Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Στην Ακαδημία της Ferrari o αδερφός του Leclerc

Ελλάδα 17:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην Ακαδημία της Ferrari o αδερφός του Leclerc

ΑΓΩΝΕΣ

Στην Ακαδημία της Ferrari o αδερφός του Leclerc

ΑΓΩΝΕΣ

Όπως αποδεικνύεται, ένας Leclerc μάλλον δεν είναι αρκετός για τη Scuderia Ferrari!

Advertisement
Advertisement

Έχοντας πετύχει φλέβα χρυσού με τον Charles που το 2019 αποδείχθηκε η ευχάριστη έκπληξη της σεζόν καθώς όχι απλά ανταπεξήλθε στην πίεση του πρωταθλητισμού αλλά απέδειξε πως είναι το νέο μεγάλο αστέρι της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο Μονεγάσκος πέτυχε επτά pole positions και πήρε δύο νίκες, με αποκορύφωμα την επιτυχία μπροστά σε χιλιάδες tifosi, στον εντός έδρας αγώνα για τη Scuderia στην πίστα της Μόντσα. Έτσι ανταπόδωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εμπιστοσύνη της ιταλικής ομάδας.

Βλέπετε είναι ο πρώτος απόφοιτος της Ακαδημίας Νέων Οδηγών της Ferrari (FDA) που έφτασε στη Scuderia. Και αφού το μοντέλο… δούλεψε και με το παραπάνω, πλέον μέλος της ακαδημίας έγινε και ο μικρός αδερφός του Charles, Arthur!

Advertisement
Advertisement

Γεννημένος στο Πριγκιπάτο του Μονακό στις 14 Οκτωβρίου του 2000, ξεκίνησε να αγωνίζεται σε αγώνες μονοθεσίων το 2018, συμμετέχοντας στη γαλλική Formula 4. Κέρδισε μόλις στον δεύτερο αγώνα του στο Nogaro, διπλασιάζοντας τις νίκες του στο Magny-Cours. Πέρυσι μεταπήδησε στο αντίστοιχο γερμανικό πρωτάθλημα, πήρε μία νίκη στο Hockenheim και ανέβηκε άλλες επτά φορές στο βάθρο.

Φέτος θα λάβει μέρος στη Ferrari Regional με την Prema Powerteam που παραδοσιακά προσφέρει ευκαιρίες σε οδηγούς που ανήκουν στην οικογένεια της Ferrari.

Όμως ο Leclerc δεν θα είναι το μοναδικό νέο πρόσωπο αφού ανακοινώθηκε η είσοδος στην ακαδημία και του 16χρονου Dino Beganovich από τη Σουηδία.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Τελευταίο F1 Vlog της σεζόν με «συνοδηγό» την Αριάνα Παπαγιάννη
Pit Stop σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας (video)
Το F1 Vlog πάει… Dakar!

Advertisement