Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Τρίτη επέμβαση για τον άτυχο Alex Zanardi

Ελλάδα 13:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τρίτη επέμβαση για τον άτυχο Alex Zanardi

ΑΓΩΝΕΣ

Τρίτη επέμβαση για τον άτυχο Alex Zanardi

ΑΓΩΝΕΣ

Η νέα, μεγάλη μάχη του Alex Zanardi συνεχίζεται, με τον Ιταλό να υποβάλλεται και σε τρίτη χειρουργική επέμβαση.

Advertisement
Advertisement

Όπως ανακοίνωσε το νοσοκομείο Santa Maria alle Scotte της Σιέννα στο οποίο νοσηλεύεται από τις 19 Ιουνίου, ο 53χρονος υποβλήθηκε σε νέα, 5ώρη επέμβαση που στόχο είχε την αναδόμηση του κρανίου και του προσώπου του, καθώς και τη σταθεροποίηση άλλων σημείων που επηρεάζονται από τον τραυματισμό.

Ο πρώην οδηγός της Formula 1 και δις πρωταθλητής CART, έχασε τα δυο του πόδια σε ένα τρομακτικό ατύχημα το 2001 αλλά όχι απλά συνέχισε να οδηγεί αλλά εξελίχθηκε και σε κάτοχο τεσσάρων χρυσών μεταλλίων σε Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Ενώ λοιπόν συμμετείχε με το χειρήλατο ποδήλατο (handbike) του στο «Obiettivo Tricolore», βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με φορτηγό, με αποτέλεσμα τα εκτεταμένα τραύματα στο κεφάλι.

Advertisement
Advertisement

Ο διευθυντής του τμήματος γναθοπροσωπικής χειρουργικής του νοσοκομείου, καθηγητής Paolo Gennaro, χαρακτήρισε τα τραύματα του Zanardi περίπλοκα και τόνισε: «Απαιτούσαν προσεκτικό προγραμματισμό που απαίτησε τη χρήση ψηφιακών και τρισδιάστατων τεχνολογιών. Παρότι αντιμετωπίζουμε συχνά τέτοιου είδους τραυματισμούς, η περιπλοκότητα της συγκεκριμένης περίπτωσης είναι πρωτόγνωρη».

Ο Zanardi παραμένει σε καταστολή, διασωληνωμένος και αναπνέοντας με μηχανική υποστήριξη. Η εμπιστευτική πρόγνωση μαρτυρά πως τα πράγματα δεν είναι καλά σε ότι αφορά στις νευρολογικές συνέπειες του ατυχήματος, συμπεριλαμβανομένης της όρασης του.

alex-zanardi-handbike-bybmw-a1000x600

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
Με μήνυμα για τον Zanardi θα τρέξει η Ferrari στην Αυστρία

Τέλος τα ιατρικά ανακοινωθέντα για τον Zanardi

Advertisement

To F1 Vlog επέστρεψε!