Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Ντακάρ 2023: Νεκρός θεατής στην 9η ειδική

Ελλάδα 4:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλλυ Ντακάρ 2023: Νεκρός θεατής στην 9η ειδική

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Ντακάρ 2023: Νεκρός θεατής στην 9η ειδική

ΑΓΩΝΕΣ

Η χθεσινή ημέρα στο Ντακάρ ήταν η δυσκολότερη μέχρι στιγμής για πληρώματα και αναβάτες. Δυστυχώς, όμως, επισκιάστηκε και από τον θάνατο ενός θεατή.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής ASO, ένας θεατής ιταλικής καταγωγής έχασε τη ζωή του χθες κατά τη διάρκεια της 9ης ειδικής. Ο άτυχος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή επάνω στο ελικόπτερο που τον μετέφερε εσπευσμένα σε νοσοκομείο του Ριάντ.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές ο θεατής χτυπήθηκε άσχημα από διαγωνιζόμενο του Ντακάρ σε έναν αμμόλοφο. Οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος αυτού δεν έχουν γίνει ακόμη πλήρως γνωστές. Φαίνεται, ωστόσο, ότι ο Ιταλός θεατής είχε τοποθετηθεί σε ένα σημείο στο οποίο δεν ήταν ορατός από τους διαγωνιζόμενους του Ράλλυ. Έτσι, καθώς ένας εξ αυτών -κυκλοφορούν ανεπιβεβαίωτες φήμες ότι πρόκειται για το Loprais που αγωνίζεται στα φορτηγά- προσπαθούσε να περάσει τον αμμόλοφο, παρέσυρε, δυστυχώς, και τον θεατή.

Advertisement
Advertisement

«Ένας θεατής ιταλικής καταγωγής που βρισκόταν πίσω από έναν αμμόλοφο είχε ατύχημα κατά τη διάρκεια του Ράλλυ» γράφει η ανακοίνωση της ASO. «Απομακρύνθηκε με ελικόπτερο από το σημείο για να του παρασχεθεί ιατρική βοήθεια αλλά δυστυχώς πέθανε κατά τη διάρκεια της μεταφοράς» καταλήγει η ανακοίνωση.

Αυτός ήταν ο πέμπτος θάνατος στο Ντακάρ από όταν άρχισε να διεξάγεται στην Σαουδική Αραβία. Το 2020 ήταν οι διαγωνιζόμενοι Concalves και Straver που είχαν χάσει τις ζωές τους έπειτα από σοβαρούς τραυματισμούς. Το ίδιο συνέβη και με τον Pierre Cherpin το 2021.

Advertisement

Όσο για τον περσινό αγώνα, είχε σημαδευτεί από τον θάνατο του μηχανικού Quentin Lavalle κατά την τελευταία ημέρα του αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ράλλυ Ντακάρ 2023: Πριν την τελική ευθεία (+video)
Ράλλυ Ντακάρ 2023: Ο ακατάβλητος κύριος Sainz! (+video)
Ράλλυ Ντακάρ 2023: Ο Loeb ανεβαίνει-Εγκατέλειψε ο Barreda

Advertisement