Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Φινλανδίας: Κρίσιμη επικράτηση Έβανς (+video)

Ελλάδα 19:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλλυ Φινλανδίας: Κρίσιμη επικράτηση Έβανς (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Φινλανδίας: Κρίσιμη επικράτηση Έβανς (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Έλφιν Έβανς ήταν αλάνθαστος στην Φινλανδία και πήρε μία πολύτιμη νίκη η οποία υπό προϋποθέσεις μπορεί να τον βάλει και πάλι στο παιχνίδι του τίτλου.

Advertisement
Advertisement

Και γράφουμε «υπό προϋποθέσεις» επειδή ο Ουαλλός θα πρέπει στους τέσσερις αγώνες που απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση της σεζόν να κάνει μία μεγάλη υπέρβαση για να κερδίσει τον πρωτοπόρο, ακόμη, teammate του, Κάλε Ροβανπέρα.

Ο Φιλανδός ήταν το φαβορί για τη νίκη στον αγώνα. Ωστόσο το λάθος που έκανε κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας άνοιξε την πόρτα στους Έβανς και Νεβίλ στην μάχη του πρωταθλήματος. Οι δύο οδηγοί, όμως, θα πρέπει να κερδίσουν στα ίσια τον πρωταθλητή στους επόμενους αγώνες, καθώς εκείνος δύσκολα θα υποπέσει και σε άλλα λάθη μέχρι την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

Πάντως στην Φινλανδία ο Έβανς μεγιστοποίησε το βαθμολογικό του κέρδος έναντι του Ροβανπέρα. Πήρε τους 25 βαθμούς της πρώτης θέσης αλλά και το μπόνους των 5 επιπλέον βαθμών από την Power Stage. Πλέον απέχει μόλις 25 βαθμούς από την πρώτη θέση.  Μία διαφορά η οποία δεν είναι απίθανο να καλυφθεί εάν ο Ουαλλός καταφέρει να ανεβάσει την απόδοσή του.

Advertisement

Από την άλλη ο Νεβίλ απέχει 36 βαθμούς από την πρώτη θέση και διατηρεί κι εκείνος αρκετές ελπίδες για το πρωτάθλημα. Με το δικός μας Ράλλυ Ακρόπολις να αποτελεί τον επόμενο σταθμό του παγκοσμίου πρωταθλήματος, ο Βέλγος θα θέλει σίγουρα να επαναλάβει το περσινό του κατόρθωμα στα χώματα της Ελλάδας. Υπενθυμίζουμε ότι στο περσινό Ακρόπολις η Hyundai είχε κυριαρχήσει πλήρως.

Advertisement

Τρίτος τερμάτισε ο Κατσούτα, εξασφαλίζοντας το τέταρτο podium της καριέρας του. Οι Σούινεν και Λάτβαλα συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα. Στην κατηγορία Rally 2 νικητής αναδείχθηκε ο Πάγιαρι με Skoda Fabia.


Η πρώτη δεκάδα της γενικής κατάταξης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ράλλυ Φιλανδίας: Τρομακτικό ατύχημα για Λάπι (+video)
Όλοι μαζί μια γροθιά για το Ράλι Ακρόπολις
Ράλλυ Φινλανδίας: Κυρίαρχος ο Έβανς (+video)