Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ο Alex Zanardi δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή

Ελλάδα 7:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Alex Zanardi δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Alex Zanardi δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή

ΑΓΩΝΕΣ

Δύσκολες ώρες για τον μεγάλο μαχητή Alex Zanardi που δυστυχώς για μία ακόμα φορά καλείται να πετύχει ένα θαύμα και να κρατηθεί στη ζωή!

Advertisement
Advertisement

Ο πρώην οδηγός της Formula 1 που έχασε τα δύο του πόδια μετά από τρομακτικό ατύχημα στο CART το 2001, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης αφού όχι μόνο παρέμεινε δυνατός αλλά εξελίχθηκε σε έναν 4 φορές Χρυσό Παραολυμπιoνίκη. Όμως η μοίρα του έπαιξε ένα ακόμα άσχημο παιχνίδι.

Ο 53χρονος συμμετείχε με χειρήλατο ποδήλατο (handbike) στο «Obiettivo Tricolore», μία διοργάνωση που στήθηκε για να δείξει πως η Ιταλία παραμένει δυνατή, οι Ιταλοί παραμένουν ενωμένοι, παρά το δυνατό χτύπημα του κορωνοϊού Covid-19.

Συνολικά 50 αθλητές παίρνουν μέρος σε αυτή, οργώνοντας τη γειτονική χώρα. Ωστόσο για τον Zanardi, η προσπάθεια σταμάτησε 330 χιλιόμετρα μετά την εκκίνηση στο Βαράνο ντε Μελεγκάρι, στην περιοχή Πιέντσα. Σε ένα κατηφορικό κομμάτι στον αυτοκινητόδρομο 146, φέρεται να βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα και να συγκρούστηκε με βαρύ όχημα.

Advertisement
Advertisement

Μετά την διακομιδή του με ελικόπτερο στο νοσοκομείο Le Scotte της Σιένα, υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση, με τη ζωή του να κρέμεται από μία κλωστή. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, στις 19.00 (τοπική ώρα) ξεκίνησε η νευροχειρουργική και γναθοπροσωπική επέμβαση στην οποία έπρεπε να υποβληθεί λόγω των εκτεταμένων τραυμάτων του στο κεφάλι. Αυτή ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 22.00.

Ο Zanardi μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, με το ιατρικό επιτελείο να αδυνατεί να προχωρήσει σε πρόγνωση για την πορεία της υγείας του.

Advertisement

Ευχή όλων μας είναι να βγει νικητής κι από αυτή τη μάχη, όπως έκανε κάθε φορά που αντιμετώπισε αντίστοιχες δοκιμασίες.

Advertisement