Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Σαφάρι: Ο Νεβίλ την πρώτη ειδική (+video)

Ελλάδα 12:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλλυ Σαφάρι: Ο Νεβίλ την πρώτη ειδική (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Σαφάρι: Ο Νεβίλ την πρώτη ειδική (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Η Hyundai ξεκίνησε ιδανικά την μεγάλη περιπέτεια της Κένυας με τους Νεβίλ-Τάνακ να σημειώνουν το 1-2 στην πρώτη δοκιμασία.

Advertisement
Advertisement

Ο Βέλγος πρωτοπόρος της βαθμολογίας ήταν ταχύτερος κατά μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου από τον teammate του. Τα Yaris των Ροβάνπερα και Κατσούτα ακολούθησαν στις δύο επόμενες θέσεις. Οι Λάπι και Έβανς συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα.

Η Toyota θα έχει την τύχη των υπηρεσιών του Κάλε Ροβάνπερα για έναν από τους δυσκολότερους αγώνες της σεζόν. Ο Φιλανδός ήταν ταχύτερος όλων στο χθεσινό shakedown. Ωστόσο γνωρίζει καλά ότι το Ράλλυ αυτό είναι ο ορισμός του μαραθώνιου. «Ο αγώνας αυτός δεν κερδίζεται στην πρώτη ειδική. Θα έχουμε μία δύσκολη εβδομάδα αλλά θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας» δήλωσε ο Κάλε.

Με τον Φιλανδό συμφωνεί και ο Νεβίλ. «Ο αγώνας αυτός συνιστά μία μεγάλη πρόκληση. Εύχομαι να τερματίσουμε αυτή τη φορά χωρίς προβλήματα και απρόοπτα. Αισθάνομαι καλά στο αυτοκίνητο και πάντα ωραίο να ξεκινάς τον αγώνα με τον ταχύτερο χρόνο» σημείωσε ο Βέλγος.

Advertisement
Advertisement

Πέρα από την δυσκολία της διαδρομής -η οποία έχει ήδη εκπλήξει αρκετούς οδηγούς- ο καιρός αναμένεται να αποτελέσει μία επιπλέον πρόκληση φέτος. Αναμένονται βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια του Ράλλυ, οι οποίες μπορεί να ανατρέψουν τελείως την έκβαση του αγώνα.

Υπό στεγνές συνθήκες όσοι ξεκινούν στο τέλος της σειρά έχουν πλεονέκτημα, ενώ με βροχή -και λάσπες κατ’ επέκταση- η ιστορία αλλάζει. Προσθέστε σε αυτά και την σκληρή φύση του αγώνα και θα έχετε το ιδανικό μείγμα για μία δοκιμασία η οποία θα κριθεί, μάλλον, στην τελευταία ειδική!