Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

H Ferrari εξετάζει την εμπλοκή της στα IndyCar

Ελλάδα 14:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Ferrari εξετάζει την εμπλοκή της στα IndyCar

FORMULA 1

H Ferrari εξετάζει την εμπλοκή της στα IndyCar

FORMULA 1

Η Scuderia Ferrari επιβεβαίωσε πως εξετάζει την επέκταση των αγωνιστικών της προγραμμάτων, με την εμπλοκή στο NTT IndyCar Series να αποτελεί μία ρεαλιστική πιθανότητα!

Advertisement
Advertisement

Ίσως θυμάστε τον ντόρο που έγινε πρόσφατα όταν ο επικεφαλής της ιταλικής ομάδας, Mattia Binotto, έκανε λόγω για ενδεχόμενη ανάγκη να απασχοληθεί προσωπικό σε άλλα project, αν επιβληθούν τα προτεινόμενα νέα όρια προϋπολογισμών στο μαγικό κόσμο της Formula 1.

Τότε αυτό παρουσιάστηκε ως απειλή της Scuderia πως θα αποχωρήσει από την κορωνίδα – χρειάστηκε να μάλιστα να εκδοθεί επίσημη, διευκρινιστική ανακοίνωση από την ιταλική ομάδα.

Τώρα, σε συνέντευξή του στο Sky Sports Italia, o Binotto έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις σκέψεις της Ferrari, τόσο σχετικά με την άλλη πλευρά του Ατλαντικού όσο και με το WEC.

Advertisement
Advertisement

«Η Ferrari έχει αυξημένη κοινωνική ευθύνη έναντι των υπαλλήλων της. Θέλουμε να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας. Γι’ αυτό έχουμε αρχίσει να αξιολογούμε εναλλακτικά προγράμματα και μπορώ να επιβεβαιώσω πως παρακολουθούμε το Indycar που είναι μία κατηγορία αρκετά διαφορετική από αυτή στην οποία συμμετέχουμε αλλά θα έρθει πιο κοντά με τις αλλαγές κανονισμών που έχουν προγραμματιστεί πλέον για το 2022. Παράλληλα παρατηρούμε τις εξελίξεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής αλλά και άλλους θεσμούς. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την καλύτερη επιλογή», είπε ο Ιταλός.

Όλα αυτά ενώ οι προϋπολογισμοί των ομάδων της Formula 1 εξετάζεται το να μειωθούν και κάτω από τα 145 εκατομμύρια δολάρια – ποσό που θα ισχύει από την επόμενη σεζόν και με το οποίο η Ferrari αλλά και η Red Bull, ήταν κάθετα αντίθετες.

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
Επίσημο: Για δύο χρόνια στη Ferrari o Sainz

Advertisement

Το αιχμηρό σχόλιο του Button για το διαζύγιο Vettel-Ferrari

Επίσημο: Φεύγει από τη Ferrari o Vettel!