Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Θετικά σημάδια από τον Zanardi

Ελλάδα 4:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θετικά σημάδια από τον Zanardi

ΑΓΩΝΕΣ

Θετικά σημάδια από τον Zanardi

ΑΓΩΝΕΣ

Επιτέλους έχουμε ενθαρρυντικά νέα για την κατάσταση της υγείας του άτυχου Alex Zanardi!

Advertisement
Advertisement

Θυμίζουμε πως ο 53χρονος πρώην οδηγός της Formula 1, τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι όταν στο πλαίσιο αγώνα με χειρήλατο ποδήλατο (handbike), βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα και χτύπησε με φορτηγό.

Μετά από τις τρεις λεπτές χειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, οι γιατροί του νοσοκομείου Santa Maria alle Scotte της Σιέννα, όπου νοσηλευόταν ο τέσσερις φορές χρυσός παραολυμπιονίκης, προχώρησαν σε σταδιακή διακοπή της καταστολής του.

Σχεδόν ένα μήνα μετά το ατύχημα και έχοντας αντέξει τρεις επεμβάσεις γναθοπροσωπικής χειρουργικής, ο Zanardi μεταφέρθηκε σε μονάδα αποκατάστασης, φέρνοντας αρχικά χαμόγελα αισιοδοξίας.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, τα πράγματα σύντομα πήραν εκ νέου αρνητική τροπή. Η κατάστασή του άρχισε να αποσταθεροποιείται, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί ξανά σε μονάδα εντατικής θεραπείας – αυτή τη φορά στο νοσοκομείο San Raffaele, στο Μιλάνο.

Τέσσερις εβδομάδες μετά, έχοντας πλέον συμπληρώσει δύο μήνες από το ατύχημα, ο Ιταλός έχει όπως ανέφεραν οι θεράποντες ιατροί, σημαντικά σημάδια βελτίωσης της υγείας του.

Παρότι δεν υπήρξε περαιτέρω ενημέρωση σχετικά με αυτά, επιβεβαιώθηκε πως πλέον είναι σε μονάδα ημι-εντατικής φροντίδας, υπό την εποπτεία του καθηγητή Luigi Beretta.

Advertisement

zanardi-handbike-d1000x600

Διαβάστε επίσης:
Το F1 Vlog του GP Ισπανίας

Advertisement

F1: Υπέγραψαν όλες οι ομάδες τη Συμφωνία Ομονοίας

Οι πιο επιτυχημένοι κινητήρες στην ιστορία της F1 (video)