Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Η BMW στο Le Mans του 2024

Ελλάδα 18:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η BMW στο Le Mans του 2024

ΑΓΩΝΕΣ

Η BMW στο Le Mans του 2024

ΑΓΩΝΕΣ

Ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, το οποίο αναπτύσσεται για το Πρωτάθλημα SportsCar IMSA WeatherTech 2023 ετοιμάζει η BMW παρά το ότι έχει σχεδιαστεί για αγώνες στις ΗΠΑ το πρωτότυπο μπορεί, με κάποιες αλλαγές, να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής.

Advertisement
Advertisement

Η BMW θα μπορούσε να αγωνιστεί με το πρωτότυπο IMSA LMDh στο Le Mans το 2024

 

Μιλώντας στο Motorsport.com, το πρώην αφεντικό της BMW Motorsport, Mike Krack, είχε δηλώσει ότι υπάρχει πιθανότητα το νέο πρωτότυπο να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής το 2024 και να αγωνιστεί στο Le Mans.

Advertisement
Advertisement

«Τους επόμενους μήνες διανύουμε τη στρατηγική: ποιο είναι το επόμενο βήμα και τι θα συμβεί μετά το ’23;» είχε πει o Krack και πρόσθεσε: «Θα μιλήσουμε με την διοργανώτρια αρχή του Le Mans, ACO, θα δούμε τις προδιαγραφές και θα ξεκινήσουμε την προσπάθεια».

Ο Krack είχε πει, πριν την φυγή από την BMW Motorsport και την ανάληψη καθηκόντων στην Aston Martin Racing, πως χρειάζεται οι εταιρίες να δημιουργήσουν αυτοκίνητα τόσο για εργοστασιακές όσο και ιδιωτικές ομάδες τόσο στο IMSA και στο WEC.

Ενώ ορισμένοι κατασκευαστές έχουν αρχίσει να επιδεικνύουν τα πρωτότυπα των νέων κατηγοριών LMH και LMDh, η BMW δεν το έχει παρουσιάσει ακόμη. Σας θυμίζουμε πως τα αυτοκίνητα που αγωνίζονται στην κατηγορία Le Mans Hypercar του WEC έχουν ισχύ πάνω από 600 ίππους.

Advertisement

Προς το παρόν η Porsche πρόσφατα επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της με ένα αυτοκίνητό της που θα έχει διπλό υπερτροφοδοτούμενο V8, ενώ και η Peugeot είναι έτοιμη με ένα πρωτότυπο με κινητήρα V6 με διπλό turbo.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Teaser του πρωτότυπου της Porsche για το Le Mans
Η Toyota ακυρώνει την έκδοση δρόμου του GR Super Sport
Μια 911 GT3 εμπνευσμένη από την Porsche 956 που κέρδισε το Le Mans