Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Τα απομεινάρια του διαλυμένου αγωνιστικού του Λασκαράτου (video)

Ελλάδα 2:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα απομεινάρια του διαλυμένου αγωνιστικού του Λασκαράτου (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Τα απομεινάρια του διαλυμένου αγωνιστικού του Λασκαράτου (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Πρόωρο και άδοξο φινάλε είχε η σεζόν του 2021 στο European Le Mans Series για τον Ανδρέα Λασκαράτο, που πρωταγωνίστησε στο συμβάν που σημάδεψε τον 4ωρο αγώνα του Portimao.

Advertisement
Advertisement

Εκεί έγινε ο έκτος και τελευταίος γύρος της χρονιάς για το θεσμό αγώνων αντοχής που μπορεί να διαρκούν πολύ λιγότερο αλλά ακολουθούν το μοτίβο της θρυλικής 24ωρης μάχης στο φημισμένο σιρκουί Le Mans.

O Έλληνας οδηγός ξεκίνησε τον αγώνα για λογαριασμό της 1AIM Villorba Corse, σκαρφάλωσε στην πέμπτη θέση της LMP3 και τότε ήρθε το τρομακτικό ατύχημα που είδατε LIVE μέσα από τη κάλυψη του NewsAuto.

Μπορείτε να το δείτε ξανά, στο παρακάτω video…

Όμως η ιταλική ομάδα έδωσε στη δημοσιότητα και εικόνες από το… μετά του ατυχήματος. Την επιστροφή του 35χρονου στο pit lane, τη μεταφορά του διαλυμένου πρωτότυπου Ligier JS P320-Nissan με το Νο18 στις πόρτες στo pit lane αλλά και όσα έμειναν τελικά από αυτό.

Advertisement

Ο Έλληνας οδηγός είπε για το συμβάν: «Ήταν δύσκολο να αξιολογήσω την κατάσταση. Να ακολουθούσα τη γραμμή του προπορευόμενου πρωτοτύπου; Κοιτούσα τον Memo και πραγματικά δεν θες να εμβολίσεις ένα άλλο αυτοκίνητο. Κοιτούσα τον Memo (σ.σ. Rojas, τον οδηγό που έχασε τον τροχό) και είχα βρεθεί πιο κοντά στον τοίχο απ’ ότι θα έπρεπε και για να είμαι ειλικρινής, αιφνιδιάστηκα. Έπρεπε να πάρω μία απόφαση μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Να πάω αριστερά ή δεξιά; Δεν ήθελα να είμαι στην αγωνιστική γραμμή, επέλεξα να κινηθώ προς τα δεξιά και έγινε ότι έγινε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Ligier που έχει φτιάξει τόσο ανθεκτικά αυτοκίνητα και ένα μεγάλο συγνώμη στην ομάδα μου. Πρέπει να δω τα replay αλλά νιώθω πως ήταν δικό μου λάθος. Αναλαμβάνω την ευθύνη λοιπόν και ζητώ συγνώμη από την ομάδα. Είχα κάνει καλή εκκίνηση, ο αγώνας εξελισσόταν θετικά αλλά ήταν απογοητευτικό αυτό που συνέβη. Από τη μία νιώθω τυχερός, από την άλλη απογοητευμένος».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mια από τις 94 πανάκριβες Porsche 962C, τράκαρε άσχημα στο Spa (+video)

WRC-Ράλι Ισπανίας: Κέρδισε ο Νεβίλ, παίζεται ακόμα ο τίτλος

Advertisement

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022!