Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Εσθονίας: Έγραψε ιστορία ο Rovanpera (video)

Ελλάδα 21:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Εσθονίας: Έγραψε ιστορία ο Rovanpera (video)

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Εσθονίας: Έγραψε ιστορία ο Rovanpera (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Kalle Rovanperä έγινε ο νεότερος νικητής σε ράλι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, επικρατώντας στο Ράλι Εσθονίας, έβδομο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος!

Advertisement
Advertisement

Ο οδηγός της Toyota Gazoo Racing WRT ξεκίνησε το τελευταίο σκέλος με προβάδισμα 50 δευτερολέπτων και ήταν ξεκάθαρο, πως μόνο ένα λάθος ή μία ατυχία, θα του στερούσαν τη νίκη. Τίποτα από τα δύο δεν συνέβη και στα 20 του, χρίστηκε νικητής αφού διαχειρίστηκε άριστα το προβάδισμά του και ολοκλήρωσε τη χωμάτινη δοκιμασία της Βαλτικής με προβάδισμα 59.9 δευτερολέπτων.

O γιος του Βετεράνου οδηγού Harri Rovanpera, έγινε ο 16ος Φινλανδός νικητής ενός ράλι του WRC ενώ αξίζει να σημειωθεί πως έκλεψε το ρεκόρ του νεότερου νικητή από το νυν αφεντικό της ιαπωνικής ομάδας, Jari-Matti Latvala (εκείνος είχε νικήσει 22 ετών, 10 μηνών και 7 ημερών).

O Craig Breen ήταν δεύτερος, ισοφαρίζοντας το καλύτερο πλασάρισμά του στο WRC – ήταν δεύτερος και πέρυσι στην Εσθονία στην τελευταία του εμφάνιση σε χωμάτινο ράλι του παγκοσμίου, ήταν δεύτερος και το 2018 στη Σουηδία, τότε ως οδηγός της Citroen.

Advertisement
Advertisement

breen-estonia21-a1000x600

Το βάθρο συμπλήρωσε ένας ακόμα οδηγός της Hyundai Motorsport, o Thierry Neuville, που ξεκίνησε την ημέρα με προβάδισμα 18 δευτερολέπτων έναντι του Sebastien Ogier και κερδίζοντας και τις τρεις ειδικές διαδρομές του πρωινού loop έδειξε τις προθέσεις του. Πήρε και μία απογευματινή κι έτσι κρατήθηκε 12 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή που συνετά, απέφυγε τα ρίσκα αφού απολαμβάνει σημαντικό βαθμολογικό προβάδισμα.

Μάλιστα ο Γάλλος ήταν τρίτος στην power stage, με τον Βέλγο δεύτερο και νικητή τον Ott Tanak που μετά την εγκατάλειψη του την Παρασκευή, πήγαινε τέρμα γκάζι. Αυτό του χάρισε συνολικά 9 ειδικές και τους 5 πόντους της power stage.

Advertisement

Ο Elfyn Evans της Toyota έμεινε πέμπτος και έχασε λίγο έδαφος έναντι του Ogier, την ώρα που ο Andreas Mikkelsen πανηγύρισε στην κατηγορία WRC-2 ενώ ο Alexey Lukyanuk στη WRC-3.

Advertisement

Αναλυτικά η τελική κατάταξη:

1 Rovanperä/Halttunen 2h51m29.1s
2 Craig Breen/Paul Nagle +59.9s
3 Neuville/Wydaeghe +1m12.4s
4 Ogier/Ingrassia +1m24.0s
5 Evans/Martin +2m07.1s
6 Teemu Suninen/Mikko Markkula +7m07.3s
7 Pierre-Louis Loubet/Florian Haut-Labourdette +8m48.3s
8 Alexey Lukyanuk/Yaroslav Fedorov +10m16.1s
9 Andreas Mikkelsen/Ola Fløene +10m29.9s
10 Mads Østberg/Torstein Eriksen +10m46.6s

Advertisement

Επόμενος σταθμός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος είναι το Υπρ Ράλι Βελγίου στις 13-15 Αυγούστου και μετά από αυτό, στις 9-12 Σεπτεμβρίου, έχουμε τη μεγάλη επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις.

Διαβάστε επίσης:
Αποστολή NewsAuto: Στην Ιταλία για το European Le Mans Series (vids)
Ράλι Ακρόπολις: Στο πρόγραμμα και το 2022
Με το Puma Rally1 θα τρέξει στην υβριδική εποχή του WRC η Ford