Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Τεστ αντοχής στο Spa για την Porsche LMDh

Ελλάδα 19:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τεστ αντοχής στο Spa για την Porsche LMDh

ΑΓΩΝΕΣ

Τεστ αντοχής στο Spa για την Porsche LMDh

ΑΓΩΝΕΣ

Το ρολόι χτυπά. Το νέο αυτοκίνητο LMDh της Porsche θα κάνει το επίσημο αγωνιστικό του ντεμπούτο στον 24ωρο αγώνα στην Daytona. Λίγο πριν την εκκίνηση οι τεχνικοί δουλεύουν σαν τρελοί, γιατί πριν από το ντεμπούτο του πρωτοτύπου στον αγώνα, πρέπει να ολοκληρωθούν οι τελικές προδιαγραφές του αυτοκινήτου για πιστοποίηση και άδεια συμμετοχής.

Advertisement
Advertisement

 

Στα μέσα Απριλίου, η Porsche και η Team Penske ολοκλήρωσαν την τρίτη δοκιμή αντοχής με το νέο αγωνιστικό πρωτότυπο LMDh στο Spa και εμείς βλέπουμε την πρόοδό του.

Μόλις ολοκληρωθούν οι δοκιμές στην πίστα το αυτοκίνητο, στη συνέχεια θα ταξιδεύσει στην αεροδυναμική σήραγγα Windshear στην Αμερική, μετά από την οποία δεν επιτρέπονται άλλες αλλαγές. Μέχρι τότε όπως λέει ο Urs Kuratle, υπεύθυνος για το έργο LMDh στην Porsche, το αυτοκίνητο θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τουλάχιστον 20 έως 25.000 χιλιόμετρα δοκιμών. Εκτός από τις πολυάριθμες δοκιμές στο Weissach, η Porsche, ολοκλήρωσε τρεις δοκιμές μεγάλων αποστάσεων στη Βαρκελώνη, την Aragon και το Spa.

Advertisement
Advertisement

Ο κινητήρας είναι το κεντρικό στοιχείο στην κατηγορία LMDh, επειδή οι κατασκευαστές έχουν τον πλήρη έλεγχο και μπορούν να κάνουν όσες βελτιώσεις θέλουν. Σε πολλά άλλα σημεία του αυτοκινήτου, τα εξαρτήματα είναι κοινά και δεν επιτρέπονται επεμβάσεις. Το πλαίσιο πρέπει να προέρχεται από κατασκευαστή LMP2 ενώ επιτρέπονται οι παρεμβάσεις. Σε αυτόν τον τομέα η Porsche συνεργάστηκε με τη Multimatic και η εμπειρία μέχρι στιγμής είναι θετική.

Advertisement

Η Porsche ήταν ο πρώτος κατασκευαστής LMDh που ξεκίνησε τις δοκιμές, κάτι που μπορεί να είναι και ευλογία και κατάρα, ενώ υπήρχαν και εξαρτήματα που καθυστέρησαν να παραδοθούν όπως κάποια από τα μέρη του υβριδικού τμήματος του μοτέρ από τις : Williams, Bosch και Xtrac. Αυτά προκάλεσαν καθυστέρηση στις δοκιμές, αλλά αντί να γκρινιάζουν, οι άνθρωποι στο Weissach προτιμούν περιμένουν για να έχουν χρόνο να βελτιωθούν.

Advertisement

Εκτός από την απόδοση του οχήματος και την αξιοπιστία των δοκιμών, η ομάδα τώρα εστιάζει στο… δέσιμό της έτσι η Porsche Penske Motorsport, αναπτύσσεται μαζί ως ομάδα και βασίζεται στην πλήρη σύνδεση και δικτύωση των τριών τοποθεσιών των… αρχηγείων της: Mooresville (Penske ΗΠΑ), Mannheim (Penske Europe) και Weissach.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτή είναι η ρετρό, πανίσχυρη Porsche 911 Sport Classic
Νέα Porsche Cayenne Turbo GT: Θηρίο 640 ίππων (video)
Ξεκινούν οι παραδόσεις για τις μόλις 40 Marsien (+video)

 

Advertisement