Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Red Bull: Η κυριαρχία δε μας εφησυχάζει!

Ελλάδα 3:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Red Bull: Η κυριαρχία δε μας εφησυχάζει!

ΑΓΩΝΕΣ

Red Bull: Η κυριαρχία δε μας εφησυχάζει!

ΑΓΩΝΕΣ

Μπορεί ο Σεμπάστιαν Φέτελ να έχει σαρώσει τις νίκες στο τελευταίο διάστημα με τέσσερις σερί επιτυχίες σε Σιγκαπούρη, Ιαπωνία, Κορέα, Ινδία αλλά στην Αυστριακή ομάδα δεν λένε να χαλαρώσουν. Τουναντίον! Μετά τη χθεσινή κυριαρχία στο Buddh International Circuit ο Κρίστιαν Χόρνερ, αγωνιστικός διευθυντής της Red Bull, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου: «Σίγουρα δεν μπορούμε να επαναπαυτούμε στις δάφνες μας καθώς ο Αλόνσο παραμένει ανταγωνιστικός. Ο χθεσινός του αγώνας ήταν πολύ δυνατός και για μας ήταν μια απώλεια ότι δεν καταφέραμε να διατηρήσουμε μπροστά του το Γουέμπερ που αντιμετώπιζε πρόβλημα με το KERS από τον 20οστό γύρο. Απολαμβάνουμε μιας μεγάλης διαφοράς στο πρωτάθλημα κατασκευαστών αλλά στο πρωτάθλημα οδηγών η διαφορά είναι μόνο στους 13 βαθμούς. Βέβαια αν κοιτάξει κανείς που βρισκόμαστε πριν τέσσερις αγώνες το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό».

Advertisement
Advertisement

Μετά το Ιταλικό GP όπου ο Φέτελ εγκατέλειψε από εναλλάκτη η διαφορά ανάμεσα στους δυο μονομάχους του τίτλου ήταν 39 βαθμοί υπέρ του Αλόνσο. Στους τελευταίους 4 αγώνες ο Φέτελ πέτυχε το απόλυτο 100 βαθμοί με 4 νίκες έναντι μόλις 48 του Αλόνσο που εγκατέλειψε στην Ιαπωνία. Έτσι η διαφορά αντιστράφηκε με το Γερμανό να έχει πλέον προβάδισμα 13 βαθμών.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Red Bull τόνισε: «Τα λόγια είναι εύκολα, σημασία έχει τι κάνεις στην πίστα. Τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στον επικείμενο αγώνα του Άμπου Ντάμπι και να μην κάνουμε ούτε ένα λάθος, αξιοπιστίας, στρατηγικής ή οδηγικά. Χρειαζόμαστε τρεις άψογους αγώνες, ο Φερνάντο είναι ένας κορυφαίος οδηγός και η Ferrari κορυφαία ομάδα κάνουν πολύ καλή δουλειά. Η απόδοσή του είναι σταθερή και μόνο αν πιάσουμε το μέγιστο της δικής μας θα μπορέσουμε να μείνουμε μπροστά του. Για μας είναι κομβικό να διατηρήσουμε το momentum στους τελευταίους 3 αγώνες».
[nggallery id=748]
Κείμενο: Τάκης Πουρναράκης
Πηγή: protothema.gr