι Μόντε Κάρλο: O Neuville επικράτησε των Yaris

Ελλάδα 15:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC, Ράλι Μόντε Κάρλο: O Neuville επικράτησε των Yaris

ΑΓΩΝΕΣ

WRC, Ράλι Μόντε Κάρλο: O Neuville επικράτησε των Yaris

ΑΓΩΝΕΣ

Σε one-man show μετέτρεψε το τελευταίο σκέλος του Ράλι Μόντε Κάρλο ο Thierry Neuville, κατακτώντας έτσι τη νίκη στον εναρκτήριο γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος!

Advertisement
Advertisement

O Βέλγος που ξεκίνησε την ημέρα τρίτος, κέρδισε και τις τέσσερις ειδικές διαδρομές της Κυριακής και «προσπέρασε» το δίδυμο των Toyota Yaris με τους Sebastien Ogier και Elfyn Evans. Μάλιστα, επικρατώντας στην power stage, φεύγει από την Κυανή Ακτή με τη μέγιστη συγκομιδή των 30 βαθμών!

Όλα αυτά σε μία ημέρα όπου τα πληρώματα δεν συνάντησαν χιόνι ή πάγο, μόνο βρεγμένους ασφάλτινους δρόμους. Πρώτα πέρασε τον Ogier σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο στη μήκους 18.4 χιλιομέτρων La Bollene Vasubie-Peira Cava κι έπειτα τον Evans επικρατώντας στη La Cabanette-Col de Braus.

Η νίκη του στην Power Stage ήρθε με διαφορά μόλις 16 χιλιοστών του δευτερολέπτου έναντι του Ogier που από την πλευρά του κατάφερε στο τέλος να επικρατήσει στην εσωτερική μάχη της Toyota και με τους βαθμούς της δεύτερης θέσης στη γενική κατάταξη αλλά και στο τελευταίο τεστ, έφτασε τους 22.

Advertisement
Advertisement

Όσο για τον Evans, έχασε τη νίκη αλλά και πάλι, έχει κάνει εξαιρετικό ντεμπούτο με την ιαπωνική ομάδα. Πίσω τους αλλά τρία λεπτά μακριά, ήταν ο Esapekka Lappi με το Fiesta της M-Sport Ford που όπως και ο Kalle Rovanpera με το τρίτο Yaris, επωφελήθηκαν του λάθους του Sebastien Loeb.

Ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έχασε τον έλεγχο του Hyundai i20 Coupe WRC στην ΕΔ14 και βγήκε εκτός δρόμου. Επέστρεψε με τη βοήθεια των θεατών αλλά έχασε πολύ χρόνο και θέσεις.

Advertisement

Αναλυτικά η τελική κατάταξη:

1. T Neuville / N Gilsoul BEL Hyundai i20 3hr 10min 57.6sec
2. S Ogier / J Ingrassia FRAToyota Yaris +12.6sec
3. E Evans / S Martin GBR Toyota Yaris +14.3sec
4. E Lappi / J Ferm FIN Ford Fiesta +3m09.0sec
5 K Rovanperä/J Halttunen (Toyota Yaris WRC) +4m17.2s

Advertisement

Επόμενος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2020 είναι το Ράλι Σουηδίας, που διεξάγεται 13 με 16 Φεβρουαρίου.