Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC 2022 Ράλι Σουηδίας: Ο Neuville στην 1η θέση (+video)

Ελλάδα 12:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC 2022 Ράλι Σουηδίας: Ο Neuville στην 1η θέση (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

WRC 2022 Ράλι Σουηδίας: Ο Neuville στην 1η θέση (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Thierry Neuville της Hyundai είναι πρώτος στη γενική κατάταξη του ράλι Σουηδίας, δεύτερου αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι 2022.

Advertisement
Advertisement

Ο Neuville ήταν ο 5ος διαφορετικός πρωτοπόρος της γενικής κατάταξης στο δεύτερο loop ειδικών διαδρομών της πρώτης ημέρας, για το Ράλι Σουηδίας 

Οι επτά ειδικές της πρώτης ημέρας, είχαν συνεχόμενες μάχες για την πρώτη θέση με έξι οδηγούς να έχουν διαφορά μόλις 10 δευτερόλεπτα για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

Στην τελευταία διαδρομή (νυχτερινή) ο Neuville κατάφερε να πάρει ένα προβάδισμα 4,3” εμπρός από τον Kalle Rovanpera της Toyota, ο οποίος κράτησε για λίγο την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης πριν από το απογευματινό loop.

Advertisement
Advertisement

Ο Elfyn Evans της Toyota βρέθηκε και αυτός στην πρώτη θέση, αφού κέρδισε την τέταρτη ειδική διαδρομή. Διατήρησε την πρωτιά μέχρι την τελευταία διαδρομή, όπου έχασε 7,9” από τον Neuville που αγωνιζόταν να κρατήσει τα φθαρμένα του, ελαστικά στην τελευταία διαδρομή στο κέντρο της πόλης Umea. Ο Ουαλός έπεσε στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης με διαφορά 7,3”.

Ο συναθλητής του Esapekka Lappi είναι στην τέταρτη θέση μόλις 8,8 δευτερόλεπτα πίσω από τους πρώτους μετά από μια δυνατή εμφάνιση στην επιστροφή του στο WRC με την Toyota.

Advertisement

Ο Oliver Solberg της Hyundai έπεσε στην πέμπτη θέση από την δεύτερη μετά από ατυχίες. Ο Σουηδός παραμένει στο κυνήγι της νίκης. Η κακή τύχη του Ott Tanak κορυφώθηκε. Μετά από εξόδους η Hyundai αναγκάστηκε να εγκαταλείψει, λόγω ενός προβλήματος με το υβριδικό σύστημα.

Δύσκολη ήταν η ημέρα για την M-Sport. Κυρίαρχη εγκατάλειψη αυτή του Craig Breen, που… έθαψε το Puma στο χιόνι στη δεύτερη ειδική διαδρομή. Προβλήματα αντιμετώπισε και ο συναθλητής του G. Greensmith με το κιβώτιο ταχυτήτων, το υβριδικό σύστημα και ένα κόλλημα σε snowbank. Όλα αυτά τον έριξαν στην ένατη θέση, πίσω από τον Adrien Fourmaux, ο οποίος έκανε μια συντηρητική εμφάνιση για να τερματίσει την ημέρα στην όγδοη θέση.

Advertisement

Οι περισσότερες αλλαγές στην πρώτη θέση έγιναν στο απογευματινό loop των ειδικών διαδρομών. Κερδισμένος στο πρώτο κομμάτι ο Elfyn Evans, που ανέβηκε από την 3η θέση πρώτος. Στο δεύτερό τους κομμάτι νικητής ήταν ο Ott Tanak, ο οποίος κέρδισε την έκτη διαδρομή και έμεινε πρώτος παρά το γεγονός ότι έχασε την υβριδική ισχύ για τα τελευταία 10 χιλιόμετρα της διαδρομής των 27,8 χιλιομέτρων.