Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτή είναι η ρετρό, πανίσχυρη Porsche 911 Sport Classic

Ελλάδα 18:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτή είναι η ρετρό, πανίσχυρη Porsche 911 Sport Classic

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτή είναι η ρετρό, πανίσχυρη Porsche 911 Sport Classic

ΝΕΑ

Θα κατασκευαστεί σε μόλις 1.250 μονάδες που αναμένεται να γίνουν ανάρπαστες.

Advertisement
Advertisement

Η Porsche έχει ειδικότητα στις… ειδικές εκδόσεις της 911 και έτσι προσθέτει μια ακόμα στην ήδη μεγάλη γκάμα της. Πρόκειται για την 911 Sport Classic, η οποία θα κατασκευαστεί μόλις 1.250 φορές και έτσι θα αποκτήσει πολύ γρήγορα το στάτους της συλλεκτικής.

Οπτικά γίνεται άμεσα αντιληπτό πως τα αισθητικά της πρότυπα ήταν οι πρώτες γενιές του αειθαλούς μοντέλου της μάρκας και κυρίως η θρυλική 911 RS 2.7 του 1972, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί τη λογική συνέχεια της αντίστοιχης έκδοσης της 997 του 2009.

Έτσι το βασικό της γνώρισμα είναι η σταθερή, κάθετη πίσω αεροτομή που είναι γνωστή ως «ουρά πάπιας» (Duck Tail) ενώ υπάρχουν και δύο διακριτικά «φουσκώματα» στην οροφή που συνεχίζουν -λιγότερο έντονα- προς το κάλυμμα του κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Χαρακτηριστικές είναι και οι λωρίδες στο εμπρός καπό, ενώ προς το παρόν υπάρχει διαθέσιμο μόνο ένα χρώμα, το γκρι, με τα υπόλοιπα να ακολουθούν το φθινόπωρο.

Ρετρό αναφορές υπάρχουν φυσικά και στο εσωτερικό -χαρακτηριστικές οι επενδύσεις με το αγαπημένο των Γερμανών καρό στις πόρτες και στο μέσο των καθισμάτων- ενώ φυσικά και δεν λείπει και η απαραίτητη πινακίδα που αναγράφει για ποιο πρόκειται από τα συνολικά 1.250.

Advertisement

Η 911 Sport Classic κινείται από τον επίπεδο εξακύλινδρο turbo των 3.700 κυβικών που αποδίδει 550 ίππους και συνδυάζεται με το χειροκίνητο κιβώτιο των 7 σχέσεων, γεγονός που την καθιστά την πιο ισχυρή μη αυτόματη Porsche.

Advertisement

Από κει και πέρα υπάρχει η ενεργή ανάρτηση της Porsche (PASM) σε συνδυασμό με τις σπορ ρυθμίσεις και μια μειωμένη κατά 10 χιλιοστά απόσταση από το έδαφος, ενώ ειδική για την περίσταση είναι η εξάτμιση και κατά συνέπεια και ο ήχος.

Η Porsche 911 Sport Classic θα είναι διαθέσιμη από το καλοκαίρι και η τιμή της θα είναι φυσικά τσιμπημένη. Ενδεικτικά στη Γερμανία θα κοστίζει από 272.714 ευρώ. Επίσης η Porsche παρουσίασε για τη συγκεκριμένη έκδοση και έναν ασορτί χρονογράφο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Καθοδόν η υβριδική Porsche 911 Turbo (+video)
Δοκιμή: BMW M3 Competition vs Porsche 911 Carrera S
Η Porsche ποντάρει στα e-fuels