Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Σαφάρι: Κυριαρχία Ροβάνπερα στην Κένυα! (+video)

Ελλάδα 18:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλλυ Σαφάρι: Κυριαρχία Ροβάνπερα στην Κένυα! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Σαφάρι: Κυριαρχία Ροβάνπερα στην Κένυα! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής πήρε την πρώτη του φετινή νίκη έπειτα από μία μεγάλη εμφάνιση στην Κένυα. Στο βάθρο οι Κατσούτα και Φουρμό.

Advertisement
Advertisement

Το φετινό Σαφάρι εξελίχθηκε σε θρίαμβο της Toyota με την ιαπωνική ομάδα να κάνει το 1-2 στην σκληρότερη δοκιμασία της χρονιάς. Ο Ροβάνπερα είχε μία κυριαρχική εμφάνιση από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα, ενώ ο Κατσούτα πέτυχε το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του μέχρι στιγμής.

Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Φουρμό της M-sport Ford πετυχαίνοντας το δεύτερο συνεχόμενο βάθρο του. Τόσο ο ο Γάλλος όσο και ο Κατσούτα αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ωστόσο κατόρθωσαν να τα ξεπεράσουν και να επικρατήσουν στην τελική κατάταξη των Έβανς, Νεβίλ και Τάνακ.

Οι τρεις προαναφερθέντες οδηγοί είχαν ένα ιδιαίτερα δύσκολο Σαφάρι. Ιδίως οι οδηγοί της Hyundai που αντιμετώπισαν σχεδόν… ότι πρόβλημα θα μπορούσε να τους βρει! Ο Νεβίλ τερμάτισε την 5η θέση της γενικής κατάταξης ενώ ο Τάνακ στην 8η.

Advertisement
Advertisement

Παρηγοριά για την Hundai ήταν το 1-2 που σημείωσαν οι Τάνακ και Νεβίλ κατά την Super Sunday (στις ειδικές της Κυριακής δηλαδή) κατακτώντας 7 και 6 βαθμούς αντίστοιχα. Ο Έβανς πέτυχε τον τρίτο καλύτερο χρόνο συνολικά την Κυριακή και πήρε 5 βαθμούς. Ο Ουαλλός πήρε την 4η θέση στην γενική κατάταξη του αγώνα.

Στις θέσεις 6 και 7 τερμάτισαν οι Γκρινσμιθ και Σόμπεργκ με τον Βρετανό να κερδίζει την μάχη για το WRC2. Εξαιρετική η 9η θέση του Ιορδάνη Σερδερίδη ενώ στην τελευταία βαθμολογούμενη θέση τερμάτισε ο Καγιετάνοβιτς.

Η Power Stage πήγε στον Νεβίλ με τους Τάνακ Λάπι, Ροβάνπερα, Έβανς πίσω του. Έτσι ο Βέλγος έφυγε με 19 βαθμούς από την Κένυα έναντι 16 του Έβανς. Η μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή στο Σαφάρι ήταν του Ροβάνπερα με 20. Στην βαθμολογία των οδηγών ο Νεβίλ είναι πρώτος με 67 βαθμούς έναντι 61 του δεύτερου Έβανς.