Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Teaser για τη συμμετοχή της Lamborghini στο Πρωτάθλημα Αντοχής

Ελλάδα 16:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Teaser για τη συμμετοχή της Lamborghini στο Πρωτάθλημα Αντοχής

ΑΓΩΝΕΣ

Teaser για τη συμμετοχή της Lamborghini στο Πρωτάθλημα Αντοχής

ΑΓΩΝΕΣ

Η Lamborghini με μια εικόνα-teaser επιβεβαιώνει την είσοδό της Πρωτάθλημα Αντοχής του 2024, με ένα αυτοκίνητο που θα εξελιχθεί από τη Squadra Corse.

Advertisement
Advertisement

Το ειδικό τμήμα της Lamborghini που θα εξελίξει το νέο αγωνιστικό για τις διοργανώσεις αγώνων αντοχής, θα έχει το αυτοκίνητο έτοιμο για δοκιμές μέσα στο 2023.

Η Lamborghini επιβεβαίωσε επίσημα τα σχέδιά της για συμμετοχή στους αγώνες αντοχής από το 2024, τόσο στο WEC (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής) όσο και στο αντίστοιχο των ΗΠΑ (IMSA Sportscar).

Η πρώτη εικόνα-teaser που δόθηκε στη δημοσιότητα από την εταιρεία, δείχνει ένα πρωτότυπο υβριδικό αγωνιστικό με αεραγωγό στην οροφή, ένα εμφανές ραχιαίο πτερύγιο και εμπρόσθιους προβολείς που παραπέμπουν αισθητικά στην Sian FKP 37.

Advertisement
Advertisement

Οι κανονισμοί LMDh απαιτούν από τους κατασκευαστές να επιλέγουν ένα πλαίσιο από Dallara, Ligier, Multimatic ή Oreca ως βάση των αυτοκινήτων τους.

Αυτό έχει τη σημασία του καθώς τη στιγμή που οι υπόλοιπες μάρκες του Ομίλου VW έχουν επιλέξει το πλαίσιο της Multimac (Audi και Porsche), η Lamborghini επέλεξε να χρησιμοποιήσει εκείνο της Ligier, κάτι που παραπέμπει στην προηγούμενη μεταξύ τους συνεργασία, το 1991.

Advertisement

Λεπτομέρειες για το νέο αυτοκίνητο είναι πιθανό να αποκαλυφθούν αργότερα μέσα στο έτος, με τη Lamborghini να εξελίσσει in house το υβριδικό κινητήριο σύνολο για το μοντέλο.

Advertisement

«Αυτό το βήμα στην υψηλότερη κατηγορία αγώνων σπορ αυτοκινήτων σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία μας», δήλωσε ο επικεφαλής της Lamborghini, Stephan Winkelmann. «Θα αναμετρηθούμε με τους καλύτερους, στο πιο απαιτητικό πεδίο. Από τη μία πλευρά, αυτό θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη προβολή στο επιτυχημένο πρόγραμμα μηχανοκίνητου αθλητισμού αλλά από την άλλη, θα μας επιτρέψει επίσης να δοκιμάσουμε μελλοντικές τεχνολογίες. Τα πρωτότυπά μας θα είναι το πιο εξελιγμένο ανοιχτό εργαστήριό μας σε τέσσερις τροχούς».

Η Lamborghini θα αναμετρηθεί με τις Acura, Alpine, BMW, Cadillac και Porsche στην κατηγορία LMDh, ενώ θα έχει «απέναντί της» τις Ferrari, Peugeot, Scuderia Cameron Glickenhaus, Toyota και Vanwall-ByKolles στην κατηγορία Supercars του WEC.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Lamborghini στα χιόνια; Γιατί όχι; (video)
Το κορυφαίο της ABT κόντρα στη Lamborghini Huracan STO (+video)
Η BMW στο Le Mans του 2024