Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ρώσος οδηγός χαιρετά ναζιστικά από το βάθρο (+video)

Ελλάδα 10:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ρώσος οδηγός χαιρετά ναζιστικά από το βάθρο (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ρώσος οδηγός χαιρετά ναζιστικά από το βάθρο (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

O 15χρονος Artem Severyukhin κατάφερε να γίνει πρωτοσέλιδο στα ειδησεογραφικά πρακτορεία και ιστοσελίδες χαιρετώντας με ναζιστικό τρόπο από το βάθρο.

Advertisement
Advertisement

Προφανώς τον Artem Severyukhin ελάχιστοι τον γνώριζαν μέχρι να σηκώσει το χέρι του από το βάθρο στον πρώτο αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Καρτ και να χαιρετίσει ναζιστικά, αφού πρώτα χτύπησε το στήθος δύο φορές.

Το συμβάν καταγράφηκε προχτές στο Alvarve της Πορτογαλίας με τον Severyukhin να παίρνει τη νίκη με τη σημαία της Ιταλίας. Ως γνωστόν οι κυρώσεις της ΕΕ σχετικά με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αφορούν και στους αθλητές της πρώτης που βρίσκουν εναλλακτικούς τρόπους για να αγωνίζονται.

Πάντως, ο Severyukhin θα πρέπει να περιμένει αυστηρές ποινές από την FIA, ενώ η ιδιωτική ομάδα Ward Racing έλυσε τη συνεργασία μαζί του αμέσως μετά το συμβάν. Μάλιστα, καταδικάζει την ενέργεια του νεαρού αθλητή που έκανε στις 10 Απριλίου χαρακτηρίζοντας την αντιαθλητική και απαράδεκτη παραβιάζοντας τον ηθικούς και αγωνιστικούς κώδικες.

Advertisement
Advertisement

Ο Severyukhin αρνείται πως χαιρέτισε ναζιστικά και εξέφρασε την λύπη του στα social media (δείτε και το παρακάτω βίντεο).

Advertisement


Τη Δευτέρα, ο Severiukhin δημοσίευσε ένα μήνυμα βίντεο στο κανάλι Telegram της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου στο οποίο είπε: «Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για αυτό που συνέβη χθες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Karting».

«Στεκόμενος στο βήμα, απεικόνισα μια χειρονομία που πολλοί αντιλήφθηκαν ως ναζιστικό χαιρετισμό. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια – ποτέ δεν υποστήριξα τον ναζισμό και τον θεωρώ ένα από τα πιο τρομερά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Advertisement

Εξηγώντας το χτύπημα του στήθους του ως έναν συνηθισμένο τρόπο έκφρασης ευγνωμοσύνης, πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να εξηγήσω πώς συνέβησαν όλα τα άλλα. Ξέρω ότι φταίω εγώ, ξέρω ότι είμαι ηλίθιος και είμαι έτοιμος να με τιμωρήσουν. Αλλά παρακαλώ καταλάβετε ότι δεν υποστήριξα τον ναζισμό ή τον φασισμό με αυτή τη χειρονομία».

Πιθανότατα ο νεαρός Ρώσος μέσα στον ενθουσιασμό του να έκανε την χαζομάρα και να σήκωσε το χέρι του ναζιστικά. Όπως και να έχει σε μία τόσο εύθραυστη περίοδο πιθανότατα θα το πληρώσει ακριβά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Αυστραλίας: Ο Leclerc παίρνει τον έλεγχο
Δείτε το μονοθέσιο από Lego της McLaren
F1 GP Αυστραλίας: Ο Leclerc κυρίαρχος!