Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Αλ-Ατίγια: Στην Dacia από το 2025

Ελλάδα 6:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αλ-Ατίγια: Στην Dacia από το 2025

ΑΓΩΝΕΣ

Αλ-Ατίγια: Στην Dacia από το 2025

ΑΓΩΝΕΣ

Η ρουμανική εταιρία θα κατέβει με… dream team στο Ντακάρ του 2025 έπειτα και από την προσθήκη του Νάσερ Αλ-Ατίγια στο δυναμικό της.

Advertisement
Advertisement

Ο Αλ-Ατίγια είναι, φυσικά, ο πέντε φορές νικητής του εμβληματικού αγώνα αντοχής στο Ντακάρ, και ένας ζωντανός θρύλος στο rally-raid.

Με τους Σεμπατιέν Λεμπ και Κριστίνα Γκουτιέρεζ Ερέρο θα τα δώσει όλα για τη νίκη το 2025. Ο Καταριανός θα συμμετάσχει στις δοκιμές εξέλιξης για λογαριασμό της Dacia ήδη από το 2024. Την επόμενη χρονιά θα συμμετάσχει πλήρως στο πρωτάθλημα rally-raid της FIA με την ρουμανική εταιρία. Ο Αλ-Ατίγια έχει κατακτήσει και τα δύο πρωταθλήματα rally-raid που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής το 2022 και το 2023.

Advertisement
Advertisement

Κατά τις δύο αυτές σεζόν ο Καταριανός είχε κατακτήσει και το Ντακάρ. Οι άλλες τρεις νίκες του ήταν το 2011, το 2015 και το 2019. Στο πλευρό του, στη νέα σελίδα που γυρίζει με την Dacia, θα βρίσκεται ο Ματιέ Μπομέλ. Ο Γάλλος είναι επίσης ιδιαίτερα επιτυχημένος έχοντας κερδίσει 4 φορές στο Ντακάρ. Έχει 12 τίτλους συνολικά σε διάφορες κατηγορίες αγώνων.

Και τα τρία πληρώματα της Dacia θα δοκιμάσουν του χρόνου το αγωνιστικό πρωτότυπο με συνθετικά καύσιμα. Η τελική… πρόβα θα γίνει στο Ράλλυ του Μαρόκο, στο τέλος της σεζόν rally-raid. Ασφαλώς ο στόχος τους θα είναι η κατάκτηση του Ντακάρ το 2025.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ράλλυ Ντακάρ 2023: Οι νικητές της μεγάλης περιπέτειας (+video)
Η Dacia στο Dakar του 2025 με τον Λεμπ!
Toyota: Αυτός είναι ο νέος αγωνιστικός χρωματισμός