Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Υπέγραψαν όλες οι ομάδες τη Συμφωνία Ομονοίας

Ελλάδα 18:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Υπέγραψαν όλες οι ομάδες τη Συμφωνία Ομονοίας

FORMULA 1

F1: Υπέγραψαν όλες οι ομάδες τη Συμφωνία Ομονοίας

FORMULA 1

Λευκός καπνός σε ότι αφορά στις συζητήσεις της Formula 1 με τις ομάδες που συμμετέχουν στο σπορ, με αποτέλεσμα την υπογραφή της νέας Συμφωνίας Ομονοίας και από τους δέκα «παίκτες» της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Advertisement
Advertisement

Μία συμφωνία που αφορά στην περίοδο 2021-2025 και στόχο έχει την εξασφάλιση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του σπορ. Περιλαμβάνει μία πιο δίκαιη κατανομή των χρημάτων που λαμβάνουν οι ομάδες αλλά και αναθεωρημένη δομή διακυβέρνησης του σπορ.

Οι συζητήσεις κρατούσαν μήνες και παρότι υπήρχα πρόσφατες τοποθετήσεις, με ομάδες όπως η Mercedes να είναι επιφυλακτικές, τελικά έχουμε συμφωνία και όλες οι ομάδες έδωσαν το πράσινο φως.

Ο CEO της F1, Chase Carey, είπε: «Είναι μία χρονιά δίχως προηγούμενο για τον κόσμο ολόκληρο και είμαστε περήφανοι που τους τελευταίους μήνες η F1 έχει καταφέρει να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση με ασφαλή τρόπο. Είπαμε νωρίτερα στη χρονιά πως λόγω της ρευστότητας της κατάστασης με την πανδημία, θα απαιτούνταν περαιτέρω χρόνος για να συμφωνηθεί και χαιρόμαστε που τελικά, από τον Αύγουστο κιόλας, και οι δέκα ομάδες έχουν υπογράψει τη Συμφωνία Ομονοίας. Οι θεατές θέλουν να δουν πιο συναρπαστικούς αγώνες, περισσότερη δράση και να έχει κάθε ομάδα τη δυνατότητα να ανέβει στο βάθρο. Η νέα Συμφωνία Ομονοίας, σε συνδυασμό με τους κανονισμούς του 2022, θέτουν τα θεμέλια για να γίνει αυτό πραγματικότητα. Και για τη δημιουργία ενός πιο δίκαιου περιβάλλοντος από οικονομικής πλευράς».

Advertisement
Advertisement

Πρέπει πάντως να σημειωθεί πως βάσει της νέας συμφωνίας, οποιαδήποτε από τις ομάδες έχει τη δυνατότητα να αποχωρήσει στο τέλος κάθε μίας από τις πέντε σεζόν που αφορά η νέα Συμφωνία Ομονοίας.

gp-spain-2020-start-mercedes-a1000x600

Διαβάστε επίσης:
F1: Επιστρέφει το Grand Prix Τουρκίας!

Advertisement

Οι πιο επιτυχημένοι κινητήρες στην ιστορία της F1 (video)

GP Ισπανίας: Επιστροφή στις νίκες για Hamilton!

Advertisement